Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Lägga upp en genväg centralt på en server


Lasseboy

Recommended Posts

Har lite små problem.. Adet är fel konfigrerat,, man ska kunna lägga in i varje profil, att den ska automatisk visa saker som alltid ska komma upp när man loggar in.

tex Länk till aftonbladet i favoriter, men av någon konstig anledning så har den person (admin ) som installerat ad inte gjort så att man har rättigheter till användarnas profiler, och då kan man inte heller lägga in nåt automatisk i fav till ex när users loggar in.

Finns det nåt annat sätt att lägga i tex www.aftonbladet.se i fav så att det alltid finns i varje pc och användare?

Man kan ju installera program (office) direkt på clienterna som man har till gång till och bara admin kan ta bort dessa program.

 

Ska även till lägga att jag kan gå och ta över varje profil manuelt men då funkar dom profilerna inte längre för respective användare och att det är över 170 profiler, även när jag skapar en ny användare så får inte admin rättigheterna till profilen, har inte lyckats ändra på det heller.

Tacksam för detaljerad Hjälp!!!!

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Du får ändra rättigheterna på till den mapp på servern där profilerna lagras, så att även admin får fulla rättigheter till dom. Men utan att bli ägare i händelse av att ni har quota på profilen.

 

Se även till så att kontot system har fulla rättigheter, annars kan du inte få ut något via AD.

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.



×
×
  • Create New...