Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll
sartorius

"Skicka Från:"-rättigheter

Rekommendera Poster

sartorius

Hej,

 

Jag har i min exchangeserver (i AD Users and Computers) gjort ett allmänt SMTP-konto som flera personer ska ha tillgång till. En av dessa personer ska dessutom ha rättigheten att skicka mail från den adress som är knuten till kontot. där en viss person under "Exchange Advanced" och sen "Mailbox Rights" har givits "Full mailbox access".

 

Då användaren ska skicka mail får denna meddelandet att rättigheter saknas.

 

Ska detta ställas in någon mer stans?

 

Mvh

Christian

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Johan Sandqvist

Använd bara inställningarna som listas i följande artikel http://support.microsoft.com/kb/327000 dvs "Send on behalf" eller Security-inställningarna för kontot ifråga. Observera att det inte räcker med att ge en annan användare "Send as" behörighet, om samme användare även är med i en grupp som explicit nekas denna behörighet! Detta är till exempel fallet med administratörskonton, som i Exchange per automatik inte har tillåtelse till andras epostkonton. I sådana fall får du antingen ta bort användarens administratörsrättigheter, eller ändra på standardrättigheterna för administratörskonton.

 

Jag rekommenderar det första alternativet, eftersom man så långt det är möjligt skall undvika att regelmässigt använda konton med administratörsbehörighet. Vill du ta bort standardrättigheterna istället, kan du enkelt göra detta i Exchange System Manager och Security-inställningarna för serverobjektet. Det finns dock vissa omständigheter som gör att du kan få problem på grund av ändrade standardrättigheter, därav att det bästa är att inte vara administratör så länge man använder sitt eget dagliga konto.

 

Lycka till!

 

// Johan

 

 

--

Bra källor till information om Exchange

http://www.microsoft.com/exchange/community/default.mspx

http://blogs.technet.com/exchange/default.aspx

http://www.MSExchange.org

 

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett nytt konto på vårt forum. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu×
×
  • Skapa nytt...