Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Reta Pip och Sylvester


Carl Hult

Recommended Posts

Detta skriver jag mest för att reta Pip och Sylvester med lite subjektiv information. Notera att denna länk jag hänvisar till ENDAST gäller konsumentversionerna av Windows! Detta är en vanlig arbetares uppfattning av Windows sedan en dator med detta operativ hamnade på hans skrivbord. Med detta inlägg hävdar jag full överhöghet över alla tekniknissar (mac såväl som Win!) Haahahahahahahahahahahahahahahahaha!!!!!!!

 

Här är länken och slå inte så hårt på mej, innehållet är mäktigt och tog mej flera nanosekunder att samla ihop.

 

http://www.digiserve.com/eescape/mac/Death-of-a-Thousand-Stings.html

 

MVH CH

 

PS Vem som är Pip och vem som är Sylvester är nog inte så svårt att komma på. De har ju praktiskt taget bott här de senaste månaderna. Hehe...

Link to comment
Share on other sites

Jonas Wikström

Hehe!

 

Du lever visst i det förflutna hmm artickeln är ju från Februari 98...

 

Måste ju påpeka att han har fel i det mesta som skrivs! Iaf märks det att han inte är speciellt påläst, exempel "Använd F2 för att byta namn på en fil IDIOT". Det märks ju också tydligt att det är en riktig Maccer som har varit framme och plitat. Det enda majoriteten av dem förstår är vad de ser. För det är ju det majoriteten av dem jobbar med, GRAFIKER eller AD hela bunten. En arbetare med Machintosh hmm nä knappast....

 

Såklart att det är som det är det förefaller ju hur naturlig som hellst. Macintosh är en dator för grafiker och Apple riktar verkligen in sig på denna målgrupp. Att dom gör det är ännu mer självklart, det är ju den enda målgrupp som finns kvar. Tyngre uppgifter såsom server, 3D, CAD/CAM, Spel hör inte hemma på plattformen helt enkelt eftersom WINTEL plattformen är helt klart överlägsen. Det absurda är att man med Apple verkligen betalar mer och får sämmre.

 

Hurru ni Macägare börjar det inte kännas tråkigt med ett urålderligt operativsystem som faktiskt hänger sig varje dag och hårdvara som inte har en chans att hänga med? Jaja nu kommer ni klaga som bara den på mitt lilla inlägg och säger att G4+ snart kommer och att MOX finns. Men jag säger INTE ÄN! Och då har plattformen halkat efter ännu mer. Död kommer den aldrig att bli, det vore väl lika omöjligt som att få bort Nazism och Kommunism...

 

>> Jonas

Link to comment
Share on other sites

Jonas Wikström

Hmm!!

 

Yepp så är det. Raderar man ut en fil på en diskett eller någon annat rörligt medium typ ZIP så försvinner den. Den sparas inte i papperskorgen. Kanske lite synd, men ändå inte. Jag kommer genast med en programmeringsteknisk fråga.

 

Hur löser MacOS detta. Har varje fil i MacOS en flagga som talar om att den är raderad fast den egentligen inte är det? Detta vore ju den mest naturliga förklaringen men då måste ju systemet såklart indexera upp alla filer, kan ta tid vad beträffar en diskett.

 

Systemet med att ha ett definerat område som sedan filerna kopieras till passar ju inte riktigt in vad beträffar rörliga medium. Vad händer om du tar restore men har satt in en annan diskett ;-)

 

>> Jonas

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Sten-Erik Björling

Det räcker att G4 finns. Och att MacOS X Server finns. Idag. Och de arbetsuppgifter som finns inom grafik och publicering kräver system som både är mer kraftfulla och som kräver leverans i tid än de system som skall användas för att hålla igång Office för kontoren...

 

MacOS X och ASIP är mycket bra servers som i många fall är bättre än W2K - det räcker att titta på en sådan obetydlig liten faktor som ekonomi för att inse detta. Och servrarna som jag i alla fall har satt upp håller sig uppe utan omstarter i åratal med många olika tjänstetyper installerade (Windows-konsulter rekommenderar att NT-servers endast skall innehålla en tjänst per server för att minska riskerna för problem - och så ökar antalet licenser också vilket är bra när man jobbar mot provision...).

