Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Vilken religion avses?


mrcreosote

Rekommendera Poster

Det lustiga med alla politiskt korrekta människor är att dom skriker högst av alla att dom minsann är emot ALL slags förtryck men ändå är det helt okej att förtrycka människor med t.ex nationalsocialistiska åsikter. Är det alltså helt okej att förtrycka förtryckare?? Jaja, nu kommer jag säkert få påhopp om att jag är rasist, facist mm. men det struntar jag fullständigt i. Och alla är inte lika inför lagen i Sverige, inte enligt justitiekanslern Göran Lambertz i alla fall. Han har fastslagit att svenskar inte omfattas av lagen Hets mot folkgrupp. Jag tycker att ska det finnas en sådan lag så ska det självklart gälla alla folkslag och inte bara minoriteter. Fast jag undrar om det skulle gälla svenskar om dom blev en minoritet i Sverige. Jag är mycket tveksam. Och dom värsta propagandamaskinerna i Sverige är ju media som med flit förvränger sanningen när det gäller känsliga frågor om just minoriteter. När en flicka i Göteborg blev våldtagen och hennes kompis svårt misshandlad med batong av fyra gärningsmän så skrev Aftonbladet att det var tre svenskar och en från Finland. Fast i själva verket var alla fyra etniskt somalier. Om media bara skulle strunta i förövarnas etniska bakgrund då skulle dom inte behövt skriva "fyra svenskar". Det skulle räcka med att skriva att fyra gärningsmän i 20 årsålder våldtog en kvinna. Men dom skriver "svenskar" för att läsarna helt enkelt ska tro att det var svenskar som begick dessa brott. I Sverige ska det finnas något som heter yttrandefrihet men trots det så får man inte säga vad som helst, helt idiotiskt. Antingen finns det yttrandefrihet eller så gör det inte det. Jag tycker inte om alla människors åsikter men dom ska fan ha rätten till att uttrycka dom hur idiotiska dom än må vara. Är det en idiot som säger något spelar det ju ingen roll då ingen kommer ändå att lyssna på personen. Muslimer har en jäkla massa fördelar i svenska fängelser i alla fall. T.ex så behöver muslimer inte lämna urinprover under ramadan som alla andra måste. Det vet jag av egen erfarenhet. Om ni har något att kommentera om det jag har skrivit så kom gärna med något konkret så att det inte stannar i enkla påhopp. Måste kanske påpeka att jag inte är svensk om någon inbillade sig detta. Tack för mig.

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

  • Svars 153
  • Skapad
  • Senaste svar

Jehovas Vittnen är redigt snett... Så du bör nog inte låta dem stå som modell för hur troende i allmänhet tänker.

 

Evolutionen är en hypotes. Läs Origin of Spieces av Darwin så ser du tydlig luckorna i den. Han har de bästa invändningarna själv.

 

Tänk på att en kristen svenk har också indoktrinerats med hypoteserna om universums uppkomst, precis som du. Men denne har dessutom utforskat ytterligare ett sätt att se på det.

 

Idén om att allt uppkommit av en slump utgår inte från något axiom. Det finns ingenting vi kunnat mäta, återskapa eller en observera som tyder på att det inte finns en skapare bakom allt. Vårt universum har ju bara uppkommit en enda gång.

 

Men större delen av Sveriges befolkning tror ju både på blind evolution och big bang (som för övrigt var en katolsk munk som kom på) utan att ha ifrågasatt det hela. Svenska skolböcker lägger ut hypoteser och teorier som om de vore fakta. Inte ens de forskare som lagt fram teorierna menar att de är fakta.

 

Ateismen är en religion.

 

 

 

PS. Vill bara tillägga att Big Bang går väldigt bra överens med vad Bibeln säger om universums uppkomst. Nämligen att Gud skapade allt ur intet. Men att mena att det är ett empiriskt axiom att något uppkommer utan anledning, utan byggstenar och ur ingenting utan att något heller ligger bakom låter som en glasklar definition på religiös övertygelse. Det har jag all respekt för. Men kalla det inte fakta, för det är det per definition inte. Vi har aldrig någonsin kunnat observera något sådan, än mindre återskapa det. DS

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Det lustiga med alla politiskt korrekta människor är att dom skriker högst av alla att dom minsann är emot ALL slags förtryck men ändå är det helt okej att förtrycka människor med t.ex nationalsocialistiska åsikter. Är det alltså helt okej att förtrycka förtryckare??

