Just nu i M3-nätverket
Jump to content

rauterproblem


filipt

Recommended Posts

Hej alla glada!

 

jag sitter på en d-link DI-624+ trådlös nätverks rauter, den har fungerat fint till det att vi fick srömavbrott i huset elapaptern dog helt och jag bytte till en annan. Nu fungerar strömen i den men den är itne som innan den lever sitt eget liv, nu fungerar inte den trådlösa funktionen (med nätverkssladd fungerar det mellan datorerna genom rautern) men anslutningen till lokala närverket upphör stup i kvarten det verkar som att rautern startar om sig själv hela tiden. Tidigare har den gått som en klocka och vi har itne ändrat några inställningar.

 

vad kan det vara för fel? kan det vara en inställningsfråga lr kan rautern blivit skadad vid stömavbrottet?

 

All hjälp /tips är välkomna :)

 

MVH Filip

 

 

Link to comment
Share on other sites

Hej.

Det låter som om routern har fått en strömspik. men verkar ju funka ändå.

Du skulle kunna prova att återställa den till fabriks inställningen (tryck med något vasst i det lilla hålet på undersidan) uppdatera sedan firmwiren (finns på D-Links hemsida).

Om det inte hjälper så är det nog till att köpa en ny.

 

Link to comment
Share on other sites

Okej.. jo har provat att starta om den helt som du föreslår har inte hjälp, jag har däremot inte provat att uppdatera ("firmwiren"?)

ska prova det, tack så mkt :)

 

Link to comment
Share on other sites

Flyttar tråden till forumet för Nätverket - switchar, routrar & hubbar.

 

| Noisekiller |

Moderator för Hårdvara - övrigt

 

Link to comment
Share on other sites

Har tänkt lite och kom på att vi nyligen skaffat nytt modem från bredbandsbolaget. Detta modem delar en funktion med D-link routern, nämligen DHCP, som innebär att modemet och den trådlösa routern förser datorn med IP adresser mm. Det kan inte bli någon krock där med tanke på att båda försökar sig på samma sak vilket kanske leder till att routern inte fungerar som den ska då den hela tiden försöker tilldela nya ip adresser trots att det inte går då detta är upptaget av bredbands modemet och då i samma veva statar o startar om sig som den gör?

 

Link to comment
Share on other sites

Det ska gå bra att ha flera routrar efter varandra så länge som de använder sig av olika subnet i sin utdelning, dvs den näst sista siffergruppen i IP-adressen är olika.

 

Link to comment
Share on other sites

Modemet kommar att förse routern med ett IP, Routern kommer att förse Datorn med ett annat IP. Så din dator kommer inte att "se" modemet riktigt om du inte försöker att hitta det. Du surfar så att säga med routern (som surfar med modemet).

 

Hoppas att det inte blev alltför krångligt.

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...