Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Automatisk Meddelandenotifiering


LT

Rekommendera Poster

Hej, jag har en Exhange 2003 server på en dedikerad Windows 2003 Server burk. Allt fungerar i stort sett problemfritt förutom att jag inte får någon "nytt meddelande" notifikation vid ett sådant tillfälle. Inte automatiskt iaf.

För att en sådan liten ruta ska fejda fram i systemfältet så måste Outlook hämta meddelandet med sin "checka servern för nya meddelanden" funktion var 5:e eller 10:e minut. Hur ändrar jag så att jag blir notifierad direkt, att servern skickar meddelandet omedelbart utan Outlook behöver göra något?

 

[inlägget ändrat 2006-02-22 13:57:35 av LT]

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Johan Sandqvist

Under förutsättning att du kör Outlook i Exchange-läge, så är den funktionen faktiskt redan påslagen. De vanligaste orsakerna till att det ändå inte sker är antingen att din klient är bakom en NAT-router, eller att din lokala brandvägg spärrar inkommande trafik.

 

Normal kommunikation mellan servern och klienten pågår via den vanliga anslutningen som initieras från klienten och därmed fungerar även över NAT-routrar och med lokala brandväggar. Funktion "new mail" funkar som så att servern själv skickar ett meddelande till klienten, det innebär alltså att det inte finns någon etablerad kommunikation mellan server och klient, och då kan den per definition aldrig passera en NAT-router eller förbi en lokal brandvägg.

 

Så, om du sitter på ett NAT-at nät finns det egentligen inget att göra (dock fungerar funktionen bra mycket bättre i Outlook 2003 om du kör RPC över HTTPS). Har du däremot en lokal brandvägg (ex inbyggda i XP) så behöver du bara tillåta Outlook att ta emot trafik från nätet. Lägg till ett undantag i brandväggskonfigurationen för programmet Outlook.exe, eventuellt i kombination med bara Exchangeserverns publika adress. Lycka till!

 

// Johan

 

 

--

Bra källor till information om Exchange

http://www.microsoft.com/exchange/community/default.mspx

http://blogs.technet.com/exchange/default.aspx

http://www.MSExchange.org

 

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...