Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

"Exportera" bilder


Dev

Rekommendera Poster

Hej,

 

Har ett system som lagrar information om olika "objekt" - både i form av text och bilder (varje objekt kan ha flera bilder).

 

Konstruerar nu en export för denna information där man väljer ut ett objekt och all information om objektet "exporteras" i textformat.

 

Problemet är hur man gör med bilderna. Finns det något rimligt sätt att "exportera" även de bilder som är knutna till objektet? Bilderna existerar i databasen endast som referenser till bildfiler i filsystemet (som laddats upp mha PHP). I och med att varje objekt kan ha ca 10 bilder knutna till sig och man rimligen vill exportera en mängd objekt på samma gång blir det orimligt att "ladda hem" varje bildfil för sig.

 

Finns det någon som har idéer kring detta och vad som är bästa lösningen på problemet? Eller är det helt enkelt så att det inte finns någon smidig lösning?

 

[inlägget ändrat 2006-02-21 20:40:33 av Dev]

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Nej, självfallet inte. Men jag tror att jag frågar om något som är omöjligt att genomföra så vi kan glömma denna tråden :).

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Inget är omöjligt att åstadkomma.

Det enda som behövs är en detaljerad plan ;)

 

Lycka till med exporten iallafall.

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Tack!

 

Vi kan ju ta resonemanget lite mer allmänt. Tänk dig ett php/mysql-baserat system som administrerar försäljning av begagnade bilar. För varje bil registreras en mängd uppgifter samtidigt som ett antal bilder tas (lagras som referenser till bildfiler i filsystemet på servern).

 

Nu önskar man att på ett så smidigt sätt som möjligt exportera/ta ut information om vissa bilar (t.ex. av en viss modell) för bruk utanför systemet. Möjligen vill man importera denna information i ett annat system, men man kan även tänka sig att syftet endast är att göra en backup.

 

Att få ut informationen i form av text är ju inget problem. Man kan tänka sig vanligt texformat eller XML som sedan kan importeras i exempelvis excel. Men hur skulle man på ett smidigt sätt kunna även få med sig bilderna och samtidigt hålla reda på vilken bil som bilderna gäller? Finns det något sätt att automatisera detta eller är enda möjligheten att användaren högerklickar på varje bild för sig och sparar ner på den egna datorn? Någon möjlighet att använda en FTP-klient finns inte.

 

[inlägget ändrat 2006-02-22 14:26:58 av Dev]

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Jadu, att exportera flera GB är alltid ett problem, oavsett system du utvecklar.

 

Den bästa lösningen som jag ser det är: exportera ut texten, tarballa ihop den tillsammans med bilderna, gzippa, flytta denna tar.gz till en "download" area med en unik nyckel-url som sedan användaren antingen får mailad till sig, eller om han väntar tills allt är färdigt får upp som länk på sidan.

 

Detta kan du ganska enkelt göra med ett simpelt script som du kör med t ex php's system() kommando.

 

(eller om det bara är admins som ska göra detta så kan man helt enkelt gå in i download arean eftersom de antagligen är trovärdiga att få ladda ner och se alla de andra eventuella exporterade filerna)

[inlägget ändrat 2006-02-22 16:21:06 av ApaKaka]

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Det kan tänkas att det är bättre att låta bli själva komprimeringen och bara tar:a ihop filerna. Bilder brukar ändå inte gå att få ner så mycket i storlek (de är i regel redan rätt hårt komprimerade), så om det rör sig om gigabyte är det bara ett jätteslöseri på cpu-cykler.

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...