 

Att säga att någon har fel är inte förtryck. Jag blir så förbannad när människor säger en massa skit och sedan påpekar att de inte är rasister eller främlingsfientliga. Här på eforum är vi anonyma vilket borde göra det lättare att vara ärlig.

 

… Fast jag undrar om det skulle gälla svenskar om dom blev en minoritet i Sverige.

 

Där finns det ingen anledning till oro. Det kommer inte att hända.

 

Och alla är inte lika inför lagen i Sverige, inte enligt justitiekanslern Göran Lambertz i alla fall. Han har fastslagit att svenskar inte omfattas av lagen Hets mot folkgrupp.

 

Det är inte riktigt så. Fallet handlade om Åke Green gjort sig skyldig för hets mot folkgrupp eftersom han uttalat sig kränkande om homosexuella.

 

När en flicka i Göteborg blev våldtagen och hennes kompis svårt misshandlad med batong av fyra gärningsmän så skrev Aftonbladet att det var tre svenskar och en från Finland. Fast i själva verket var alla fyra etniskt somalier. Om media bara skulle strunta i förövarnas etniska bakgrund då skulle dom inte behövt skriva "fyra svenskar". Det skulle räcka med att skriva att fyra gärningsmän i 20 årsålder våldtog en kvinna. Men dom skriver "svenskar" för att läsarna helt enkelt ska tro att det var svenskar som begick dessa brott.

 

Om Zlatan Ibrahimovic kallas för guldsvensken tycker jag att även en brottsling ska kallas för [valfri ord]svensk.

 

Personligen tycker jag att det är fel att kalla invandrare som blivit svenska medborgare för svenskar när de inte är det. Jag är från Bosnien och är därmed bosnier med svenskt medborgarskap. Oavsett hur mycket Sverige kommer att betyda för mig i framtiden, och det är väldigt mycket idag och mer och mer för varje dag, kommer jag aldrig att kalla mig svensk eftersom jag inte är det.

 

Är det då något dåligt med att vara svensk? Nej, det är det absolut inte. Det skulle underlätta på många sätt. Det värsta som drabbat svenskar de senaste hundra åren är kanske Estoniaförlisningen, vilket är ingenting jämfört med hur andra har det. Man behöver inte se sitt land, eller nu ett av sina hemländer, i ruiner. Svenskar är väldigt trevliga osv.

 

Jag tycker att vi ska vara trevliga mot varandra och strunta i religion och kön. Så länge vi pratar samma språk spelar, i alla fall för mig, nationalitet ingen roll.

 

Ha det bra,

A.C.Magic

-------------------------------------------------------

Two things are infinite: the universe and human

stupidity; and I´m not sure about the universe

(Albert Einstein)

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Idén om att allt uppkommit av en slump utgår inte från något axiom. Det finns ingenting vi kunnat mäta, återskapa eller en observera som tyder på att det inte finns en skapare bakom allt

Hur menar du? Axiomet är ju teorin Big Bang självt. Med detta som axiom faller en mängd teorier på plats.

 

Men att mena att det är ett empiriskt axiom att något uppkommer utan anledning, utan byggstenar och ur ingenting

Teorierna idag är ju idag hela tiden under utveckling, de motbevisas och bevisas i små små steg, det är så riktig kunskap till slut nås. Många av teorierna går åt att Universum alltid har existerat och att Big Bang är en företeelse som återkommer i intervall, ex. pga hur himlakropparna repelleras och attraheras av varandra.

 

Men större delen av Sveriges befolkning tror ju både på blind evolution och big bang (som för övrigt var en katolsk munk som kom på) utan att ha ifrågasatt det hela.

Hur blint är det då inte att följa lärorna i en bok man inte ens vet vem som skrev?

 

Hur har tolkningen av bibelns idéer utvecklats? Det är ju inte tillåtet att ifrågaätta Guds ord. Där tycker jag att det finns en stor anledning till självkritik hos kristna.

