Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Datorn hänger sig när jag spelar!


Gisen21

Recommended Posts

Har ett stort problem med att datorn "fryser" helt när jag spelar!

Ibland kan jag spela några minuter men oftast hänger den sig direkt!

Jag har nyaste drivrutinerna på ATI:s hemsida och har testat installera

om hela datorn!

Den hänger sig likadant om man spelar ett litet flash spel på internet!

Så tvivlar överhettning.

Någon som vet vad detta kan vara!!??

 

 

Link to comment
Share on other sites

Jag har nyaste drivrutinerna på ATI:s hemsida och har testat installera

om hela datorn!

 

Om du installerat om datorn har du då också installerat chipset och alla andra drivrutiner till moderkortet och så?

 

Drivrutiner till märkesdator typ Dell Compaq HP Packard Bell osv hittar du på deras supportsidor. Omm det är en märkesdator skall du nog hitta drivrutiner till grafiken där också om det medföljde datorn vid inköp.

 

Hemmabygge så får du gå till moderkortstillverkarens hemsida och ladda ner senaste drivrutinerna.

 

Du kan ju ha fått detta med på skiva också.

 

 

Fungerar inte detta så använd drivercleaner

http://www.drivercleaner.net/

att avinstallera drivrutinerna till ATI kortet starta om datorn och försöka med en något äldre version

Milla

 

Den som uppfann arbetet måste inte ha haft någonting att göra.

 

Link to comment
Share on other sites

Jag har ett hemmabygge och har separata skivor till allt som jag installerade!

Förutom grafikkortets drivrutiner som jag tankade på ATI:s hemsida!

Jag har redan testat äldre drivrutiner som inte heller funkar!

Det är inte så "enkelt" att mitt grafikkort helt enkelt är sönder? :/

 

Link to comment
Share on other sites

Det är inte så "enkelt" att mitt grafikkort helt enkelt är sönder? :/

 

Då borde det inte gå igång alls tycker jag men kan ha fel. Det är inte någon direkt x som behöver uppdateras kanske?

 

Den hänger sig likadant om man spelar ett litet flash spel på internet!

 

Har du senaste flashplayer installerat också.

 

Vad är det för grafikkort ATI har många

:)

 

Tänkte om det fanns någon troubleshoot att läsa på nätet.

Milla

 

Den som uppfann arbetet måste inte ha haft någonting att göra.

 

Link to comment
Share on other sites

Har uppdaterat directx och flashplayern!

Jag har radeon x1300 PRO.

Hittar inget "troubleshoot" om det kortet som kan hjälpa mej!

Börjar bli redigt deppig nu...

Tack för svaren ändå! :)

 

Link to comment
Share on other sites

Tackar för den!

 

Problem: Graphics freeze on the screen, sound keeps looping

 

Solution:

 

1.See the Cooling tips under the Overclocking section

2.Reduce your overclock on the Core

3.Disable Fast Writes and/or Write Combining

 

Där står ju ett fel som händer för mig!

De 2 första alternativen utesluter jag men vad betyder/menas med det

3:e?

 

Link to comment
Share on other sites

De 2 första alternativen utesluter jag men vad betyder/menas med det

3:e?

AGP Fast Write

http://www.rojakpot.com/showFreeBOG.aspx?lang=0&bogno=39

 

Standardrådet vid instabilitet är att ha Fast Write avstängt (avaktiveras i biosen). Enligt vad jag har erfarit har den funktionen generellt sett dock relativt liten betydelse (även om F W förstås fortfarande kan ge upphov till instabilitet). Men att detta ensamt skulle orsaka att bilden bara fryser känns en liten aning långsökt.

 

Jag har ett hemmabygge och har separata skivor till allt som jag installerade!

Uppdatera moderkortets bios. Det finns alltid något moderkort som har problem med någon/några modeller av Ati och/eller Nvidiakort. Brukar lösas efterhand iom uppdaterade biosar.

 

Vad har datorn förresten för nätaggregat? Är strömtillförseln inte tillräcklig går det inte heller på något sätt att få datorn stabil. Även om X1300Pro är ett budgetkort är det ändå förhållandevis strömkrävande och klarar t ex att spöa en gammal "spelarnas favorit" från förr om åren, 9800Pro, prestandamässigt.

 

Och det här påminde mig förresten om en sak! Du har väl inte glömt att ansluta en liten fyrpolig extrakontakt mellan nätagget och moderkortet (behövs för att ge mer kräm på den för grafikkortet viktiga spänningen 12V)?

 

Link to comment
Share on other sites

Har försökt uppdatera bios men vet ej om jag gjorde rätt!

