Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

win 2000


summe74

Rekommendera Poster

Hej

Nu måste jag se om någon kan hjälpa mig här. Vi har en smått okunnig eller snarare totalt inkompetent it-ansvarig på vår skola, åtminstånne när det kommer till användarperspektivet.

Problemet är att när man lägger till en digikamera via usb, så kan inte utfoskaren eller något program i office öppna jpeg filern - ogiltigt filformat. Kan tänka mig att detär någon hårdare komproimerad form av jpeg men då måste man väl kunna lägga till en codec i win 2000 eller? Vi vill inde använda oss av något engelskt gratisprogram som följer med kameran då våra elerver är lätt förståndshandikappade måste språket vara svenska samt enkelt. Vi har även office 2000, skulle 2003 underlätta?Vad kan jag göra för att lösa problemet?Fixa win 2000 eller finns något bra gratisprog på svenska som kan förbigå problemet?

 

Tacksam för snabbt svar

Cia

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Du ska inte behöva någon extra codec för att se bilderna. Kan du se bilderna i nått program alls? Internet explorer till exempel. Office borde absolut ta emot bilden. Låter i så fall som det är mer fel på dina bilder alternativt kameran.

 

Kanske kan du bifoga en bild som inte funkar, om det nu är så att de inte funkar i nått program.

 

Sephryton_________________________

http://www.fria-bilder.se | http://www.lundberg.pp.se

 

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Hej

Du kan ju alltid prova IrfanView. Det är gratis och det finns ett svenskt språkpaket. Vet dock inte om det löser problemen. Finns att hämta här

http://www.irfanview.com/

 

 

Hur ser det ut om du högerklickar på en jpegbild och väljer öppna med? Ta Välj program och testa t ex med Explorer. Om det funkar så kryssa i Använd alltid detta program... OM det finns i Win 2000 vilket jag inte vet.

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...