Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll
Kimpen

Lagar för utlandsregistrerade bolag

Rekommendera Poster

Kimpen

Jag har tittat på en del lägsta-bud-auktionen som har dykt upp på sistone. Många av dessa har, för att enligt dem själva gå runt lotteriinspektionens beslut att detta är ett lotteri, registrerat företaget i ett annat eu-land där denna verksamhet är godkänd. Lotteriinspektionen säger att om personerna som driver verksamheten finns i Sverige så kommer de att lämna in en anmälan.

 

Vad säger lagen inom EU? Är det ok att bedriva en verksamhet i andra länder om verksamheten är godkänd i det land företaget är registrerat i eller tillämpas lagarna i det land man uppenbarligen riktar sig mot (språk på sajten, kontaktuppgifter, filialer)? Har lotteriinspektionen rätt att anmäla utlandsregistrerade företag även om ägaren är svensk och bor i sverige?

 

Det finns ju även en hel del pokerklienter (skins) som är startade av svenskar som bor i sverige. Samma fråga gäller här.

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
ApaKaka

Tror knappt de vet själva :) Poker har de ju inte kunnat stoppa, och kommer knappast kunna stoppa andra webtjänster som per definition alltid är internationella.

 

Det är nog alltid svårt när nya tekniker dyker upp som tolkas olika av lagar i olika länder - men ändå är åtkomliga för de som vill använda dem på Internet.

 

Man kan ju inte spärra dem lokalt hos varje internetoperatör - det är censur och emot yttrandefriheten.

 

Man kan ju ge dem näringsförbud i sverige, men hur långt räcker det när det inte är ett svenskregistrerat företag?

 

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett nytt konto på vårt forum. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu×
×
  • Skapa nytt...