Det är en kompis som har byggt datorn så vet inte vad det är

för nätaggregat men det står "power man" på den!

Jag kollade kabeln och tror mig fatta vilken du menar och den sitter på

plats!

Fasen nu har jag fått så många bra tips och inget verkar funka ändå!

 

Link to comment
Share on other sites

Jag kollade kabeln och tror mig fatta vilken du menar och den sitter på

plats!

Okej, och en eventuell extra strömsladd till grafikkortet sitter också på plats? Finns i så fall en kontakt längst baktill på kortet.

 

På många nätagg finns en lapp påklistrad med specifikationerna. Kika i så fall hur många ampére det klarar ge på 12V. Den strömstyrkan får förstås inte vara för låg. Och för dagens grafikkort bör den absolut inte understiga 18A på 12V även om man snarare bör utgå ifrån runt 22A.

 

Nu hör X1300Pro iofs hemma bland budgetkorten och kräver inte heller ett helt kärnkraftverk med ström, så det borde nöja sig med kanske 14-15A men helt säkert är det inte. Och ska vi titta på nätaggets totala uteffekt tycker jag att det inte bör understiga 350W.

 

Man får förstås inte heller glömma att fler komponenter i datorn utöver grafikkortet också behöver 12V. Dessa måste alltså samsas med grafikkortet om den totala strömstyrkan på 12V-linan. Därför tycker jag du kan testa koppla ur diverse "överflödiga" komponenter såsom t ex extra DVD-spelare, hårddiskar o dyl och sedan spela för att se ifall datorn börjar bete sig stabilare efteråt. Om den gör det har du i så fall fått en bra indikation på att det var strömförsörjningen som var för låg.

 

Lycka till med bänglandet! :thumbsup:

 

Link to comment
Share on other sites

330W är den totala uteffekten...

18A ger den ut!

Jag testade att koppla ut allt utom en hårddisk och det blev ändå likadant!

Blev så glad när du skrev om detta för jag trodde verkligen det kunde vara problemet! Men icke! :(

Nu har jag nog testat 100 olika saker!

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

330W är den totala uteffekten...

18A ger den ut!

Det borde ju räcka så länge du inte har väldigt strömkrävande prylar i övrigt. Vad är det för burk, processor etc? Gammal P 4 Prescott behöver inte ett utan två kärnkraftverk för att orka jobba. AMD 64 är strömsnåla och Intels nya Core 2 ännu snålare, och så vidare.

 

Testa iaf att bocka ur en grej i Catalyst Control Center. Nånstans finns ett val angående "VPU Recover" vilket är en funktion som tillåter att grafikprocessorn startas om ifall den slutar svara på drivarens kommandon. En bra funktion m a o. Du kan dock bocka ur det att en felrapport då ska genereras för insändning till Ati. En liten chansning, men det kan tänkas att datorn fryser om kortets programvara ska börja med denna inrapportering (samtidigt som den redan är upptagen med spelet).

 

Edit:

Vi går förresten tillbaka till ruta ett där Datamilla skrev...

Om du installerat om datorn har du då också installerat chipset och alla andra drivrutiner till moderkortet och så?

...och du gav svaret:

Jag har ett hemmabygge och har separata skivor till allt som jag installerade!

Hämta uppdaterade chipsetdrivare för ditt moderkort ifrån tillverkarens sida och installera dem!

[inlägget ändrat 2006-10-11 22:13:17 av RN]

Link to comment
Share on other sites

Testade att bocka ur VPU Recover!

Funkade tyvärr inte! Men det var en skillnad (vet ej om det var slump)

och det var att den gick inte i "sleep mode" efter bilden frysts!

Den brukar annars göra det ca 10 sek efter den har frusit!

 

Jag har en AMD Atholn 3200 med en dvd brännare plus 2 hårddiskar.

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Apropå DirectX så är denna riktigt uppdaterad? MS släpper uppdateringar då och då (till själva DX 9.0c), bl a för att säkerställa kompatibiliteten med nyare spel. Att installera dessa är att rekommendera, och nu är vi inne på oktoberuppdateringen:

http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=013c0f78-3c9b-44dc-b8be-46783bcac3cb&DisplayLang=en

 

[inlägget ändrat 2006-10-12 16:13:29 av RN]

Link to comment
Share on other sites

Testade att uppdatera men det hjälpte inte heller!

Jag är nästan säker att grafikkortet eller något annat är sönder!

Ska försöka få tag på nån kompis med pci express kort och testa om det funkar då!

 

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.



×
×
  • Create New...