Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll
erireh

apache2 problem

Rekommendera Poster

har nyss installerat apache2 på win XP SP2, har följt anvisningarna under installationen och satt serveradress till localhost och port 80.

 

När jag försöker kontakt http://localhost i IE6 och firefox står det bara "öppnar sida "http://localhost" men sen händer det inget mer. Kan pinga localhost och telneta localhost,

 

NOD32 antivirus och windowsbrandväggen är avslagna och JA apache servern är PÅ.

 

Det är samma sak om jag kör med ISS 5.1, står bara öppnar localhost, sen ingenting. har isntallerat om ISS ett antal ggr, apache en gång och NOD32 en gång. Nästa steg är XP om ingen annan har nån lösning?

 

PS: står tyvär inget vettigt i systemloggen som kan vara till nytta

 

tack på förhand

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

1. Kolla vilken IP-adress resp. server är inställd att svara på.

2. Var noga med att bara köra EN webserver åt gången

3. Kolla i hosts-filen att localhost inte pekar på nån annan adress än 127.0.0.1 (c:\windows\system32\drivers\etc\hosts)

 

 

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
telneta localhost

Vad säger netstat?

"netstat -a" ger dig (överst) en lista på vilka portar som någon lyssnar på.

 

Att bara göra telnet till burken eller pinga den är ju rätt meningslöst, localhost bör svara på ping sålänge datorn är startad och telnet är ju en annan tjänst (om du inte menade att du använt telnet för att prata med "localhost 80").

står tyvär inget vettigt i systemloggen som kan vara till nytta

Kanske kan vara en idé att titta i apache-loggen istället, den bör tala om ifall den inte lyckas lyssna på porten för att något annat ligger där)

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

ipadress som apache lyssnar på är 127.0.0.1

har stängt av ISS helt och hållet.

kollat hostfilen så att den pekar på 127.0.0.1

 

telnet localhost 80 händer inte mycket, konsol blir svart och markören står och blinkar, är inte inte så haj på telnet hur det ska se ut.

 

netstat -a ger:

 

Aktiva anslutningar

 

Prot. Lokal adress Extern adress Status

TCP dumburken:smtp dumburken:0 LISTENING

TCP dumburken:http dumburken:0 LISTENING

TCP dumburken:epmap dumburken:0 LISTENING

TCP dumburken:microsoft-ds dumburken:0 LISTENING

TCP dumburken:1245 dumburken:0 LISTENING

TCP dumburken:3306 dumburken:0 LISTENING

TCP dumburken:3389 dumburken:0 LISTENING

TCP dumburken:1035 dumburken:0 LISTENING

TCP dumburken:netbios-ssn dumburken:0 LISTENING

TCP dumburken:2372 mdtjanster.idg.se:http ESTABLISHED

TCP dumburken:2374 ab.idg.se:http ESTABLISHED

UDP dumburken:microsoft-ds *:*

UDP dumburken:isakmp *:*

UDP dumburken:1027 *:*

UDP dumburken:1048 *:*

UDP dumburken:1683 *:*

UDP dumburken:1685 *:*

UDP dumburken:1686 *:*

UDP dumburken:1687 *:*

UDP dumburken:1688 *:*

UDP dumburken:1690 *:*

UDP dumburken:3456 *:*

UDP dumburken:4500 *:*

UDP dumburken:ntp *:*

UDP dumburken:1025 *:*

UDP dumburken:1900 *:*

UDP dumburken:2288 *:*

UDP dumburken:2300 *:*

UDP dumburken:ntp *:*

UDP dumburken:netbios-ns *:*

UDP dumburken:netbios-dgm *:*

UDP dumburken:1900 *:*

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Tack ska ni grabbar för hjälpen, men inget ville fungera :)

 

Nu har det dock löst sig på ett mirakulöst sätt, har suttit med detta i 4 dagar ca :) och det jag till sist gjorde var att avisntallera NOD32 och installera om det. Sen installerade jag om ISS igen och avinstallerade Apache. Så nu fungerar det precis som det ska, men som sagt tack ändå

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett nytt konto på vårt forum. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu



×
×
  • Skapa nytt...