 

Nä, personligen förlitar jag mig hellre på årtusenden av kunskap och forskning som bas för vad vi förstår eller delvis förstår idag, än att låta hela världsbilden grunda sig i vad personer för tusentals år sedan hade för uppfattning, när de skrev gamla testamentet.

 

Visst kan man förneka allt vad vetenskap heter och basera hela sin tillvaro på guds hand, det får stå för dem som vill.

 

Att det finns brister i just Darwins böcker gör ju inte slutsatserna helt felaktiga. Han baserade sina läror på vad han kände till då. Idag baserar vi inte våra läror på hans böcker. Evolutionsforskningen tog helt enkelt språng från dem, vidareutvecklade tankarna, hittade alternativa svar osv. varpå en ny forskningsgren fick möjlighet att växa.

 

 

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Anjuna Moon, det är så skönt när någon skriver en lång text som man helt kan instämma i, man slipper att själv att nöta på tbg:thumbsup:

 

Människan i allmänhet är lat, och nisse i synnerhet.

 

-nisse

Failure is not an option!

It comes bundled with the software.

 

[inlägget ändrat 2006-01-13 10:19:35 av NWM]

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

När en flicka i Göteborg blev våldtagen och hennes kompis svårt misshandlad med batong av fyra gärningsmän så skrev Aftonbladet att det var tre svenskar och en från Finland. Fast i själva verket var alla fyra etniskt somalier. Om media bara skulle strunta i förövarnas etniska bakgrund då skulle dom inte behövt skriva "fyra svenskar". Det skulle räcka med att skriva att fyra gärningsmän i 20 årsålder våldtog en kvinna. Men dom skriver "svenskar" för att läsarna helt enkelt ska tro att det var svenskar som begick dessa brott

 

Jag läste också det där.

Dom var svenskar eftersom dom var svenska medborgare.

Etniskt ursprung är helt ointressant i sammanhanget och har ingenting att göra med vilket land man är medborgare i.

 

 

Tråden blev genast lite mer åt det komiska hållet efter Goblins inlägg måste jag säga. Tragikomiskt.

 

[inlägget ändrat 2006-01-13 10:26:47 av SYS 64738 - http://www.piratpartiet.se/]

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Anjuna Moon, det är så skönt när någon skriver en lång text som man helt kan instämma i, man slipper att själv att nöta på tbg

Jag tyckte att åtminstone ett av mina inlägg i tråden kunde få vara lite mer pragmatiskt orienterat. :)

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Rättelse: 143.999 platser.

 

Fråga Zlatan:

[log]Ronaldo, Figo and Zlatan are standing before God at the throne of Heaven. God looks at them and says: "Before granting you a place at my side, I must first ask you what you believe in"

 

Ronaldo says: "I believe football to be the food of life. Nothing else brings such joy to so many people".

 

God offers Ronaldo the seat to his left.

 

Figo says: "I believe courage, honour and passion are the fundamentals of life I´ve spent my whole playing career providing a living embodiment of these traits"

 

God offers Figo the seat to his right.

 

Then God turns to Zlatan, "And you Zlatan, what do you belive?"

 

"I belive, says Zlatan, "you're sitting in my seat." [/log]

 

http://www.zlatan.net/funstuff.htm

 

Det är alltid trevligt med djupa diskussioner på eforum. Kanske just för att debattnördar och experter uteblir och dialogen förs mellan vanliga människor.

 

Själv tror jag att gud och evolutionen inte behöver utesluta varandra. Som det står i en religiös bok: "Detta är berättelsen om i vilken ordning allting blev till" 1 Mos 2:4.

 

Att däremot hänvisa till slumpen som svaret på alltings uppkomst, om man menar att slumpen är en oprovocerad händelse, det är både ovetenskapligt och otroligt. Evolutionen förklarar varifrån människan kommer och möjligtvis hur livet kan ha upstått, men det löser inte den eviga frågan: Varifrån kommer allting?

 

Små barn nöjer sig med att få veta att de kommer från mamma.

Senare undrar de varifrån mamma kommer och nöjer sig med att veta att alla människor har en mamma.

