Just nu i M3-nätverket
Jump to content

muhammed teckningarna


roger_malmö

Recommended Posts

Har egentligen ingen åsikt om det var rätt eller fel att publicera bilderna men en sak är väl säker , har inte muslimernas svar gått lite väl långt nu ?

Och trots all skit dom nu hittar på med bränna ner byggnader osv så är det fortfarande dem det är synd om..fattar nada

 

[inlägget ändrat 2006-02-04 21:30:46 av rogerdahlqvist]

Link to comment
Share on other sites

Precis, en karikatyr är ju just det - en karikatyr. Det finns ju alltid en viss portion skämt och överdrift med.

 

Men vissa skämtar man tydligen inte med.

 

Hittar tyvärr ingen länk nu men jag tycker mig bestämt komma ihåg att Bush och Blair också uttryckt sin "avsky" gentemot karikatyrerna. Vad menas med det egentligen?

 

Link to comment
Share on other sites

kan man få sådant frispel av några teckningar trappas iallafall min rädsla för muslimer upp , verkar ha otur när dom tänker

Jag menar om muslimerna hade gjort en karikatyr av Jesus eller Göran Persson eller ngn annan profet hade jag inte åkt ner till Rosengård och brännt ner moskén .

Har dom bara humör och ingen humor

 

[inlägget ändrat 2006-02-04 21:49:31 av rogerdahlqvist]

Link to comment
Share on other sites

Tycker hala sken verkar lite skum. Bilderna publicerades i septemer. Först nästan 4 månader senare brakar helvetet loss och eskalerar med först flaggbränningar och nu även ambassadbränningar.

 

Jag vet att det varit en del internt i Dannmark, exempelvis har ambasadörer för en rad muslimska länder bett att få träffa danska statsministern men han vägrade att ta emot dem (kanske inte var så smidigt av honom)

 

De finns de som hävdar att det hela är en kampanj som startas av extrema imamer i Danmark...

 

Danska högerextremister verkar inte så smarta heller, att samlas för att bränna Koraner är ju knappast något som förbättrar situationen.

 

Link to comment
Share on other sites

Det MÅSTE finnas nåt mer än bara karikatyrerna.

 

Nu är ju Mattias C inne på det - karikatyrerna i sig är "gamla" och sedan de publicerades har det skett en helt onödig upptrappning.

 

Link to comment
Share on other sites

Lite lustigt är det... dom kritiserar yttrandefriheten och tryckfriheten med bla demonstrationer. Jag menar tryckfriheten, yttrandefriheten och demonstrationer tillhör ju demokratin. Hade tex sverige varit en diktatur och dom demonstrerat så här hade dom troligen blivit nerskjutna eller nått, så varför ska bara demokratin gälla på deras håll? dom utnyttjar ju den med sina demonstrationer!

 

För övrigt tycker jag att det verkar som att dom har för lite att göra, om dom sysselsatte sig lite skulle dom kanske inte vara så jävla barnsliga. Hörde att dom på nyheterna sa ngt i stil med "be om ursäkt eller förbered er på attentat", bara det visar ju deras intelligens och hur långt dom kommit i utvecklingen. tycker faktiskt lite synd om dom!

 

Link to comment
Share on other sites

hela denna "cirkus" bevisar bara en sak för mej, största hotet for

världfreden är George Busch och Muslimer

 

[inlägget ändrat 2006-02-05 00:10:08 av vohubbe]

Link to comment
Share on other sites

Jesus eller Göran Persson

 

Det är väldigt roligt när du jämför Göran med Jesus. Jesus är för övrigt väldigt viktig för muslimerna.

 

A.C.Magic

power to the people

 

Link to comment
Share on other sites

Vem är du? Hasse88 eller Goblin?

 

Dina åsikter om intelligens duger säkert när ni har fest på en avlägsen gård men eforum har en del regler. Läs gärna dem (Regler och förhållningssätt).

