Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Hämta ut ett ID från en kombobox


mitmit

Recommended Posts

Hej

 

Jag har två tabeller i min databas där jag skulle vilja att den ena tabellen tar emot en primärnyckel från en annan tabell.

 

Jag vill visa Kundnamn från tblKund men vill lagra KundID från tblKund i tabellen tblBestallning . Detta skulle jag vilja göra genom att man väljer kundens namn i en kombobox och sedan när man tycker spara så sparas KundID ner istället.

 

Men vad behöver jag`göra då? Om jag inte har fel så förstår inte min kombobox att det finns ett KundID då jag har knutit Kundnamn som datasource som visas för användaren. Det blir tyvärr för svårt för användaren att komma ihåg vilket KundID varje kund har.

 

Hoppas ni förstår min fråga, annars hoppas jag ni hör av er.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Du har ju i en databound combobox möjlighet att ange såväl Display Member som Value Member. Använd id-fältet som Value Member helt enkelt,

 

EDIT: Kan tillägga att jag personligen sällan använder databinding då det resulterar i just sådana här begränsningar. Jag föredrar att läsa in data manuellt och skapa egna klasser för varje tabell. Sedan lägger jag in instanser av dessa klasser i mina listor istället för enstaka värden. Något du skall fundera på kanske?

[inlägget ändrat 2006-12-03 19:58:44 av Anjuna Moon]

[inlägget ändrat 2006-12-03 19:59:26 av Anjuna Moon]

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...