Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Bilstereo krux..


Comploha

Recommended Posts

Hej.

 

Jag har tänkt pilla lite och bygga en liten "portabel stereo" med bra tryck i. Jag vill koppla bilstereon så att jag kan använda den i hemmet, alltså med el från 230v uttaget. Slutsteg, högtalare och stero vet jag hur man kopplar men kruxet är hur jag skall gå tillväga för att få el till slutsteg respektive stereo, det är ju 12v som gäller till dessa två apparater.

 

Väldigt tacksam för svar.

 

Mvh// Comp

 

Link to comment
Share on other sites

En sån har jag haft i över tio år. Jag har ett 12 V torrbatteri (gel, bly) inbyggt i lådan och 12 V adapter, 5 A. I lådan sitter ochså ett par kraftiga (läs tunga) bilhögtalare. Lådan blir väldigt tung, likaså adaptern. Så den låter sig inte bäras speciellt långt. Dessutom bör inte adaptern kopplas ur, efersom blyackar förstörs vid urladdning.

 

Fördelen från början var att jag hade en radio som satt i en kassett och var flyttbar mellan bilen och lådan. (På den tiden tog man ur hela radion!) Dessutom lät det bra!

 

Jag använder den fortfarande, bytte radio i somras till en med CD i. Batteriet är slut och adaptern måste alltid sitta i. Jag har varit jättenöjd med den, men idag skulle jag inte komma på idén att bygga en ny.

 

EDIT: Men hoppar du över batteriet så kanske den inte blir så tung.

[inlägget ändrat 2006-10-25 07:14:52 av flora50]

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...