Link to comment
Share on other sites

Hänger sej? Jag har inte märkt nånting av det. Jo, men visst, jag har fått två systemfel sen jag fick datorn men då har den varit snäll och bett mej starta om. Men hänga sej, en gång i kvartalet kanske...

 

Största problemet har jag personligen med Netscape för den klarar inte av att samarbeta med andra program samtidigt. Beror nog mest på att jag har för lite minne (32 Mb) och det gör datorn slö som fan när Netscape är huvudprogrammet.

 

Det finns inget att klaga på i ditt inlägg eftersom skämt inte kan klagas på, endast recenseras. Men du har rätt i att Macen är störst på den grafiska marknaden men också bland de största på det mest krävande av alla procedurer en dator kan gå igenom, filmredigering. 3D, vad är det för nåt, proffsen leker med bilder och gör dom "levande", hehe.

 

CAD/CAM ser jag i aktion varje dag på datorteket och det är inget speciellt med det. Lite streck och vips har man en figur. Jag har prövat det på min Mac, inga problem där inte. Förresten, finns det inte ett speciellt operativsystem för CAD? Inom unix-världen? Inget för vare sej PPC eller Wintel utan på andra processorer!

 

Nä, nu får det vara nog med barnsligheter för idag. Dags att titta på det som internet kom till för. (censur), chat och e-post.

 

MVH CH

Link to comment
Share on other sites

Angående ett DOKUMENTS radering från ett rörligt medium;

 

Drar man bort dokumentet från t ex disketten till papperskorgen utan radera den med det kommando som finns för detta (under menyn Special finns ett sådant kommando) kommer filen att finnas kvar men osynlig. Dock visar den sin existens genom att den tar upp plats i informationen. Detta visades bättre i system 7.x men får väl duga.

 

Dokumentet finns kvar hela tiden, även om man tar ut disketten. Man kan återbörda det genom att öppna papperskorgen och dra tillbaka det till symbolen för disketten. Krångligt? Det är betydligt lättare att utföra än att beskriva.

 

MVH CH

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Jonas Wikström skrev:

"Hurru ni Macägare börjar det inte kännas tråkigt med ett urålderligt operativsystem som faktiskt hänger sig varje dag och hårdvara som inte har en chans att hänga med?"

 

Du har uråldriga kunskaper om Mac OS när du säger att systemet hänger sig varje dag med mera. Jag har ALDRIG haft en hängning varje dag med NÅGON systemversion av MacOS, jag har jobbat med Mac OS sedan 1986, dvs i 14 år!

 

Om man drabbas av krascher är det bara att skylla på SBT (skit bakom tangenterna) då ett rätt konfigurerat system funkar utmärkt. Sist jag startade om datorn var när jag gjorde en installation, 3 dagar sedan. Innan dess har datorn gått och gått i över en vecka, kanske tio dagar.

 

Tyvärr måste man starta om ibland då program som till exempel Netscape och Office 98 inte släpper ifrån sig minnet. Men det är inga buggar i Operativsystemet utan klantiga programmerare av Netscape och Office.

 

 

/Petra

Link to comment
Share on other sites

"MacOS X och ASIP är mycket bra servers som i många fall är bättre än W2K "

 

Ge mig ett scenario där du anser att MacOS/X skulle vara bättre lämpad än W2K - uteslut även prisfrågan eftersom den är ältad.

 

"det räcker att titta på en sådan obetydlig liten faktor som ekonomi för att inse detta."

 

Varför tvinga kunderna på en överprishårdvara som G4 servern då ? Linuxdistarna erbjuder utmärkta alternativ om man vill komma undan så billigt som möjligt - både mjukvaru och hårdvarumässigt.

 

"Och servrarna som jag i alla fall har satt upp håller sig uppe utan omstarter i åratal med många olika tjänstetyper installerade"

 

Dito.

