Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Garfikkortsminne 512 eller 256 MB?


lars_ason

Rekommendera Poster

Vad betyder storleken på grafikortets minne för prestanda? Vad är det som påverkas? Bara hur hög upplösning jag kan ha?

 

/Lars

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Du syftar på spelprestanda?

 

Den upplösning du vill ha på bilden påverkar såklart hur mycket minne som används. Sedan kräver saker som t ex mer detaljerade texturer och kantutjämning (antialiasing, AA) mer minne. Du kan alltså köra med en hög upplösning, men kanske då måste ha lågupplösta texturer och ingen kantutjämning för att få ett acceptabelt flyt i spelet. Ökar du kvalitetsinställningarna får du sänka upplösningen.

 

Du kan såklart öka kvalitetsinställningarna ändå, men om det som behövs inte får plats i grafikminnet kommer det att hämtas från annat minne med lägre tillgänglighet, och det leder till försämrad prestanda. Annat som behöver minne är saker som HDR och filtreringar, fast jag antar att det exakta minnesbehovet beror på hur algoritmerna är skrivna.

 

Själva grafikkortet i sig måste också vara snabbt nog att kunna hantera den ökade mängden data, annars är det inte mycket nytta med att hamycket minne. Budgetkort som utrustats med t ex 512 MB minne för att verka attraktivare är till största delen ett säljknep.

 

Här är lite mer läsning:

http://www.tomshardware.se/grafikkort/200608081/

 

/m

 

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...