Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

AMD eller Intel?


/S-D

Rekommendera Poster

Vilken är bäst Intel Pentium M740 1.73 eller AMD Mobile Sempron 3000+ 1,8 GHZ? Båda har 512mb minne och trots att den Acer datorn med AMD processorn har 80GB (60 Intel) och DVD-RW (CD-RW på Intel) så kostar Intel 2000kr mer? Är det processern eller grafikkorten som är olika? De aktuella modellerna är ACER Aspire 3003LMi & Acer Travelmate 4062LCi.

 

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

  • 2 veckor senare...

japp, du har hellt rätt.. pentium m är en ganska så mycket bättre processor än semperon.. den är helt enkelt snabbare trots lägre klockfrekvens.. men om du märker nån skillnad beror på vad du ska göra med datorn.. en dator med pentium m har oftast upp till en timmas längre batteritid än en semperon dator i och med en teknik från intel som heter speedstep. Ett separat grafikkort påverkar ofta batteritiden till det sämre.. Vidare så kan den längre batteritiden ofta bero på ram-minnena.. Intels plattform har stöd för DDR2 minnen, det har inte amd än så länge.. DDR2 minnen går på ett lägre volt tal vilket gör datorn mer strömsnål och är även snabbare än vanliga ddr-minnen..

 

grafikkorten hos de båda modellerna är inga högpresterande kort.. de är

båda av typen integrerade..

 

jag tycker att 3003LMi faktiskt ger mer för pengarna.. men det beror som

ja skrev tidigare på vad du ska göra med datorn.. ska du surfa, betala räkningar, köra ordbehandlig, lyssna på musik och andra enklare uppgifter för datorn, så räcker den här.. men om du har lite högre krav på batteritid och vill använda dig av lite större applikationer såsom photoshop eller nått annat redigerings-vertyg, så bör du nog satsa på en dator med pentium m alt. amd turion

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...