Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Val av DVD-skivor.


rickard 1

Recommended Posts

Har just kopierat ner ett antal filmer som jag skall bränna. Har någon tips på bra och billiga DVD skivor.

 

Har aldrig brännt DVD tidigare och svårt att sortera i alternativen.

 

mvh /

/rickard 1

 

Link to comment
Share on other sites

Gå in på din DVD-brännartillverkares hemsida och se vilka skivor/tillverkare som de rekommenderar. (D v s vilka skivor de har testat ska fungera med just din brännare.)

 

 

Link to comment
Share on other sites

Det är svårt att kombinera kraven bra och billiga. Det är snarare så att du får antingen billiga DVD som kan visa sig omöjliga att läsa efter en tid. Eller så får du tag i bra (högre pris) som kan läsas problemfritt efter samma tid.

 

Link to comment
Share on other sites

jannejanne

Det första en DVD-brännare gör när den ska bränna är att läsa av den ID som finns på skivan för att använda rätt "bränndrivare".

Det är därför nödvändigt att den känner igen skivan. Gör den inte det, tex ny skiva gammal brännare är det kört.

Så gå in på din DVD-brännartillverkares hemsida och kolla vilka skivor din brännare stöder.

Det finns vissa möjligheter uppdatera brännarens "firmware" för att klara nya skivor. På egen risk så klart.

Identifiera DVD-skivor

http://www.instantinfo.de

http://dvd.identifier.cdfreaks.com

saken blir inte lättare för att mindre tillverkare av DVD-skivor kan märka sina skivor med ett känt märke för att inte få skivorna tillbaka direkt

 

http://ala42.cdfreaks.com/MCSE

uppdatera firmware för Sony,LiteOn, BenQ,Philips, Samsung

 

http://club.cdfreaks.com

http://www.herrie.org firmware till NEC

 

mera firmware

http://www.rpc1.org

 

bränner själ utan problem med min NEC 3550 på Verbatim DVD-R 16x men brännining går i 8x med K3B (Mandrake 10.2 Linux) ofta inbillar jag mig att lägre hastighet ger mindre skrivfel, mindre svårlästa partier.

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Hej och tack för svaret,

 

 

Jag har en NEC 3550, och på dess hemsida verkar det som den kan bränna alla typer av DVD. Något konkret varumärke kan jag inte finna någon rekommendation på. Frågar jag i affären, rekommenderar dom bara vad dom har och hävdar att dyrast är bäst.

 

Har du något konkret tips på bra skivor som du gillar.

 

Är verkligheten den att vad jag än köper kommer det att fungera någorlunda, med de dyrare = bättre, kommer att hålla längre.

 

Tacksam för tips

 

Mvh/

 

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

virtuosen2

Jag kör faktiskt aldrig DVD-bränning i mer än 4x. Datorn klarar förvisso rent "teoretiskt" bränning i 8x, till och med 16x, men då kan man "inte göra nåt annat med den".. 4x ger en "ren och fin bränning" samtidigt som man kan surfa etc. med datorn..

 

(Xp2100+)

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

virtuosen2

Japp, lägre hastighet ger bättre resultat!

 

Hursomhelst ska man köpa skivorna för 4 spänn från tyskland! ;)

 

 

Link to comment
Share on other sites

Hej och tack uttömmande svar,

 

Jag har tittat på hemsidan för NEC 3500, under media supportet, där det anges vilka typer av DVD som stöds, men inga varumärken. Finns det en sida där även varumärken anges??

 

 

Link to comment
Share on other sites

Tittar du på modellen ND-3540 så finns den här listan: http://www.nec.se/upload/bilder/nerladdning/OPTICAL/DVD-RW/Medialist%20(101).pdf .

 

När du vet vad du vill ha kan du göra en prissökning på http://se.pricerunner.com/ eller på http://www.buggy.nu/ . (Länken som Virtuosen länkar till brukar sälja billiga skivor.)

 

 

Tillägg:

Länken hos NEC blev visst inte riktig, men kopiera och klistra in hela så blir det rätt.

 

[inlägget ändrat 2006-05-13 19:08:47 av MC-1]

[inlägget ändrat 2006-05-13 19:09:32 av MC-1]

Link to comment
Share on other sites

Jag tror inte du behöver bekymra dig så mycket angående vilket märke det är på skivorna. Själv kör jag på de Traxdata som Clas Ohlson säljer, de är hyffsat billiga, bränner alltid fint i 8x och fungerar dessutom efteråt.

 

Link to comment
Share on other sites

virtuosen2

Köp hellre skivorna i tyskland. Där kostar de hälften (och under) än hos Clas Olsson. Jag har förresten 3 Clas-Olsson-affärer inom 10 kilometer!

