Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Varning för MyPay!


TicoRoman

Rekommendera Poster

Vill passa på och varna för företaget MyPay (http://www.mypay.se), eftersom dessa fått för sig att börja skicka ut blufffakturor.

 

Företaget erbjuder tjänster för premium sms, dvs möjlighet att ta betalt genom att kunden skickar ett SMS. De har tidigare haft, och gör det fortfarande enligt webbplatsen, ett upplägg utan fasta kostnader och att man istället delar på eventuella intäkter. Precis samma som http://www.mosms.com/ gör.

 

Nu har de fått för sig att automagiskt överföra sina gratiskunder till deras betaltjänst, och skicka ut fakturor, utan att kund underrättats och fått ta ställning till de drastiskt ändrade villkoren.

 

Det ännu mer suspekta med detta är att det drabbat "kunder" (till MyPay) som endast registrerat sig (gratis) för upp till ett år sedan och aldrig använt tjänsterna. Nu har de fått en faktura. Känner till minst två personer.

 

En av de drabbade bestred fakturan via telefon och fick följande förklaring (?):

De påstår att de i maj skickat ut information om de drastiska användarvillkorändringarna. Trots det har det inte kommit fram. Syftet med dessa var tydligen att "bli av med" (olönsamma?) småkunder.

 

Det är, med andra ord, ett skämtföretag. Har ni fått likande fakturor så ska ni bestrida dessa, och absolut inte betala. För att inte åka på föresningsavgifter och annat otrevligt (inkasso, kronofogden) så måste fakturan bestridas och händelsen polisanmälas*.

 

(*Rätta mig, om jag har fel.)

 

 

Se även http://www.webmasternetwork.se/f10t16189.html

 

_________

TicoRoman - Anfall är bästa försvar

 

[inlägget ändrat 2006-09-18 06:56:18 av TicoRoman]

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...