Just nu i M3-nätverket
Jump to content

CD driven slutade fungera..


jrahl

Recommended Posts

Hejsan

CD/DVD läsar problem. Två datorer nu som vägrar installera CD'n. En Släp-bar (W2kPro) och en Bordsmodell (XP Home). Barnen har spelat spel på båda!!

Utropstecken i MaskinvaruHanteraren. Ta bort och låta den återskapa sig hjälper inte. Konstigt nog ej heller att byta CD-läsare eller använda USB extern CD/DVD.. BOOTA från CD går fint och i LINUX fungerar alt som vanligt... Hjälp så jag slipper intallera om OS.

Mvh Janne

 

Link to comment
Share on other sites

virtuosen2

Den stationära kan du möjligen fixa genom att installera bort (fysiskt) CD-läsaren. koppla bort IDE-kabeln och strömförsörjningen. (med strömmen avkopplad!). Boota om, låt burken starta utan läsaren. Koppla bort nätströmmen, koppla in CD-läsaren och slå på strömmen och boota om.

 

Detta har löst mina "liknande" problem på desktop. Har aldrig haft sådana på laptop, och det går inte att göra så på laptop rent fysiskt. Inte "lätt" i alla fall..

 

Lycka till!

 

Edit: Kolla annars vad dina ungar kört för spel, är det spel som är piratade? Eller finns det FAQ till spelen (om de är legit) där felen beskrivs, och eventuella lösningar? -Kolla speltillverkarens hemsida. Kör (om spelen är piratade) ett färskt och bra antivirusprogram. Detta kan hjälpa, om det är virus det rör sig om.

 

Bra tips: Fixa ungarna en EGEN dator de kan leka med, så slipper du problem i dina egna burkar.. Blir billigast antagligen i längden, och räddar familjefriden..

 

 

 

[inlägget ändrat 2006-05-02 20:28:40 av virtuosen2]

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...