 

Hörde att dom på nyheterna sa ngt i stil med "be om ursäkt eller förbered er på attentat" . .

En miljard som sa det samtidigt? Jag frågar eftersom du skrev "de".

 

A.C.Magic

power to the people

 

Link to comment
Share on other sites

Två saker med den här historien konfunderar mig:

 

Ett: Danmark försöker dölja sina enorma främlingsfientliga strömmar med en relativt moderat ledare. Jag tycker att Danmark förtjänar detta (inte pga karikatyren, men för att det är ett land som förtjänar straff för sin trångsynthet)

 

Två: Laila Frivalds har redan fördömt saker ihon inte har en aning om.Den här gången tog det inte lång tid för henne att agera som minister minsann.

 

Link to comment
Share on other sites

Och skulle nu den danska ambassaden i Damaskus, Syrien brännas ner så kunde de väl bränna på tredje våningen lite lokalt bara. Inte på bottenplan som är den chilenska och inte en trappa upp där sveriges ligger.

 

Detta gick tydligen inte och då kunde de ju låtit bli. Annat är ointelligent... :). Men å andra sidan så dräller det av ambassader överallt som ska sättas i brand eftersom många länder publicerat karikatyrerna.

 

 

Bosse

 

Eforums medlemmar i bild! "http://eforumare.just.nu"

 

Link to comment
Share on other sites

Och skulle nu den danska ambassaden i Damaskus, Syrien brännas ner så kunde de väl bränna på tredje våningen lite lokalt bara. Inte på bottenplan som är den chilenska och inte en trappa upp där sveriges ligger.

Tja, när man ser hur odiskriminerat vi i västvärlden dömer ut folk efter sin tro (inte minst i den här tråden) så har vi väl inte speciellt mycket mer moralisk rätt att kräva mer av andra, eller hur?

 

Här sitter vi i Sverige och upprörs över att vi buntas ihop med rasist-danmark samtidigt som så många här proklamerar att alla muslimer är besudlade med terroristtendenser. Väx upp svenskar, se våra dolda fördomar och börja med lite självrannsakning innan fördömande åsikter skickas mot vår omvärld.

[inlägget ändrat 2006-02-05 07:47:43 av Anjuna Moon]

Link to comment
Share on other sites

Så var rasistdrövlet igång igen för att man fördömer terroristhandlingar.

Kan i min trångsynthet inte förstå hur vissa här försvarar att även tredje part blir drabbad, kan inte förstå att du försvarar dessa avarter hos vissa muslimer som tar alla tillfällen i akt att starta sina djävulshandlingar och bara väntar på den minsta lilla möjlighet .

Troligen är det här bara början och människoliv kommer att skördas, var upprinelsen så allvarlig ??

 

[inlägget ändrat 2006-02-05 10:12:22 av rogerdahlqvist]

[inlägget ändrat 2006-02-05 10:23:41 av rogerdahlqvist]

Link to comment
Share on other sites

[log]

Terroranklagadeville muta sig in i Islamic Center

Senast uppdaterad 4 februari 2006 23:30

 

Den saudiska stiftelsen al-Haramain försökte ta kontroll över Islamic Center i Malmö. Vid ett möte i moskén erbjöd schejk Akil al-Akil centrets vd Bejzat Becirov fem miljoner dollar för att underteckna ett kontrakt – och överlämna makten. I dag är stiftelsen och shejken terroriststämplade av USA och FN, utpekade som al-Qaidas finansiärer. Bland Sveriges muslimer pågår en strid mellan fundamentalister som vill politisera islam – och de som vill utöva sin tro i samklang med det svenska samhället. Sydsvenskan inleder i dag artikelserien ”Haram – förbjudet i islams namn”.

 

 

MALMÖ. Föga anade Bejzat Becirov att den kortvuxne mannen med tjockt, mörkt skägg och saudisk kaftan, som steg in på hans kontor, skulle stämplas som terrorist.