(Kanske därför jag "ogillar dom".. ;-)

 

4 spänn styck för SONY DVD+R-skivor.. Oslagbart!

 

 

Link to comment
Share on other sites

Pja, kanske jag borde göra men det har inte blivit så hittils. Ska det vara nån vits ska man väl beställa flera hundra åt gången och det känns lite, hmm, mastigt. Jag är ingen storförbrukare så det är väl som att jaga billigaste telefonabonnemanget, visst kan man pressa priset men i slutändan spelar det ingen större roll ändå.

 

Link to comment
Share on other sites

virtuosen2

För att citera världens rikaste svensk: "Det är på de små beloppen man kan spara stora pengar!" (Ingvar Kamprad)

 

Oavsett om du konsumerar "mycket" eller "lite", så konsumerar du ändå ändå.. Köpa i bulk, när det gäller en vara som "håller i flera år", är ofta lyckosam.

 

Konsumbutiken sålde ut (när konsum la ner i min stadsdel) krossade tomater för 10:- lådan. (24 burkar). Vemsomhelst som inte läst historia (och inte vet att en konserv håller 100 år) kunde blivit blåst. Jag har tomatkonserver till 2099!!

 

Fin-fina konserverade tomater!

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Hur många ska jag köpa då? Hur många kommer jag att göra av med innan jag t ex byter brännare så jag måste ha en annan sort, går över till nåt annat än DVD, tappar intresset för att bränna filmer dagarna i ända (nåja), hittar ett annat ställe som är ännu billigare? Har Herr Kamprad ett svar på det också?

 

Men vänta nu, om man ska leva som Herr Kamprad gör (vad jag vet) så betyder det ett liv i torftighetens tecken, hur kul är det? ;)

 

Nej, att hamstra tomatkonserver eller toapapper eller liknande är inte för mig. Köp det som behövs när det behövs, typ.

 

Link to comment
Share on other sites

virtuosen2

200 (kvalites)-skivor från Tyskland kostar hemlevererat, till din närmaste ICA-affär cirka 800:- Dessa skivor funkar i "all framtid"..

 

(200 stycken verkar vara "gyllene snittet", eftersom frakten är den samma oavsett hur mycket du beställer, upp till cirka 200)

 

Cirka 4 kronor styck alltså. (ungefär 4:30 inklusive diverse postavgifter)

Själv tycker jag att det är "gött å ha" hemma. Med diverse hårddiskinspelare (för TV) går skivorna åt, med cirka 1-2 i veckan. Datoranvändandet oräknat..

 

Vi har alla olika behov, och då är det ju bra att det finns olika möjligheter att tillfredställa dessa behov.. Alla är ju (gudskelov) inte lika..

 

Edit: även i framtida "HD-DVD", blueraybrännare etc. kommer skivorna att funka i, ungefär på samma sätt som CD-R-skivor funkar i DVD-brännare.. Så skivorna kommer alltså att funka!

 

 

[inlägget ändrat 2006-05-16 21:52:10 av virtuosen2]

Link to comment
Share on other sites

virtuosen2

lizardkng skrev:

Men vänta nu, om man ska leva som Herr Kamprad gör (vad jag vet) så betyder det ett liv i torftighetens tecken, hur kul är det?

 

Ungefär 400 miljarder multiplicerat med kul.. ;)

 

40000000000 kr... Och *Han* räknar fortfarande ören!

(Påminner en del om Joakim von Anka!)

 

Ingvar har nog med pengar att köpa ett mindre land..

(Helt lagligt!). I USA så har svinrika personer funnits såpass länge, att (vad jag har hört, kanske en skröna?) att det finns en federal lag som hindrar enskilda USA-medborgare att köpa hela länder. USA:s regering vill inte ha konkurrens av privatpersoner: Regeringen har en dyrare metod, USA "befriar" länderna istället.. ;)

-Sen tar ändå privata intressen över, efter ett tag...

 

 

Link to comment
Share on other sites

Inte för att jag skulle förakta alla dessa miljarder, definitivt inte, men jag är mest intresserad av pengar först när jag omsätter dem till annat än just pengar. ATt bara spara allt på hög och ha bestämt sig för att de ska ligga kvar där känns mindre skoj.

 

Link to comment
Share on other sites

virtuosen2

Lägga pengar på hög är inte min grej heller.. [tyvärr] Men däremot (uppenbarligen) "lägga DVD-skivor på hög".. Vilket man kan och bör göra om man har "behov", samt "internet".. (vilket båda råkar sammanfalla).

 

Bulkköp!

 

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...