 

"(Windows-konsulter rekommenderar att NT-servers endast skall innehålla en tjänst per server för att minska riskerna för problem - och så ökar antalet licenser också vilket är bra när man jobbar mot provision...)."

 

Här har vi ditt regelrätta vanliga skitsnack, rena jävla lögner. Du bevisar bara att din bekanstkapskrets håller långt lägre kunskapsnivå än en genomsnitts-IS.

 

HV-Kopplingar och vissa andra faktorer bestämmer hur många tjänster man kör på en (1) fysisk server, detta gäller alla OS. Helt beroende på miljö, belastning och prioritering. Jag skulle bli mörkerrädd om jag visste att någon av dina "windows-bekanta" arbetade på något relaterat till vårt företag - en makaber okunskap.

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Sten-Erik Björling

Så jag skulle utesluta en av de mests viktiga faktorerna för att du tycker det? Ungefär när du ansåg att man inte skulle ta med SendMail när det gäller mail-servers till Mac (den mest spridda och använda mail-server programvaran på internet) för att det passar dig bäst...

 

Prisfaktorn är viktig... Att en ASIP-server utan licenskostnader kan hantera hundratals användare både med fil-server, print-server och mail mm är en viktig egenskap. och att ha en server som en medarbetare i organisationen sköter om runt ca 15 minuter i veckan med bandbyte och enklare hantering av administration är inte direkt en dålig egenskap - jämför det med behov av specialiserade administratörer som rantar runt överallt för att hålla igång servers - det blir dyrt.

 

Detta är det främsta skälet till varför en del av mina kollegor och företag i USA använder ASIP-servers i rena Windows-installationer bland klienterna - den mest prisvärda lösningen som dessutom i många fall är snabbare än att använda NT- och W2K-baserade servers. De tittar inte så mycket på Linux-servers eftersom dessa är mer krävande att administrera än ASIP-lösningarna. Ett par kör även OS X -baserade lösningar med SAMBA vilket har visat sig fungera bra till låga kostnader och då kan de fortfarande använda kompletta media-server-lösningar till minimala kostnader jämfört med RealMedia och Windows MediaServer.

 

Jag själv har flera större tjänster på mina testinstallationer (web, databas, applikationsserver och distansadministration). Det fungerar bra men så har jag trots allt anlitat ett proffs för att skapa konfigureringarna till ett rimligt pris. Dock har ett antal personer som administrerar NT-servers varit förvånade över att testinstallationerna varit så stabila men det tillskriver jag att jag använder DB2 och inte ActiveX-baserade applikations-serverrutiner. Jag använder inte heller asp.

 

Den ASIP-server som jag nämner lite då och då går som tåget har varit nere ca 4 ggr under 3 år - två beroende på elavbrott, en gång pga uppdatering till ASIP 6.2 och en gång pga felhantering av den lokala administratören. Servern kör både fil-, skrivar-delning, web-server, databasserver för en lokal c/s-installation och en del annat smått och gott... Ett par Windows-administratörer kunde inte riktigt tro på loggningen när de såg den - deras egen erfarenhet var att de behövde starta om servrarna åtminstone en gång i veckan.

 

Ledsen att höra att du har så många "inkompetenta" admin-kollegor...

Link to comment
Share on other sites

His Divine Shadow

Jag orkar inte besvara allt ditt dravel så jag gör det här kort och enkelt.

 

W2k el. Linux server med PC hårdvara är = bättre och billigare och snabbare server än OS X med dyr Mac hårdvara.

 

Du kan ju sitta här hela dagen med olika argument, vissa mer innehålls lösa och oväsentliga än andra men det kommer inte att ändra detta faktum som sagts här ovanför.

 

Så... ehm.. up yours och håll käft.

 

jag måste väl nog svara på vissa saker:

 

Datorerna i en organisation finns faktiskt inte till för att admins skall känna sig lyckliga!! Om användarnas behov ställer krav på ett system som retar admins så är det bara för dem att acceptera fakta och anpassa sig. Det är användarnas och verksamhetens behov som styr - inte admins!!"

