Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Kommer åt Delade dokument, men ej andra utdelade m


DrTalos

Recommended Posts

Hej allihopa!

 

Håller på att slita mig i håret över det trådlösa nätverket. Har nyligen införskaffat en D-Link 4300 router, och ett D-Link PC-card till en bärbar dator som kör Windows Xp Home. Vidare har vi en stationär dator som kör Windows Xp Pro.

 

Den stationära är kopplad med sladd till routern, medan den bärbara självfallet är trådlöst kopplad till routern. Båda datorerna surfar mer eller mindre problemfritt på Internet, men kommunikationen inom nätverket funkar inte speciellt bra... :-(

 

Följande funkar inte tillfredsställande:

 

1. Den bärbara datorn kommer åt mappen Delade dokument på den stationära, men om man försöker komma åt någon annan utdelad mapp, möts man av felmeddelandet: "... är inte tillgänglig. Kanske har du inte behörighet att använda den här resursen..."

 

2. När man flyttar filer inom nätverket, är hastigheten MYCKET varierande, och ofta låg.. Som mest kommer man stabilt upp i ca 30-40 Mbps, men minst lika ofta dippar det ner till praktiskt taget 0. Är medveten om att hastigheterna på de trådlösa sakerna är omöjliga att komma upp i (108Mbps), men så här dåligt ska det väl inte vara? Händer också att filöverföringen avbryts; "... är inte längre tillgänglig" får man som felmeddelande då.

 

3. Detta hänger nog ihop med 2, men filbläddringen genom nätverket (på den andra datorn) är MYCKET långsam; är fördröjning bara på att markera saker...

 

Routern är uppdaterad med nyaste firmware; förenklad fildeling är AVmarkerad; gästkontot är aktiverat på båda datorer; båda datorerna kan pinga varandra utan problem..

 

Är det någon som vet vad som kan vara problemet? Jag gissar att det har nåt med nätverksinställningarna i Windows, men vet inte vad! Tacksam för minsta hjälp!

 

/Dr

 

[inlägget ändrat 2006-11-26 19:03:57 av DrTalos]

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...