Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

ÄR detta en OKej speldator?


Pingvinnäbb

Rekommendera Poster

Pingvinnäbb

Har funderat på att köpa en ny dator, som ska vara bra för spel. har dock inte så mycket pengar så ja har surfat runt internet och kollat lite och hittade tillsist denna:

 

Produktbeskrivning Acer Aspire E360 - Athlon 64 X2 4400+ 2.2 GHz

Typ PC

Formfaktor Minitower

Dimensioner (BxDxH) 18 cm x 42 cm x 36 cm

Lokalisering Sverige

Processor 1 x AMD Athlon 64 X2 4400+ 2.2 GHz

Cacheminne 2 MB L2-cache

Cache/processor 2 MB ( 2 x 1 MB )

RAM 2 GB (installerad) / 4 GB (max) - DDR SDRAM

Kontrollerkort Serial ATA ( Serial ATA-150 ) ; IDE

Hårddisk 2 x 250 GB - standard - Serial ATA-150

Hårddisk (sekundär) - standard

Hårddisk (3:e) Ingen.

Optisk lagring DVD±RW (+R dubbla lager)

Kortläsare 9 i 1

Bildskärm Ingen

Grafikstyrenhet PCI Express x16 - ATI Radeon X1900 XT - 512 MB

Ljudutgång Ljudkort - 7.1-kanals surround

Nätverksfunktioner Nätverkskort - Ethernet, Fast Ethernet, Gigabit Ethernet

Medföljande OS Microsoft Windows XP Home Edition

 

 

Så ja undrar om det är en bra speldator som räcker ett tag?, sen undrar jag också hur Dual Core funkar, Jobbar den dubbelt upp eller vad?.. för lixom vissa spel kräver ju 2 ghz nu.. o denna e ju på 2,2...

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Så ja undrar om det är en bra speldator som räcker ett tag?

Ja det är en snabb och bra maskin som kommer orka hänga med några år. Men om datorn ska vara primärt för spel bör den självklart också utrustas med ett ljudkort för spel. En sak som fortfarande är grovt underskattat. Den bör för det ändåmålet utrustas med helst ett Soundblaster X-Fi eller som allra minst Audigy 2ZS.

 

sen undrar jag också hur Dual Core funkar

Windows tilldelar programmen egna trådar. Processorn kan dock inte räkna på fler än en tråd i taget, men eftersom den räknar så snabbt (rör sig om miljontals beräkningar per sekund) får man uppfattningen om att alla program körs samtidigt, vilket alltså inte är fallet.

 

En processor med dual core uppfattas av Windows som två separata sådana, som följaktligen tilldelas varsin tråd, och på sätt och viss fungerar den faktiskt också som två åtskilda processorer. Den kan nu alltså räkna på två trådar samtidigt i stället för bara en i taget. Detta ger en oerhörd prestandavinst för program/spel som är skrivna för att kunna dra nytta av flertrådsteknik. För vissa typer av program har man kunnat uppmäta en fördubblad prestanda jämfört mot singel core.

 

Traditionellt så har spel tyvärr inte hört till den typen av program. Men det är en sak som är under stor förändring. Enligt min uppfattning började det röra på sig en hel del under förra året, spel med stöd för dual core började poppa fram i en ökande takt och blir nu bara fler och fler. Och redan sen tidigare finns det spel – t ex Call of Duty från visst var det år 2003 – som åtminstone klarade att nyttja Intels hyper threading (singel core fast med möjligheten att ändå hålla i två trådar samtidigt)...

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...