Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Köpråd - extern USB-hårddisk


andreas30

Recommended Posts

Hej!

 

Jag undrar om det är något speciellt man bör tänka på när man köper en extern USB-hårddisk? Finns det några finesser som kan vara praktiska t.ex.? Jag har noterat att vissa diskar har någon sorts backupfunktion där man bara genom att trycka på en knapp kan göra en backup. Är detta något som bör vägas in i köpet eller är det en finess som man lika gärna kan vara utan?

 

Har funderat på denna:

 

http://www.webhallen.com/prod.php?id=44738

 

 

God fortsättning på julen!

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Tack för tipset erik6! Tycker att det är svårt att hitta några bra tester på USB-diskar på nätet.

 

Förresten, vad menas med att den klarar AV streaming, som nämndes i länken jag gav i första inlägget? Behöver man något speciellt stöd för sånt?

 

Link to comment
Share on other sites

Vad som är lite förvillande ibland är att samma märke förekommer bpde med de billigaste plastlådorna och de något dyrare metallådorna med inbyggda fläktar.

 

LaCie har som lite dyrare varanter t ex sina "LaCie d2" som har just alluminiumchassin och inbyggda fläktar.

 

Link to comment
Share on other sites

Ingen som har någon aning om vad AV-streaming är för speciell egenskap för en hårddisk? Måste det till något speciellt för att en disk ska klara AV-streaming?

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Tackar lizardKng! Jag tror inte att det är något som skulle få mig att välja Samsungdisken framför någon annan. Men vem vet, det kanske visar sig vara oumbärligt om man börjar använda den externa disken framförallt för musiklagring.

 

Någon som vet om de där quick-backupfunktionerna (eller vad man ska kalla det för) som finns på vissa externa diskar är något att ha? Kan man förprogrammera vilka mappar som skall kopieras och sedan bara med en knapp initiera kopieringen? Någon som har testat?

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...