Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Kundens firewall tar bort bifogad pdf ur e-post


Bluntz

Rekommendera Poster

Hej,

 

Jag är ledsen över att jag mailar det här två gånger i olika forum, men vi är i desperat behov av hjälp på kontoret.

 

Vi har ett problem här på mitt jobb. Vi använder oss av affärssystemet Oracle som CRM. När vi kvoterar priser till kunderna sker det via Oracle som genererar en pdf-dokument som vi sedan mailar iväg till våra kunder via Outlook. Problemet är att vissa kunder får mailet men inte pdf-dokumentet och andra får inget mail överhuvudtaget. Vi får dessutom inte något svar om mailet kommit fram eller ej så vi vet inte om de fått våra mail. Kan någon förklara varför detta sker att mailen kommer fram men pdf-dokumentet sållas bort. Kan det bero på att pdf-dokumentet som genereras innehåller något som uppfattas som osäkert? Och finns det något vi kan göra för att försäkra oss om att pdf-dokumenten inte uppfattas som spam.

 

 

Mvh

Samuel

 

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Du måste kolla med respektive kund. Orsakerna kan vara många.

Många företag har i dag någon form av e-postfilter för att rensa bort SPAM, virus och annat. Hur man konfigurerar dessa är högst individuellt och det som stoppar dina mail och bilagor kan, t ex, vara:

- Man tillåter inte bilagor i e-post överhuvud taget.

- Man tillåter inte vissa typer av bilagor.

- Man tillåter inte bilagor som är större än ett visst värde.

- Man tillåter inte mail som är större än ett visst värde.

- Man tillåter inte viss information i mailet.

- Man tillåter inte krypterad e-post.

- osv

 

Eftersom de flesta dessutom har tagit bort meddelandet som går tillbaka till avsändaren när ett mail stoppas så får du inte veta att det har stoppats.

 

Det som återstår är att du kontaktar respektive kund.

 

---/samoht

 

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Mikael Ericsson

Låter som felet ligger i er e-postserver.

Har du kollat det?

Det kanske finns en spärr för bilagestorlek.

 

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Hej Mikael,

 

Vi har ingen spärr för hur stora bilagorna får vara. Priskvoteringarna är dessutom väldigt små, pdf-filerna är ca. 20 kb.

 

Kan Oracle på något sätt skapa någon länk när det genererar pdf-dokumentet som orsakar att filen uppfattas som hotfullt?

 

Vi har talat med våra övriga kontor runt i europa och även de har samma problem med kunder som inte får kvoteringar, problemet verkar dessutom vara kopplat till Outlook, för de som använder sig av Eudora för att skicka kvoteringar verkar inte ha detta bekymmer. Det verkar jätte konstigt det här.

 

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

 

Nåt som kan ev kunna vara problem är hur Outlook är inställt, detta kan ligga till grund för de som får mailet utan bilaga.

 

Outlook har en benägenhet att i vissa sammanhang lägga in mailformatering och bifogade filer i filen winmail.dat och skicka med denna med mailet, när då detta mail når tex en användare av Outlook Express kan den ej läsa winmail.dat filen så det ser ut som ett mail utan bifogad fil (även om nu filen faktiskt finns med). För att undvika detta kan du se till så att Outlook är inställt på att skicka mail med oformaterad text alt html formatering och även tabort ev kryss för att använda Word som redigerare.

 

Behöver ju inte vara detta som är orsaken till att vissa inte får någon bifogad fil, men de kan ju vara värt att kolla det ;-)

 

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Det låter som en enkel inställning hos de som kör med OUTLOOK EXPRESS. Det är som så att i nyare versioner av just Outlook Express finns det ett idiotfilter under Verktyg/Alternativ/Säkeherhet som heter TILLÅT INTE ATT BIFOGADE FILER SOM KAN VARA VIRUS SPARAS ELLER ÖPPNAS. Om den är förbockad så kommer du aldrig någonsin lyckas öppna ett bifogat PDF dokument överhuvudtaget i just outlook express. Jag tror inte felet ligger i brandväggen. Vet många som råkat ut för detta att mailet kommer fram men ej PDFen i just outlook express....

 

hoppas det löser sig....

 

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Sånt kan mycket väl fastna i filter innan det når klienten. Jag vet att mailservern här hos oss plockar bort vissa bilagor innan det levereras till klienterna. Dock får vi resten av meddelandet där det står att "a possibly malicious bla bla bla has been removed" så man ser ju att man fått ett mail i alla fall.

 

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
  • 2 veckor senare...
  • 5 veckor senare...

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett nytt konto på vårt forum. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu


×
×
  • Skapa nytt...