Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

WinME vägrar att starta efter ominstallation av skrivare


Olle M

Rekommendera Poster

Har en bekant som fått problem med sin ME maskin. Maskinen går inte att starta i Normal eller i Felsäkert läge.

 

Problemet började med att E-post inlogningen slutade att visa sej vid uppstart av Outlook. Sen slutade skrivaren (HP DeskJet 840c) att fungera. Vid ominstallation av skrivaren med Telia Säker Surf aktiverad så hängde sej maskinen. Efter avaktivering av TeliaSäkerSurf så lyckades ominstallationen av skrivaren. Skrivaren skrev sen ut utan anmärkning med Telia Säker Surf aktiverad. Men vid en normal start nästa dag så kom de upp en blåskärm med ”Windows skyddsfel” och maskinen vägrar att starta i Felsäkert läge.

 

Har letat en del i Microsofts kunskapsdatabas och hittat hur man kan göra en systemåterställning när man startar maskinen med en startdiskett (KB279736).

 

Hittade också på ME skivan hur men med en startdiskett kan skannar diskarna (scandisk /all) och testa registret (scanreg /restore) på en maskin som vägrar att starta i normalt eller felsäkert läge.

 

Nu är frågan vilket är den bästa strategin och i vilken ordning skall man köra dessa 3 olika räddningsförsök så att man inte ställer till det värre.

 

/Olle

 

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Hehe har igen aning faktiskt men winME är ju inte bara gammalt utan klassas också som det sämsta windows av de alla det gjorde det redan när det kom ut. :P

 

Jag skulle rekommendera att uppgradera till något nyare OS som t..ex någon Linux dist

Jätte enkelt och bra operativsystem så länge man inte spelar Windows spel.

Jag hjälper dig gärna med installationen :)

 

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Tack Host för erbjudandet.

Ja Me är inte de bästa OS men hon hade köpt maskinen utan att snacka med mej före så de var inte mycke att göra åt det då. Hennes ungar har massor av spel och de är 30 mil bort så support läget är inte de bästa. Dessutom har företaget gått i konkurs och dokumentationen är i stort sätt obefintlig, så de är nog inte läge att lägga in något nytt OS. Kan vi inte skrämma igång maskinen nu så är de nog dags för en ny maskin.

/Olle

 

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Hej Cecilia

Har ringt och fått bättre beskrivning på hur datorn bär sej åt. Hade nog missuppfattat de hela en del. När hon startar datorn normalt så visas den normala textbaserade informationen samt Bios. Sen kommer WindowsME bilden och sen visas Star menyn. Felsäkert läge är valt och när hon väljer detta så får hon blåskärm med Windows skyddsfel. Ingen ytterliggare information visas.

 

Enligt Microsoft dokument How to Trublshoot Windows Millennium Edition Startup Problems 273738 så skall man köra scanreg /restore. Om felet kvarstår kör man en reinstall av WinME i samma mapp som tidigare. Är detta en vettig förfarande?

 

Kan man inte bara göra en systemåterställning i stället enligt MS 279736 How to Start the System Restore Tool from a Command Prompt?

 

/Olle

 

 

[inlägget ändrat 2006-10-19 05:00:47 av Olle M]

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

okej då är det nog bäst och köpa en ny riktigt burk.

Alternativt dra in win2000 för jag tror inte på ME med massa program håller i längden utom möjligtvis om du väljer att inte ha internet på burken.

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Visst kan du försöka med en systemåterställning, det hjälper mot vissa typer av fel. Man kan även allra först försöka med Senast fungerande konfiguration (eller något liknande) om det finns i menyn där man väljer Felsäkert.

 

Därefter så låter det som rätt steg med scanreg följt av ominstallationen i samma mapp.

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Resultatrapport:

 

Efter att ha postat en startdiskett och beskrivning så fick hon liv i maskinen med en scanreg /restore och allt fungerade utan anmärkning.

 

Tack för hjälpen

/Olle

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...