Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Xbox chippet


Hoj

Recommended Posts

Ja har kollat runt lite men hittar inget speciellt bra svar till min fråga.

 

Ja har precis fått tebax mitt nychippade xbox, de som finns i xboxen nu är SmartXX LT OPX och sen står det Evo-X uppe i hörnet på ena startbilden med. Den e laddad me Xbox Media Center (XBMC) och de finns ingen extra hårddisk insatt. Men mitt problem e,..,när ja ska starta brända skivor, ingen av dessa har funkat:

 

¤WhiteTop DVD-R

¤Fujifilm DVD-RW

¤TDK DVD+RW

¤TDK DVD+R

 

De e lite weird :?

 

Men ja skulle vilja veta om de finns nån skiva som kan tänkas funka.

 

Han som chippade boxen tror att den är för gammal, de e nån version mellan 1.0 - 1.5 tror ja. Jag köpte den runt augusti 2003 lr 2004.

 

Det funkar iaf att lägga in spel på hårddisken, ja har lagt in ett spel med hjälp av dvd2xbox,..,men då finns de bara plats för ett spel me :( och ja tänker inte köpa hdd. Och ja orkar hlr inte hålla på att lägga in ett nytt varje gång ja ska byta spel. Tar ju sin tid.

 

Finns det något som hjälper, tex uppgradera smartxx lr nått,,byta skivor,,,,skaffa något program kanske??

 

Hatar problem :(

 

Link to comment
Share on other sites

Fast om du kan överföra spelen till xboxen med dvd2xbox så borde det ju inte vara problem med själva dvd-läsaren, snarare gammal firmware i chippet eller något sådant...

 

Men köp en hårddisk istället, mycket smidigare att bara lägga in alla spel där....

 

Link to comment
Share on other sites

Nej nej JAG har bara en standard Xbox och har ingen som helst plan på att bygga om den. Värst är det med Rallisport 2, där hänger den sig varenda gång jag låst upp nåt nytt. Det har hänt nån enstaka gång med Forza Motorsport också. SÅvitt jag kunnat läsa mig till det är det faktiskt en dålig dvdspelare som inte klarar av att läsa en del nya spelskivor.

 

Link to comment
Share on other sites

Har du en gammal xbox, typ v1 eller v1.1? (jag har v1 t ex, inköpt runt augusti 2003 tror jag.. eller om det var 2002.. minns inte :P)

 

De har nämligen DVD spelare som är vääldigt kinkiga. Den DVD som alla vill ha (Samsung) fanns bara i 1.3 - 1.4 boxar tror jag, och de nyare > 1.5 har också en ganska ok DVD spelare vad jag har hört.

 

Det borde finnas kompabilitetslistor över CD/DVD typer som kan läsas på just din drive på t ex http://www.xbox-scene.org - det fanns förr när jag kikade iallafall.

 

 

 

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...