Andra nöjer sig med att vi kommer från aporna.

Vissa vill veta hur liv uppstod ur materian.

Einstein förklarade att materia består av ren energi och att dessa kan omvandlas fram och tillbaka i all oändlighet, en gång för varje Big bang.

Tänkare kräver en logisk förklaring på hur denna energi/naturlagar uppstod.

Filosofer ger svaret: Absoluta Det

I matematika termer betyder det att bara något oändligt kan multipliceras med noll så att produkten blir skild från noll.

 

Islam kallar detta för Allah, kristna kallar det för Gud, men oavsett om man kallar Gud för Allah, Allah för Slumpen eller Slumpen för "Gud Finns Inte" så är alla överens om att detta absoluta fanns före allt och när allt upphör finns Absoluta Det kvar. (Även om somliga med politisk makt tycks vilja tro att allting ständigt förändras till det bättre och ju mer man ändrar på ju mättre är det.)

 

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Ajuna Moon.

 

Det jag syftade till angående Big Bang som axiom är just att det är helt och fullt baserat på en hypotes.

 

Det intressanta när det gäller forskning och vetenskap är attityden kring den. T ex att det har tagit runt 100 år och flera generationer av några av de mest intelligenta människor att lyckas, med hjälp av redan befintliga byggstenar, framställa ett organiskt ämne (urinämnen). Detta gört under ytterst kontrollerade former. När man sedan lyckas så säger man att man nu bevisat att det inte behövs någon intelligens bakom att framställa liv... Det här är faktiskt ett exempel taget ur verkligheten.

 

 

Jag, och väldigt många med mig, har prövat den materialistiska hypotesen om alltets uppkomst och kommit till slutsatsen att den inte håller. Det ska till bra mycket större mirakel än vad någon kristen säger sig tro på för att något sådant skulle vara möjligt. Dels logiken av att det skulle finnas en systematisk intelligens bakom skapelsen och sedan naturligtvis erfarenheten av Gud. Den sistnämnda kan jag aldrig på något sätt argumentera särskilt sakligt och empiriskt för (förutom möjligtvis de gånger jag varit med om människor som blivit botade från sjukdomar), så det kommer fortfarande vara det viktigaste Gudsbeviset framför allt för mig själv.

 

 

Din hållning har jag definitivt respekt för, eftersom du tänkt igenom den. Jag angriper mer hållningen "religiösa människor är lata och dumma, de tänker inte själva". Den synen är ganska utbredd, men ytterst sällan hos folk som faktiskt studerat sin egen världsbild något djupare. De brukar föda någon slags respekt för andras tro när man inser att man faktiskt inte har svaret på tillvarons alla frågor och gåtor (vilket märkligt nog är en insikt som verkar gå hand i hand med att man får mer kunskap om saken).

 

Så även om jag inte hålller med dig, så uppskattar jag verkligen att läsa ditt inlägg.

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

om man menar att slumpen är en oprovocerad händelse, det är både ovetenskapligt och otroligt.

Det är ju inte riktigt slumpen det handlar om, utan kaosteori. Spontana och tillsynes helt slumpvisa processer inträffar kontinuerligt i naturen. Det ovetenskapliga vore att ignorera detta.

 

men det löser inte den eviga frågan: Varifrån kommer allting

Vad säger att något måste ha uppstått, att det finns en början till allt? Detta är en trygghetsnät som människan på olika sätt valt att skapa för sig, eftersom alternativet skulle te sig alltför ogreppbart och förvirrande.

 

Människan har i alla tider varit rädda för det okända och religionen är ett resultat av strävandet efter en mening i allt. Men det behöver inte vara svårare än så att det helt enkelt inte finns någon större mening i naturen.

 

 

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Den här tråden är helt underbar:)

Den började med ett inlägg om en misshandlares religösa hemvist men har glidit över till att diskutera vetenskapsteori, Darwin, Big Bang, Zlatan och Kaosteori. Helt underbart:thumbsup:

 

-nisse

Failure is not an option!

It comes bundled with the software.

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

hehehe.. Internetforum i sitt esse.

 

Har faktiskt aldrig sett nån tråd som rör tro som inte drar iväg till minst 50 inlägg.

