Just nu i M3-nätverket
Jump to content

hjälp med ekvation


antidote

Recommended Posts

Den här ekvationen är egentligen oerhört enkel, jag vet, men matte är inte min starka sida och jag skulle verkligen behöva hjälp.

 

6(2y * 3) - (4y - 5) = 3y - 23

 

Link to comment
Share on other sites

Hej,

 

Ta det bara steg för steg så är det inte så svårt.

 

6(2y * 3) - (4y - 5) = 3y - 23

 

Börja med att ta bort (utveckla) parenteserna:

 

36y - 4y + 5 = 3y - 23

 

(Observera att ett minustecken framför en parentes ger ombytt tecken på allting inom parentesen.)

 

Samla ihop (addera) alla y-termer på respektive sida:

 

32y + 5 = 3y - 23

 

Flytta över y-termerna på ena sidan och resten av termerna på den andra:

 

32y - 3y = -23 - 5

29y = -28

 

Dividera slutligen ned faktorn på y, klart!

 

y = -28/29

 

mvh

Johan

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...