Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Byte från Radeon 9800Pro till..?


kingpin

Recommended Posts

Hej där alla!

Jag har en liten fråga här som jag hoppades få lite smått hjälp med!

Det är som så att mitt nuvarande grafikkort, ett Radeon 9800 Pro 128, har (förmodligen) bränt. Det är som så att så fort jag försöker starta något "grafiskt krävande" så hänger sig datorn eller så startar den bara om. Jag har försökt under hutlösa mängder av timmar att försöka fixa det, men kan bara komma fram till den slutsatsen att det är kortet som måste ha brännt.

Jag har nämligen hört att en del tillverkare snålade lite med $ när de lanserade dessa kort, och gav inte med någon direkt höjdarfläkt.

Men om jag nu då ska byta, så ställer jag mig frågan; Vad för kort ska jag skaffa i så fall? Jag är inte ute efter något av de senaste, utan under 2000 kronor Plus att jag inte har någon PCI-E plats i datorn, utan enbart AGP.

Har försökt leta upp massa tester och recensioner på grafikkort, och det jag fann var ett x800 GTO AGP, men är det mycket större skillnad på dessa kort?

 

Hjälp mig! Snälla, jag vet inte vilket kort jag ska beställa!

 

Link to comment
Share on other sites

Undvik budgetklass.

 

Från mainstream föreslår jag 7600GT:

http://buggy.nu/index.php?a=search&q=7600gt+agp

 

Bland prestandakorten fanns förut egentligen bara 7800GS av dem med fullt stöd för SM 3.0/HDR. Så är inte längre fallet iom X1950Pro:

http://www.buggy.nu/index.php?a=search&q=x1950pro+agp

 

Väl utkommen kommer X1950Pro vara det absolut bästa som finns för agp-plattformen. Det presterar nästan på pricken som mitt eget 7900GT pci-e. Och så snabba kort för agp hade jag inte direkt förväntat mig i dagens läge.

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...