Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Helt knasigt!


idgaccount15

Rekommendera Poster

Varför blir mina filmer uppochner och spegelvända när ja startar dom i Windows Media Player tillsammans med subtitle-filer? texten kommer fram på två ställen, både där nere där den SKA komma fram (åt rätt håll o allt!) men också "fast" på filmen, alltså längst upp på rutan och spegelvänd och uppochner. Kan det ha o göra med codec´s o sånt där?

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Ja, det kan vara en codec, eller annat filter (ex.v. det som skriver dit undertexterna), som råkar vända på bilden. Populära och fortfarande underbara VobSub kan göra det. Leta reda på inställningarna för VobSub. Ser du en liten grön pil i tray-fältet (bredvid klockan) när du spelar en film? Högerklicka där och ta upp egenskaperna.

Eller leta reda på VobSub i startmenyn..

 

eller kör

C:\WINDOWS\system32\rundll32.exe dvobsub.ax,Configure

 

OM du nu har vobsub installerat...

 

Men men - testa annars att spela filmerna med mplayer2 (en version av WMP som finsn på datorn) och notera vilka filter/codecar som skiljer mellan filmer som det vänds på och de som visas korrekt. Titta sedan på egenskaperna för de filtren (kan nås via Mplayer2)

 

Starta mplayer2 vi Kör på start-menyn. Öppna en film och öppna egenskaper. Där kan du finnas vilka codecar och filter som används.

 

 

/T

 

Even when we know we´ll never find the answers, we have to keep on asking questions.

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...