Det var en avgörande dag för Islamic Center i Malmö.

 

Efter ett års förhandlingar skulle framtiden för den stora moskén vid Jägerso bestämmas.

Saudiern var inte vem som helst. Hans namn var schejk Akil al-Akil – ordförande för den mäktiga fundamentalistiska stiftelsen al-Haramain.

 

I hans attachéportfölj låg ett dokument som noggrant beskrev hans ärende: ett fullständigt övertag av makten i Islamic Center och Malmös stora moské.

Med en muta på fem miljoner dollar skulle centrets verkställande direktör Bejzat Becirov förmås att lägga sitt livsverk i händerna på al-Haramain, som med hundratals miljoner i ryggen spred den stränga wahhabitiska läran över världen.

 

Becirov läste noggrant igenom avtalet. Sen avböjde han erbjudandet. Då vände den saudiske schejken honom ryggen utan ett ord och lämnade rummet med sin delegation i släptåg.

– Han blev knallröd i ansiktet av ilska. De stannade inte ens för att dricka te, säger Bejzat Becirov idag.

 

Det dramatiska mötet ägde rum året innan terrornätverket al-Qaida lät två fulllastade passagerarplan flyga in i World Trade Centers tvillingskrapor i New York – och USA trappade upp sitt globala krig mot den islamistiska terrorismen.

I det kriget skulle saudiern som försökte ta makten över moskén i Malmö bli ett hett namn.

 

Schejk Akil al-Akil pekades snabbt ut av USA som en av de viktigaste finansiärerna av Usama bin Ladins terrornätverk. I januari 2004 sparkade Saudiarabiens regering, efter hårda påtryckningar från Washington, honom från stiftelsen.

 

Den 2 juni samma år satte USA upp honom personligen på sin terrorlista; kort därpå terroriststämplades han även av FN.

 

I ett dokument från det amerikanska finansdepartementet, som Sydsvenskan tagit del av, slås det fast: ”al-Haramain-stiftelsen är en av de viktigaste islamistiska organisationerna som stödjer nätverket al-Qaida och sprider en militant islamistisk doktrin världen över¿ al-Akil kontrollerade al-Haramain och var ansvarig för all dess verksamhet, inklusive stödet till terrorism.”

 

Bland Malmös muslimer råder i dag delade meningar om Bejzat Becirov gjorde rätt som tackade nej till det saudiska erbjudandet.

De flesta drar en suck av lättnad.

– De tror sig känna ”den enda rätta islam”. De ville ta över och styra efter den. De vill att alla män ska ha beduinkläder och skägg. Kvinnor ska dölja sitt ansikte och stanna hemma, säger Adly Abu Ha-jar, moderatpolitiker i Malmö, imam och vice generalsekreterare i paraplyorganisationen European Islamic Conference.

 

De mer fundamentalistiska sunnimuslimerna tycker det är synd att affären inte blev av.

– Jag hade gärna sett att Islamic Center blev uppköpt. al-Haramain lever upp till islams källor. De hade en agenda med sig. De ville stärka muslimernas identitet i Malmö, säger Ammar Daoud, biomedicinsk analytiker vid Universitetssjukhuset Mas samt frontfigur i Islamiska kulturföreningen i Malmö.

 

Den stora moskén vid Jägersro är från början en mans verk: Bejzat Becirov, albansk makedonier som kom till Sverige från dåvarande Jugoslavien i början av sextiotalet.

 

När han under det tidiga åttiotalet bestämde sig för att förverkliga en dröm – att bygga en moské i Malmö – fattades det pengar. Det var en turbulent tid, när stadens muslimer var splittrade. Men Becirov fick löfte av kommunen om ett kontrakt på en lämplig tomt utanför Rosengård.

