Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

CD ROM fungerar konstig


Joe Cash

Rekommendera Poster

Hej!

 

Varje gång jag sätter igång internet så startar CD ROM enheten av sig själv. Platan där man sätter på CD skivan åker ut och in hela tiden utan stopp. Detta har aldrig tidigare hänt. Jag har inte laddat ner något program eller liknande så jag förstår inte orsaken.

 

Jag har provat med ett antivirus program i hopp att hitta något virus men det hjälper inte. Det händer också att datan hänger sig när CD_ROM aktiverar av sig själv. Jag har en Windows Me och CD ROM är av märke Microsoft IDE cd-r/rw 8x4x32. Jag är inte expert på datorer så skulle uppskatta om det fanns någon som kunde hjälpa mig.

 

Med vänliga hälsningar

Oliver Milton

 

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Hej Oliver!

 

Jag rekommenderar dej att köra en onlineavsökning med ett av de bättre virusskydden:

 

http://www.kaspersky.com/virusscanner

 

Hittar denna avsökning smittor så kan du kontrollera dessa via:

http://www.viruslist.com/en/viruses/encyclopedia'>http://www.viruslist.com/en/viruses/encyclopedia

 

Därefter startar du datorn i felsäkert läge (via tryck på "F8" vid uppstarten) & kontrollerar de filer & registersökvägar som anges i virusbeskrivningen från http://www.viruslist.com/en/viruses/encyclopedia

 

Därefter rekommenderar jag dej att prova: http://www.f-secure.com/blacklight/ som kontrollerar ifall du har något Rootkit installerat (dvs. program som döljer sig för windows & virusskydd!)

 

Det är en enkel & mycket bra början!

 

Därefter skulle jag byta ut det totalt osäkra (och instabila) WinME till minst windows 2000 Pro eller helst XP Pro & se till att skydda datorsystemet från smittor och spyware etc.

 

 

/Thomas

Ladda ner professionella väl genomtänkta installationsanvisningar som ger hög säkerhet mot virus & angrepp, stabil drift samt optimal prestanda på: http://www.winguider.se Finns för Win2000 Pro & för XP Pro (3 olika versioner) Ej för XP home

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...