Just nu i M3-nätverket
Jump to content

PCI Simple Communication Controller


nillal

Recommended Posts

Hej! Har precis installerat XP Professional på min COmpaq Evo n160. Det funkar bra på alla sätt..förutom att den inte kan installera PCI Simple Communication Controller. Jag får upp 8 st i Device-listan....försöker jag uppdatera eller reinstallera drivaren så går det inte. Jag tänkte stoppa in mitt trådlösa nätverkskort i den lilla sloten så jag äntligen kan få igång nätverket som det ska...men det är den lilla detaljen som står ivägen. Hjälp någon? :)

 

Link to comment
Share on other sites

Nej det har jag inte. Hmm....men är det alltså så att det är ett inbyggt modem som skriker efter drivare? (hör min totala okunskap). Jag trodde jag skulle kunna stoppa in mitt nätverkskort där....... Nu förstår jag inget alls :s

 

Link to comment
Share on other sites

PCI Simple Communication Controller verkar vara ett inbyggt uppringt modem i datorn efter vad jag får fram vid en googling, det har inget att göra med vad du stoppar in för PC Card kort.

 

Här skriver Microsoft om problem med PCI Simple Communication Controller efter installation av XP:

http://support.microsoft.com/kb/315342

Men först så bör du ju installera alla drivrutiner för din dator.

 

Link to comment
Share on other sites

Oki....nu har jag tagit hem drivrutiner och försökt installera, men den hittar inte rätt drivare......samma meddlenade igen....Cannot install hardware.

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Ja det blir samma meddelande. Det är ju den enda delen i Device listan som inte går att få till och dessutom så försöker den 8 ggr och således kommer det upp 8 gula frågetecken i listan.

 

Link to comment
Share on other sites

Är det Conexant 56K ACLink Modem Driver for Windows XP eller Conexant HSFi V92 MiniPCI Modem Drivers du försöker installera?

 

När du installerade Windows, installerade du då också Driver Recovery CD/DVD?

http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/TechSupport/Document.jsp?lang=en&cc=se&taskId=115&prodSeriesId=96311&prodTypeId=321957&objectID=c00400062

 

Datorn fungerar inte bra innan man har installerat alla drivrutiner för alla delar i datorn, det kan vara en mer grundläggande drivrutin som chipset-drivrutinen som krävs för att det ska gå att installera kommunikationsdrivrutinen.

 

http://h18007.www1.hp.com/support/files/EvoNotebook/us/locate/64_2608.html

finns förutom drivrutiner även Compaq System Board Software Adjustment CD, System Enhancements Disk for Windows XP, Diagnostics for Windows och Evo Info Center for Windows XP som kan vara intressanta i sammanhanget.

 

Link to comment
Share on other sites

Det går inte att hitta något som har med nätverk att göra när du kör Diagnostics for Windows eller Evo Info Center for Windows XP?

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...