 

 

edit *** tog bort särskrivning *** pinsamt

[inlägget ändrat 2006-01-13 10:59:41 av Tophe]

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

T ex att det har tagit runt 100 år och flera generationer av några av de mest intelligenta människor att lyckas, med hjälp av redan befintliga byggstenar, framställa ett organiskt ämne (urinämnen). Detta gört under ytterst kontrollerade former. När man sedan lyckas så säger man att man nu bevisat att det inte behövs någon intelligens bakom att framställa liv... Det här är faktiskt ett exempel taget ur verkligheten.

Att simulera processer under kontrollerade former, som i livets begynnelse tog tusentals och åter tusentals år, under atmosfärisa förhållanden som inte är helt kända, är inte något man gör i en handvändning.

 

Med Millers experiment kan du ganska snabbt skapa byggstenarna till aminosyror. Steget därifrån till urinämnen är inte lika direkt.

 

Jag angriper mer hållningen "religiösa människor är lata och dumma, de tänker inte själva".

Nu använde jag väl inte riktigt den formuleringen, jag tyckte att det fanns anledning till självkritik. Jag har respekt för din synvinkel också, såtillvida att jag respekterar din rätt att ha den. Men jag håller inte med om den.

 

när man inser att man faktiskt inte har svaret på tillvarons alla frågor och gåtor

Du kanske inte tror mig när jag säger att jag tillhör den gruppen. Jag kan även jag se spiritualitet, men jag ser den i naturen, den är fascinerande, stimulerande och mystisk nog för mig.

 

EDIT: Felstavning. Sprit i all ära, men ordet stavas spiritualitet =)

[inlägget ändrat 2006-01-13 11:02:52 av Anjuna Moon]

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Nu använde jag väl inte riktigt den formuleringen, jag tyckte att det fanns anledning till självkritik. Jag har respekt för din synvinkel också, såtillvida att jag respekterar din rätt att ha den. Men jag håller inte med om den.

 

 

"när man inser att man faktiskt inte har svaret på tillvarons alla frågor och gåtor"

 

Du kanske inte tror mig när jag säger att jag tillhör den gruppen. Jag kan även jag se spritualitet, men jag ser den i naturen, den är fascinerande, stimulerande och mystisk nog för mig.

 

Jag vill bara förtydiga att jag menade inte att du formulerade dig så. Snarare tvärt om. Och jo.. jag tror dig när du säger att du tillhör den gruppen. Det var också min poäng. Läs mitt förra inlägg igen med den vetskapen. Den attityd jag angrep hölls av andra, men du lämnade inte så mycket antydan till den. Det gillar jag. Nästan så att det går att diskutera... :)

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Tophe skrev:

Har faktiskt aldrig sett nån tråd som rör tro som inte drar iväg till minst 50 inlägg.

En helt korrekt iaktagelse, det är lite lustigt.

 

Orsaken är väl att det inte finns ett svar som är "rätt". Det är ju inte riktigt meningsfullt att diskutera om man t ex skall trycka F8 eller F2 för att starta XP i felsäkertläge. Många av oss på eforum jobbar nog med saker där det ofta finns ett rätt och ett fel svar och då blir det roligt att få glida ut lite i tyckande.

 

-nisse

Failure is not an option!

It comes bundled with the software.

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Tophe skrev:

 

Jag anser att man ska trycka på F12

 

[ironi} Om du tror på F12 så är du en ond människa som misshandlar barn, placerar bomber i tunnelbanor och röstar på moderaterna. [/ironi]

 

Förövrigt så önskar jag att jag vissa dagar kunde starta mig själv i felsäkertläge:)

 

-nisse

Failure is not an option!

It comes bundled with the software.

 

[inlägget ändrat 2006-01-13 11:43:46 av NWM]

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Jag startar i felsäkert läge ibland.

 

Men då kan jag inte skriva eller kommunicera med andra människor. Jag kan knappt knäppa skjortan.. Men jag gör inga fel.

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Jag startar i felsäkert läge ibland.

Kan vara läge för det imorgon för mig. Ikväll ska jag ut och överklocka mig själv, vid 2-tiden lär fläkten gå och imorgon slår jag över till blue-screen-of-death. Viruset sedan nyår sitter även envist i trots ideliga snytningar och alvedon-baserade scanningar.

