Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Problem med bilder!


ghahreman ghahremani

Recommended Posts

ghahreman ghahremani

Jag har Outlook 98 och Internet explorer version 4.0 samt jobbar med Windows Nt. När vill jag spara en websida med bilder, kommer inte visas bilder eller sparas inte på samma map där jag spara websida, min fråga är hur man visas bilden in när jag öppnar! OBS internet explorer 4.0 har problem med detta men inte version 5!

 

Jag blir tacksam om någon ger mig en tips

Link to comment
Share on other sites

<citat>

När vill jag spara en websida med bilder, kommer inte visas bilder eller sparas inte på samma map där jag spara websida, min fråga är hur man visas bilden in när jag öppnar!

</citat>

Vad menar du?

Link to comment
Share on other sites

ghahreman ghahremani

Jag menar när jag sparar en websidan som html som innehåller både text och bild på lokala hårdisken, nästa gång när öppnar jag filen från hårddisken kommer inte visas bilder och visas bara texter. Jag vet det går att lösa prolemet med internet explorer ver 5., men men fråga är det går inte på samma sätt öppnar i internet explorer ver 4.

Om du har någon förslag så jag blir så glad.

 

 

Jag blir tacksam om någon ger mig en tips

Link to comment
Share on other sites

rastapopoulos

"när jag sparar en websidan som html som innehåller både text och bild på lokala hårdisken"

 

Men en html-fil innehåller ju inte både text och bild? Det är ren kod med referrenser till bilder osv.

Om du vill spara en sida på detta sätt måste du skapa en "root folder" på din lokala hårddisk, där du sparar sidan + alla bilder separat, samt sedan gå in och uppdatera sökvägarna manuellt. Dessutom kan det ju finnas länkar till stylesheets, cgi-script osv som du inte kommer åt överhuvudtaget.

 

Är du månne ute efter funktionen "spara som webbplats" som finns i 5.x? Om den inte finns i fyran (har glömt om den fanns i 4.x), finns det nog tyvärr ingen enkel lösning. Kanske något sharewareprogram?

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...