Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll
LolaJ

Problem med grafikkortet :/

Rekommendera Poster

Sidan 24 i den här manualen (vet inte om det är samma sida i den tyckta versionen) http://www.asrock.com/Drivers/Manual/P4VM800.pdf

Se min bifogade bild.

 

Som jag har förstått dig så är datorn ny (4-5 dagar) och den har bråkat sedan du packade upp den ur kartongen. Datorn kom med XP installerat så det skulle bara vara att köra. Det kan ju faktiskt vara ett hårdvarufel så det nog läge att ringa leverantören imorgon och höra om denne har några tips, annars så blir det väl att retunera burken och låta leverantören lösa problemet.

 

-nisse

 

-God Jul-

 

 

[bild bifogad 2005-12-18 18:51:18 av NWM]

785144_thumb.jpg

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Jag har kontaktat leverantören flera gångar, o han säger att de kan vara ett virus,... jag har formaterat om datorn och samma problem återstår...

 

Var i bilden du bifogade står det om Fast Writes?!

[inlägget ändrat 2005-12-18 19:02:42 av LolaJ]

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Var i bilden du bifogade står det om Fast Writes?!

Det måste du väl ändå se, lite under mitten av bilden så står det AGP Fast Write

-nisse

 

-God Jul-

 

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Det var tråkigt med den ointresserade leverantören:thumbsdown:

 

Försök att skriva en bra och strukturerad felbeskrivning. Förklara hur problemen började och hur de ser ut i detalj. Beskriv vad du har gjort (jag visste t ex inte att du ominstallerat XP) för åtgärder.

Ta en halvtimme på dig och en ordetlig "funderare", posta sedan.

 

Något som du kan testa är att (med elsladden utdragen så klart) ta loss grafikkortet och sätta tillbaka det igen.

-nisse

 

-God Jul-

 

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Alltså,,

Jag går in i spelet ( Call Of Duty 2 ) och spelar typ i några minuter tills det kommer en " skicka inte " ruta där det står TYP:

 

"VPU Recover has reset your Grafik Accelerator because its not responding to the display/grafik driver" nåt sånt..

 

Spelet stannar också ibland och jag blir tvungen att starta om datorn... det kan också komma en blå skärm med felet: ati2dvag.exe: drivrutinen.. jag har avinstallerat drivrutinen och installerat olika drivrutin:er men inget av de verkar fungera...

 

Jag har också formaterat om datorn för det kanske va ett virus men det var inte det för att problemet återstod..

 

Jag har sänkt grafik acceleratorn till mitten och inte längst till vänster eftersom då funkar inte själva spelet.. Och Fast Writes är disabled..

 

[inlägget ändrat 2005-12-18 19:31:31 av LolaJ]

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Får du felet även med andra spel? Prova med att köra 3DMark03 under någon timme. Du hittar 3DMark03 t ex här http://surl.se/zls Det är bäst att du tar just 03 eftersom 05 är för "tung" för ditt grafikkort och alla tester kommer därför inte att köras.

 

 

Prova också att posta i t ex det här forumet http://surl.se/acjr Eforum är bra men när det kommer till spel så undrar jag om inte Nordichardware faktiskt är bättre.

 

-nisse

 

-God Jul-

 

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
"VPU Recover has reset your Grafik Accelerator because its not responding to the display/grafik driver" nåt sånt..

Du kanske får några bra tips på de här sidorna:

//eforum.idg.se/viewmsg.asp?EntriesId=720664

//eforum.idg.se/viewmsg.asp?EntriesId=520726

http://pcsupport.idg.se/viewmsg.asp?entriesid=405084

http://www.nordichardware.se/forum/viewtopic.php?topic=119575&forum=11

http://forum.sweclockers.com/showthread.php?s=09508e685a1eac111ed3ef24dc0d5b1a&postid=4002898

http://www.fragbite.se/?threadID=45408

http://www.internetstart.se/forum/las.asp?visa=las&id=7357&rubrik=Kr%C3%A5nglande%20dator&kategori=Datorrelaterat

 

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Jag tackar och bugar till Cecilia som gav mej dessa länkar... eftersom ett av de gav mej lösningen... puss !! :)

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Jag kan tillägga och säga att lösningen var:

Jag ändrade en inställning i " Smartgart " från 8x till 4x.

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

PROBLEMET ÄR TILLBAKA !! :(

"VPU RECOVER has reset your graphic accelerator osv osv "

( KOLLA OVANSTÅENDE )

[inlägget ändrat 2006-01-08 19:34:14 av LolaJ]

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
LolaJ skrev:

PROBLEMET ÄR TILLBAKA !! :(

"VPU RECOVER has reset your graphic accelerator osv osv "

 

Scrolla ned och läs tipsen som ges en användare med samma problem:

http://www.experts-exchange.com/Hardware/Q_21605253.html

 

Imre Oliver @ Foxpop har en lösning här:

http://www.foxpop.com/imre/2005/vpurecover/vpurecover.html

 

---

C:\Eforum\Stefan Eklinder>|

 

"Vad händer om du blir halvt ihjälskrämd, två gånger?"

 

- Steven Wright

 

 

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Den första länken måste jag bli medlem till för att kunna få veta lösningen :/

 

Den andra förstår jag mej nästan inte på ! :/

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
LolaJ skrev:

Den första länken måste jag bli medlem till för att kunna få veta lösningen :/

 

Ja, det verkar kanske så, men det är bara om du ska posta inlägg eller besvara som du måste vara medlem. Scrollar du ned en bit så kan du läsa svaren.

 

EDIT:

Hm, märkligt! Kunde läsa lösningarna när jag hittade sidan på Google.

---

C:\Eforum\Stefan Eklinder>|

 

"Vad händer om du blir halvt ihjälskrämd, två gånger?"

 

- Steven Wright

 

 

 

[inlägget ändrat 2006-01-08 19:57:15 av Stefan Eklinder]

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
PROBLEMET ÄR TILLBAKA !! :(

"VPU RECOVER has reset your graphic accelerator osv osv "

 

Hade också det bekymret förut med ett Radeon 9700Pro. Lösningen var enkel och banal; bockade bara ur rutan "generera felmeddelande för insändning till Ati vid VPU Recover" och problemet var ur världen (nu stod det inte exakt så i rutan jag bockade ur, minns inte riktigt, och har för tillfället inte något Ati-kort installerat för att kunna kontrollera). Rutan du borde bocka ur hittas iaf i Control Panel, eller ifall du har det nyare Control Center...

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Har prövat med det, men funkar tyvärr inte.

Det kommer då en annan ruta, den ska jag ta bild på och visa..

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Bilden blir bara dålig :/ Så jag skrev av istället:

 

" VPU Recover was unable to fully recover from hardware deadlock, and has switched to software rendering. To restore hardware rendering you must restart your computer. Do you want to restart your computer now? "

 

Då är det nog så att grafikkortet byter något till mjukvara och man måste då starta om datorn för att återställa det till hårdvara.

 

Vad ska jag göra åt det?!

 

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett nytt konto på vårt forum. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu



×
×
  • Skapa nytt...