 

Hmm du verkar ju helt basera valen på servers(Om du nu ens är en admin) och sånt helt på din bias mot apple och hat mot MS och i slutet av dagen sitter du säkert för dig själv och tänker på hur bra du är som fått ännu ett företag att använda Apple och räddat en liten del av världen från MS tyrrani(LOL) el. nåt liknande POS...

 

Har du funderat på att starta en Heavens Gate liknande Apple sekt?

Link to comment
Share on other sites

Sten-Erik Björling

Divine Shadow...

 

Mina val baseras inte på servers eller om det är MacOS eller W2K. Jag kör och använder både NT server, tittar på W2K server, Linux, MacOS X och har även rekommenderat ett antal lösningar som baseras på NT och RS6000 från IBM. Och det jag gör kan köras på dessa olika servers - och för många installationer kommer jag att rekommendera W2K. Men detta kommer jag inte att göra för att jag tror på att den lösningen är bäst på marknaden eftersom alla lösningar innehåller kompromisser utan för att ett antal faktorer pekar på den som en lämplig miljö i ett visst sammanhang. I andra sammanhang kommer jag att rekommendera och installera Linux- och MacOS X-baserade servers för att de passar bättre förutom ASIP för fil- och skrivardelning och mindre belastade internet-servers.

 

Problemet är att ni dömer mig efter er själva - ni har dessa känslorna för Microsoft och W2K och därför tolkar ni in att jag skall fungera på samma sätt... Däri ligger ert misstag.

 

Och jag är ingen admin - och jag anlitas för att skapa lösningar som minimerar behovet av sådana... Vilket många Microsoft-anhängare retar upp sig på...

Link to comment
Share on other sites

His Divine Shadow

"Problemet är att ni dömer mig efter er

själva - ni har dessa känslorna för Microsoft och W2K och därför tolkar ni in att jag skall fungera på samma sätt... Däri ligger ert misstag."

 

Jaha, det gör vi säger du...

Men nej inte jag eftersom jag inte är någon sysadmin på något stort företag, sysadmin ja men också webbutvecklare och support person osv. och här körs en NT 4 server, väldigt stabil har krashat 4-5 gånger på lika många veckor p.g.a. ström avbrott och jävligt väder, sagt åt bossen att han ska skaffa en UPS...

Så du kan inte generalisera på detta vis som du gör så bra.

Förresten känslor för datasystem? huh?

Tor du jag är pervers?

Mina känslor är dom jag ser av mac fanatiker på detta forum.

 

"Och jag är ingen admin - och jag anlitas för att skapa lösningar som minimerar behovet av sådana... Vilket många Microsoft-anhängare retar upp sig på..."

 

Jag har nu sagt att jag inte är en MS anhängare bara Apple o-gillare.

Så du behöver inte försöka påstå det.

 

Link to comment
Share on other sites

"Så jag skulle utesluta en av de mests viktiga faktorerna för att du tycker det?"

 

Visst ta med prisfaktorn, lägg även märke till mitt inlägg där jag refererar till Linux-distar.

 

Prisfaktor-ekvationen är ältad och den kan stämmas av mot tidigare diskussioner men visst, gillar du *reruns* så kör vi en ny omgång.

 

"Ungefär när du ansåg att man inte skulle ta med SendMail när det gäller mail-servers till Mac"

 

Skärp dig för fan, jag påtalade sendmails brister gentemot mailfunktioner under tex NT/W2K.

 

"jämför det med behov av specialiserade administratörer som rantar runt överallt för att hålla igång servers - det blir dyrt."

 

Du har en minst sagt skev och vag verklighetsförankring, vilken jävla värld jobbar du i egentligen ? Dina sk "windows-kontakter" måste ju betraktas som tragiska.....

 

"Dock har ett antal personer som administrerar NT-servers varit förvånade över att testinstallationerna varit så stabila men det tillskriver jag att jag använder DB2 och inte ActiveX-baserade applikations-serverrutiner. Jag använder inte heller asp."

 

Börjar skönja ett mönster bland dina "kontakter".

 

"Ett par Windows-administratörer kunde inte riktigt tro på loggningen när de såg den - deras egen erfarenhet var att de behövde starta om servrarna åtminstone en gång i veckan"

 

LoL, jupp mönstret klarnar ytterligare.

