Just nu i M3-nätverket
Jump to content

"Skicka Från:"-rättigheter


sartorius

Recommended Posts

Hej,

 

Jag har i min exchangeserver (i AD Users and Computers) gjort ett allmänt SMTP-konto som flera personer ska ha tillgång till. En av dessa personer ska dessutom ha rättigheten att skicka mail från den adress som är knuten till kontot. där en viss person under "Exchange Advanced" och sen "Mailbox Rights" har givits "Full mailbox access".

 

Då användaren ska skicka mail får denna meddelandet att rättigheter saknas.

 

Ska detta ställas in någon mer stans?

 

Mvh

Christian

 

Link to comment
Share on other sites

Johan Sandqvist

Använd bara inställningarna som listas i följande artikel http://support.microsoft.com/kb/327000 dvs "Send on behalf" eller Security-inställningarna för kontot ifråga. Observera att det inte räcker med att ge en annan användare "Send as" behörighet, om samme användare även är med i en grupp som explicit nekas denna behörighet! Detta är till exempel fallet med administratörskonton, som i Exchange per automatik inte har tillåtelse till andras epostkonton. I sådana fall får du antingen ta bort användarens administratörsrättigheter, eller ändra på standardrättigheterna för administratörskonton.

 

Jag rekommenderar det första alternativet, eftersom man så långt det är möjligt skall undvika att regelmässigt använda konton med administratörsbehörighet. Vill du ta bort standardrättigheterna istället, kan du enkelt göra detta i Exchange System Manager och Security-inställningarna för serverobjektet. Det finns dock vissa omständigheter som gör att du kan få problem på grund av ändrade standardrättigheter, därav att det bästa är att inte vara administratör så länge man använder sitt eget dagliga konto.

 

Lycka till!

 

// Johan

 

 

--

Bra källor till information om Exchange

http://www.microsoft.com/exchange/community/default.mspx

http://blogs.technet.com/exchange/default.aspx

http://www.MSExchange.org

 

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...