 

Hm, tråden tycks ha slagit över i fredags-trådsmentalitet nu, kan kanske behövas =)

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Hej

 

Förövrigt så önskar jag att jag vissa dagar kunde starta mig själv i felsäkertlägeSkoj

 

Och det skriver du fredagen den 13:e;)

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Jag tänker att installera 6-7 starköl (version 5.2) ikväll. Jag tror inte att jag kommer att få en BSOD men jag brukar somna väldigt gott. Dock risk att jag startar imorgon i felsäkert läge och med ett akut behov av en defragmentering.

 

-nisse

Failure is not an option!

It comes bundled with the software.

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Fredagstråd, härligt!

 

För egen del blir det hemmakväll med familjen, hämtpizza, vin och kanske en whiskey. Sen blir det lite "hibernation" i soffan tror jag...

 

 

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Att säga att någon har fel är inte förtryck. Jag blir så förbannad när människor säger en massa skit och sedan påpekar att de inte är rasister eller främlingsfientliga. Här på eforum är vi anonyma vilket borde göra det lättare att vara ärlig.

Jag menade inte att just du var en förtryckare. Jag menade att det verkar vara helt okej att förtrycka vissa grupperingar så som just s.k. högerextremister. T.ex på 30 november 1999 och 2000 så bublicerade många kända tidningar bilder på s.k. högerextremister. Jag har inte sett några uthängningar av moderater eller vänsterpartister. Nu påstod tidningarna att det var för att göra det svårare för dom s.k. högerextremister att fortsätta med sina brottsliga gärningar när dom har blivit exponerade, men det fanns ett problem. Vissa som utpekades som s.k. högerextremister var ostraffade. Det kallar jag för förtryck. Det finns flera exempel på detta fenomen. Några andra generationens ivandrare hetsade varandra i en community i Enköping att dom skulle "spöa alla rassar" och begå olika sexuella övergrepp på "svennarnas" mammor, och det hade skrivits bl.a. black power i deras presentation. När en etniskt svensk klagade på communityn så sa dom att det fanns inget dom på communityn kunde göra åt saken. När han då frågade provocerande om han fick skriva white power på sin presentation så hotades han med en polisanmälan för hets mot folkgrupp. Är det rättvisa? Jag bara undrar.

 

Där finns det ingen anledning till oro. Det kommer inte att hända.

Öööhh. Hur vet du det?? Du kan väl inte veta hur samhället ser ut om 100 år, 500 år eller 1000 år.

 

Det är inte riktigt så. Fallet handlade om Åke Green gjort sig skyldig för hets mot folkgrupp eftersom han uttalat sig kränkande om homosexuella.

 

Har du någonsin hört talas om att någon blivit dömd för hets mot folkgrupp när offret har varit etniskt svensk eller annan ljushyad människa??

 

Om Zlatan Ibrahimovic kallas för guldsvensken tycker jag att även en brottsling ska kallas för [valfri ord]svensk.

 

Jag tycker inte heller att Zlatan ska kallas för guldsvensken. Och självklart ska en brottsling också kallas för svensk om han nu är det, etniskt svensk alltså.

 

Jag läste också det där.

Dom var svenskar eftersom dom var svenska medborgare.

Etniskt ursprung är helt ointressant i sammanhanget och har ingenting att göra med vilket land man är medborgare i.

 

Med ditt synsätt så begås väl 99.9 % av alla brotten av "svenskar" i så fall. För det är ju inte så ofta det kommer hit folk och begår brott när dom är på semester. Och om 99.9 % av brotten begås av "svenskar" så borde det inte finnas något intresse för tidningar att skriva att det var "svenskar" som begick brotten, det skulle ju vara en självklarhet. Och när svenska medborgare som inte är etniskt svenskar blir utsatta för brott så står det inte i tidningen t.ex. "Högerextremister misshandlade svensk", nej, då har han helt plötsligt blivit invandrare igen. Vadå? Om jag skulle vara född eller flytta till Kina och få medborgarskap där, skulle jag då vara kines??

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...