 

Bygget satte i gång, men Islamic Center fick snabbt problem med betalningarna till byggbolaget ABV. När moskén stod färdig 1984 vägrade byggfirman lämna ut nycklarna. Tvisten drogs inför en skiljenämnd som 1986 slog fast att Becirov måste betala skulden.

Räddningen blev utländs-ka finansiärer. Libyska intressenter hade redan bidragit till markköpet. Nu blev det istället förmögna personer från Saudiarabien som kom till undsättning. Miljonbelopp slussades via organisationen Muslim World League och den saudiska ambassaden i Stockholm direkt till ABV.

 

Sedan dess har den verkställande direktören Bejzat Becirov styrt över stiftelsen Islamic Center i stort sett enväldigt, ansvarig bara inför den styrelse som han själv tillsatt.

 

Verksamheten har finansierats med medlemsavgifter, mindre donationer, kommunala bidrag och svenska banklån.

Det har ofta varit kärvt ekonomiskt, inte minst efter den stora branden 2003 och flera mindre attentat därefter.

Men för sex år sedan fick Bejzat Becirov ett erbjudande som hade kunnat lösa moskéns ekonomiska problem för överskådlig framtid – och göra honom själv till en rik man.

 

Den första kontakten togs våren 1999. Då dök tre män oanmälda upp på Becirovs kontor. Två av dem var saudier som företrädde al-Haramain. Den tredje en butiksinnehavare från Möllevången, som fungerade som tolk.

– De förklarade att de reste runt i Europa för att se vilka behov som fanns i muslimska församlingar. De visade tydligt att de hade resurser, berättar Becirov.

 

Saudierna ställde också en fråga som förvånade Becirov: Kände han möjligen ”doktor Jalal”?

Doktor Ismail Jalal arbetade vid den här tiden som psykiatriker vid universitetssjukhuset. Han var också en av de drivande i Islamiska kulturföreningen, en församling som bildats av muslimer som var missnöjda med Becirovs envälde i Islamic Center och som nu företrädde en betydligt mer fundamentalistisk sunnitisk inriktning.

 

Långt senare skulle Ismail Jalal dyka upp i ett helt annat sammanhang: När en ung Malmöbo vid namn Ferman Abdullah hösten 2005 åtalades och dömdes för terroristbrott – han hade samlat in pengar till terrororganisationen Ansar al-Islam i norra Irak – pekade han ut ”doktor Jalal” som sin andlige rådgivare.

Men om detta visste naturligtvis Bejzat Becirov ingenting vid sitt första möte med saudierna.

 

Ett halvår senare återkom de två männen från al-Haramain. De frågade nu ut Becirov om hans planer. När han nämnde att Islamic Center ville bygga såväl skola.

Källa Sydsvenskan

 

 

[/log]

 

[inlägget ändrat 2006-02-05 10:42:36 av rogerdahlqvist]

Link to comment
Share on other sites

Broder Moon har kommit för att återskapa mänskligheten inför Gud

 

andligt budskap från profeten mohammed

 

Link to comment
Share on other sites

Vad heter präst-galningen i USA som gjort en hemsida om att Sverige ska förstöras? Här är hans hemsida i alla fall: http://www.godhatessweden.com/

 

Muslimerna har säkert liknande hemsidor.

 

Religiösa idioter finns det tyvärr gott om. På alla sidor.. Tyvärr har de det gemensamt att de inte fattat att religion handlar godhet, att inse svagheter (ens egna men främst andras) och förbättra sina egna svagheter MEN förlåta andras.

 

Vad hade Muhammed själv ansett om teckningarna?

Han är ju en PROFET så han hade nog varit väldigt klok (eftersom PROFET ungefär betyder "väldigt klok") och ansett att vi inte ska bråka utan vara vänner istället..

 

(Som profet tål man ett och ett annat mer än vad folk i allmänhet gör..)

/Virtuosen.