 

"Ledsen att höra att du har så många "inkompetenta" admin-kollegor..."

 

Du missförstod nog mig - dina kollegoer behöver nog förnya sina licenser samt sin kunskap - en bedrövlig skara "kollegor" du har sten.

 

 

Link to comment
Share on other sites

"Problemet är att ni dömer mig efter er själva - ni har dessa känslorna för Microsoft och W2K och därför tolkar ni in att jag skall fungera på samma sätt... Däri ligger ert misstag."

 

Inget misstag Sten, problemet ligger i att du på ett arrogant sätt sitter och försvarar din tanke på organisation/struktur och ditt sätt att välja plattform - Jag har redan tidigare påtalat att jag inte bara pysslar med MS produkter, trots detta fortsatte du att vara *pappa* och försöka tillrättalägga mig och andra med dina läror och ditt väldigt uppenbara förakt gentemot MS.

 

Den "MS-värld/konsultvärld" du beskriver är helt främmande för mig, även dina sk *IRL* - resonemang kring W2K´s stabilitet lockar fram till skratt eftersom jag hör att du inte är speciellt bevandrad i vare sig server eller W2K världen.

 

"Och jag är ingen admin - och jag anlitas för att skapa lösningar som minimerar behovet av sådana"

 

Och detta är ett av forumen där du försöker sälja in dig själv...

 

"Vilket många Microsoft-anhängare retar upp sig på..."

 

Here we go again, suck.

 

 

Link to comment
Share on other sites

"Detta vore ju den mest naturliga förklaringen men då måste ju

systemet såklart indexera upp alla filer"

 

Ja, är det någon som vet varför filsökning går överlägset

snabbast i MacOS?

 

Filsökning i NT är totalt kass. Flera min för vad som tar några

sek på en mac.

 

 

Mr Karbas

 

Link to comment
Share on other sites

His Divine Shadow

"Ja, är det någon som vet varför filsökning går överlägset

snabbast i MacOS?

 

Filsökning i NT är totalt kass. Flera min för vad som tar några

sek på en mac."

 

Jag har 4 partitioner, jag sökte på *.* alltså alla filer, så på min 400mhz P2 listades alla filer i datorn på 15-17 sekunder...

 

Jag har ca 22.000 st. filer spridda över min dator...

 

 

[inlägget ändrat 2000-08-07 17:00:39 av His Divine Shadow]

Link to comment
Share on other sites

En länk som är ungefär lika innehållsrik som herr Karbas barnsliga funderingar kring filsystem. En förklaring kring HFS, något enklare att förstå än Karbas irrationella *fakta* :

 

http://member.nifty.ne.jp/poseidon/topic1.html

 

Tvivlar starkt på att Karbas klarar av att logga in på en NT-burk, än mindre att han är kvalificerad att fälla kommentarer kring filsystemet.

 

Link to comment
Share on other sites

His Divine Shadow

"Tvivlar starkt på att Karbas klarar av att logga in på en NT-burk, än mindre att han är kvalificerad att fälla kommentarer kring filsystemet."

 

Tvivlar starkt på att han klarar av att logga in på OS X med röst verifiering...

Link to comment
Share on other sites

Erik Gustavsson1

 

 

Väldigt bra förklaring på siten du länkade till.. nu kan jag ALLT om HFS+ (för det var ju det siten handlade om)..

 

Har du någon lika bra om NTFS? *grin*

 

/E

 

Link to comment
Share on other sites

Dobroslaw Krawczynski

Nu ljuger du Petra. Jag vet det, du vet det och alla andra vet det.

 

Ska vi drömma oss tillbaka till system 7.x glada dagar och nubus-macar?

Link to comment
Share on other sites

Jag uppskattar inte att bli anklagad för att ljuga. Det är ingen lögn för mig att säga att jag inte haft dagliga krascher NÅGONSIN... sen om DU har haft det är ju synd för dig, men kom inte här och anklaga mig för att ljuga!!!

 

 

/Petra

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...