Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Datorn startar om utan förvarning, fastnar och piper ibland


Wigert

Recommended Posts

Hejsan!

Min Pentium 4 2,4 GHz krachar lite då och då. Det brukar följa ett speciellt mönster. När man först startar datorn för dagen så krachar den efter några minuter. Efter det kan det kracha igen efter ungefär 15 min, sen kanske den krachar nån till gång eller inte alls om man har tur.

 

Har man otur så fastnar den efter att den startat om. Man hamnar i ett läge där skärmen inte får någon signal och datorn tjuter som en galning. Det är ett näst intill konstant pip som verkar kunna hålla på hur länge som helst.

Jag har mätt mina temperaturer, dom är för visso ganska höga för att vara pentium, men det verkar inte som att det är överhettning som är orsaken. Den ligger runt 55 grader när den arbetar och drygt 40 när den vilar. Oftast arbetar den inte så hårt när den stängs av, så därför verkar det ju inte bero på temperaturen.

 

Det brukar vilja söka igenom C: för konsistens, "checking one disc for consistency" säger den ungefär, men det verkar ju naturligt då den krachar.

 

Jag har scannat efter virus.

 

Dator:

Dator typ ACPI Uniprocessor PC

Operativsystem Microsoft Windows XP Professional

OS Servicepaket [ TRIAL VERSION ]

Internet Explorer 6.0.2900.2180 (IE 6.0 SP2)

DirectX 4.09.00.0904 (DirectX 9.0c)

Datornamn WIGERT

Användarnamn Administrator

SMTP E-post adress fs03frwi@forsmark.uu.se

Inloggningsdomän [ TRIAL VERSION ]

Datum / Tid 2006-09-18 / 18:06

 

Moderkort:

CPU typ Intel Pentium 4, 2400 MHz (18 x 133)

Moderkortsnamn Gigabyte GA-8STXC (5 PCI, 1 AGP, 1 CNR, 3 DDR DIMM, Audio, LAN)

Moderkortschipset SiS 645DX

Systemminne [ TRIAL VERSION ]

BIOS typ Award Modular (08/19/02)

Kommunikationsport Communications Port (COM1)

Kommunikationsport Communications Port (COM2)

Kommunikationsport Printer Port (LPT1)

 

Bildskärm:

Grafikkort NVIDIA GeForce FX 5600 (256 MB)

3D accelerator nVIDIA GeForce FX 5600

Bildskärm Fujitsu Siemens C900 [19" CRT] (YERE023213)

 

Multimedia:

Ljudkort Creative Audigy Player (SB0092) Sound Card

Ljudkort SiS 7012 Audio Device

 

Lagring:

IDE Kontroller SiS 5513 IDE UDMA Controller

Storage Controller D347PRT SCSI Controller

Storage Controller NERO IMAGEDRIVE SCSI Controller

Diskettenhet Floppy disk drive

Hårddisk IC35L120AVV207-0 (120 GB, 7200 RPM, Ultra-ATA/100)

Hårddisk ST3160021A (160 GB, 7200 RPM, Ultra-ATA/100)

Optisk enhet ARTEC WRA-WA48 (32x/12x/48x CD-RW)

Optisk enhet Generic DVD-ROM SCSI CdRom Device

Optisk enhet Generic DVD-ROM SCSI CdRom Device

Optisk enhet NERO IMAGEDRIVE2 SCSI CdRom Device (Virtual CD-ROM)

Optisk enhet TSSTcorp DVD-ROM TS-H352A (16x/48x DVD-ROM)

SMART Hårddiskstatus OK

 

Partitioner:

C: (FAT32) [ TRIAL VERSION ]

D: (NTFS) 60000 MB (12757 MB ledigt)

E: (FAT32) 107565 MB (44522 MB ledigt)

F: (FAT32) 57782 MB (178 MB ledigt)

Total storlek [ TRIAL VERSION ]

 

Inmatningsenheter:

Tangentbord Standard 101/102-Key or Microsoft Natural PS/2 Keyboard

Mus HID-compliant mouse

 

Tack på förhand! Hoppas nån som är klokare än jag förstår vari problemet ligger.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Jag har exact samma problem som du har, men dock annat system...

önskar jag visste vad det kunda vara för fel för det är ganska jobbigt när det händer.

Det hela verkar vara på slump och ibland kan det gå DAGAR innan den beter sig på det här sättet...

 

Har kollat Drivrutinerna/Updaterat till nyaste

Har testat "Nergradera" till äldre drivrutiner...

Fläktarna funkar fint...

 

Det kanske är hettan på CPU men skulle knappt tro det..

Kan ju vara ram problem med...

 

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Jag hade också detta problem både XP MCE 2005 och Vista 64 bit. Jag har ett Nvida 8800 GTS 640 Mb.

 

Visst blev jag ledsen på detta och funderade att köpa nytt moderkort för att kanske kunna komma ifrån detta problem.

 

Men vid en av de mångotaliga om-installationer så glömde jag installera Nero Burning Rom 7. Jag var jätteglad att datorn inte gjort några plötsliga omstarter (blue screen of deth).

 

Så skulle jag bränna en skiva och kom på att jag glömt installera Nero. Det gjorde jag och nästa gång jag skulle kolla på ett program MCE spelat in startade datorn om utan orsak. Samma när jag spelade ett spel.

 

Jag blev ju självklart väldigt ledsen igen när det innan fungerat i veckor. Så slog det mig:

- Det fungerade ju så länge jag inte hade mitt 800 kr Nero installerat.

Jag avinstallerade programmet och sedan dess försvann mitt problem med omstarterna. Kontaktade Nero och försökte få pengarna tillbaka men det gick de inte med på.

 

- Aldrig mer jävla Nero i min dator.

http://forum.doom9.org/archive/index.php/t-101415.html

 

[inlägget ändrat 2008-01-13 14:20:15 av Blindbock]

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.



×
×
  • Create New...