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Laila Freivalds har med rätta protesterat mot Syrien undelåtit att ge de utländska (bland annat den svenska) beskickningarna det skydd de är skyldiga att ge enligt internationella konventioner.

 

Skulle en massa svenskar surna till på Syrien och visa tendenser att vilja ta sig in på Syriens beskickning och ställa till med otyg så ska naturligtvis polisen åka dit och hindra dem.

 

Undrar vad chilenarna tycker om att ha fått sin ambassad indragen i det hela och om/hur de har agerat.

 

Link to comment
Share on other sites

Laila Freivalds har med rätta protesterat mot Syrien undelåtit att ge de utländska (bland annat den svenska) beskickningarna det skydd de är skyldiga att ge enligt internationella konventioner

 

Skoj om hon varit lika vaken och snabb när tsunamin kom..

Fast nu drabbade ju "vredet" UD:s egna bestickningar.

 

"När vattnet når hundens röv börjar den simma", som mormor sa..

;)

 

Link to comment
Share on other sites

Tror hon hade reagerat snabbare om vi varit som de anhöriga vid färjekatastrofen utanför Egyptien. De anhöriga gillade ju inte bristen på information så de stormade färjeterminalen. Om folk hade stormat UD så hade det nog gått fort då med...

 

Link to comment
Share on other sites

Guillo har rätt "rent etiskt", men inte på andra sätt:

 

1) "Hets mot folkgrupp" är en så kallad "gummiparagraf" per se, men som den tolkas idag , så gäller den "hets" mot religion, mot "ras" samt mot "etnisk tillhörighet".

 

2) Vad som ÄR hets, är rena gummiparagrafen, eftersom reglerna är politiska, och därmed INTE räknas som brott enligt FN, exempelvis..

"Hets mot folkgrupp" är förbjudet att efterlysa genom INTERPOL. Eftersom INTERPOL inte sysslar med politiska brott..

 

3) Gör som i USA: Gör yttrandefriheten total. Låt även "idioter" prata fritt.

Vi som är "klokare" kan ju stoppa dumheterna genom kloka inlägg.. Eller hur???

;)

 

Link to comment
Share on other sites

Danska högerextremister verkar inte så smarta heller, att samlas för att bränna Koraner är ju knappast något som förbättrar situationen.

 

Nu har jag inte följt nyheterna slaviskt sen igår, men brändes det egentligen några koraner? Det var ju tydligen ett rykte som gick i en sms-kedja för att islamist sympatisörer (muslimernas motsvarigheter till våra nassar) skulle få lite mer eld på sin brasa som tydligen måste hållas brinnande till varje pris.

 

Nog för att dom outbildade massorna kan vara lite sena i sin reaktion, men jag tror inte för ett ögonblick på att detta är någon spontan oförrättad reaktion som vi ser nu. Pöbeln styrs av nån som vill ha fram dom här effekterna. Det är ju så uppenbart att det är löjligt. Om nåt år eller så så får vi veta varför det skedde just nu. Tyvärr kommer folk att ha glömt bort det här och inte bry sig om vilken bricka det var i det storpolitiska spelet. Denna oförmåga att komma ihåg sin samtidshistoria har lett och kommer att leda till att man alltid kommer att förenkla dylika händelser till att vara simpla utslag av rasism mellan olika folk.

Detta har hänt ett otal gånger innan. På 80-talet så trodde man t.ex. att sovjeterna stötte på spontana frihetskämpar i afghanistan som klarade av att vinna endast med sin enorma längtan efter frihet och jävlar anamma.

 

Link to comment
Share on other sites

Var det inte något snack om matt det skulel brännas Koraner på Rådhusplatsen för några dagar sedan men sen dök ingen upp utan bara motdemonstranter. Kan ju vara en likadan bluff kanske, tom inspirationskällan till den som fick Syrierna att agera.

 

Däremot har nazister varir ute och demonstrerat med paroller som "Dannmark åt Danskarna" och liknande.

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...