Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Lagar för utlandsregistrerade bolag


Kimpen

Rekommendera Poster

Jag har tittat på en del lägsta-bud-auktionen som har dykt upp på sistone. Många av dessa har, för att enligt dem själva gå runt lotteriinspektionens beslut att detta är ett lotteri, registrerat företaget i ett annat eu-land där denna verksamhet är godkänd. Lotteriinspektionen säger att om personerna som driver verksamheten finns i Sverige så kommer de att lämna in en anmälan.

 

Vad säger lagen inom EU? Är det ok att bedriva en verksamhet i andra länder om verksamheten är godkänd i det land företaget är registrerat i eller tillämpas lagarna i det land man uppenbarligen riktar sig mot (språk på sajten, kontaktuppgifter, filialer)? Har lotteriinspektionen rätt att anmäla utlandsregistrerade företag även om ägaren är svensk och bor i sverige?

 

Det finns ju även en hel del pokerklienter (skins) som är startade av svenskar som bor i sverige. Samma fråga gäller här.

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Tror knappt de vet själva :) Poker har de ju inte kunnat stoppa, och kommer knappast kunna stoppa andra webtjänster som per definition alltid är internationella.

 

Det är nog alltid svårt när nya tekniker dyker upp som tolkas olika av lagar i olika länder - men ändå är åtkomliga för de som vill använda dem på Internet.

 

Man kan ju inte spärra dem lokalt hos varje internetoperatör - det är censur och emot yttrandefriheten.

 

Man kan ju ge dem näringsförbud i sverige, men hur långt räcker det när det inte är ett svenskregistrerat företag?

 

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...