Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Kan inte Skype Faxa ?


SatuMare

Rekommendera Poster

har inte Skype planer på det ?

Garanterat inte (frågan har dykt upp en eller två gånger i supportforumet men de allra flesta verkar rörande överens om att fax knappast är en sk "killer app" i dagens telefoni-värld).

 

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Vet inte hur det funkar med att faxa, scanna in, till datorn och faxa vidare, men på jobb-faxen så har jag hittils i höst faxat 3 ggr till fö-kassan och barnomsorgen. De godtar namnunderskrivet (tror att faxad namnunderskrift räknas som juridiskt bindande), så vips har man sparat 15 spänn:-)

 

 

EDIT:

Har tidigare kört med fö-kassans internetbasede tjänst, men upptäckte att när man som i mitt fall varit borta någon - några dgr vid olika tillfällen varit hemma med vård av barn, så funkar det bäst med det gamla sättet med ett riktigt papper från förs-kassan. Man fyller bara i eftersom och samlar ihop ett antal dgr och perioder över en säsong osv. Sen faxar man bara in det i slutet av perioden. Fast det här beror eg. att på jobbet så anmäler man till receptionen och får sedan detta papper. När jag tänker efter,,,Eg. lite onödigt byråkratiskt - ska nog kolla ifall man ändå inte kan köra papperslöst hela vägen.

 

 

[inlägget ändrat 2005-11-12 11:01:25 av stefan wind]

[inlägget ändrat 2005-11-12 11:02:49 av stefan wind]

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

fax kommer att finnas omkring oss i många herrans år, jag kan inte tänka mig annat. Det finns idag inget företag eller myndighet som inte har fax !! och jag är beredd att betala för den tjänsten hos andra IP företag. Det finns numera företag som erbjuder både fler och billigare tjänster än Skype så jag tror Skype går snart i graven

 

[inlägget ändrat 2005-11-12 12:10:36 av SatuMare]

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Du skrev (innan du redigerade det):

fax kommer att finnas omkring oss i många herrans år till, det finns idag inget företag eller myndighet som inte har fax !!

Visst är det så, det finns t.om företag och myndigheter som fortfarande går att nå med telex. Det innebär inte att alla som inte kan tillhandahålla tjänsten Telex kommer att dö ut, det innebär bara att de som envist vill använda den tjänsten får skaffa den någon annanstans alternativt fundera på att välja något av de andra sätt som man också kan kommunicera med företag och myndigheter på.

Att faxen kommer att finnas ett bra tag till betyder inte att den är en given kassako för alla som rör vid tekniken. Om du ser dig omkring kommer du att upptäcka att det finns färre modeller att välja på nu än för 10 år sedan och det beror inte på att de som upptäckt att behovet är mindre har gått i putten :-)

 

och jag är beredd att betala för den tjänsten hos andra IP företag.

Men gör det då. Det är väldigt få företag i någon bransch som tillhandahåller exakt allt som alla någonsin vill ha, de flesta ser det som fullt naturligt att man inte köper mjölk i skoaffären. Att man inte köper fax-tjänster hos den som säljer lösningar för röstkommunikation är väl inte så underligt.

 

Det finns numera företag som erbjuder både fler och billigare tjänster än Skype så jag tror Skype går snart i graven

Du får naturligtvis tro vad du vill men det är för de flesta rätt självklart att Skype kan tjäna enormt mycket mer pengar på att sälja sånt de gör idag än på att slösa bort utvecklingsresurser på att köpa andra algoritmer för komprimering som kanske skulle göra det möjligt att faxa med begränsad kvalitet men också skulle göra produkten sämre när det gäller röst.

 

Det används fortfarande modem, väldigt få skulle tro att företag som Skype går i graven för att man inte kan köra modemkommunikation över deras linor.

 

En förutsättning för att kunna köra Skype är att man har tillgång till någon form av nätverk, Skype är bara en applikation, den hindrar inte att du kör andra applikationer också.

 

 

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Det verkar som att den som svarar på mina frågor vill försvara Skype till varje pris, så det måste vara Skype anställda som svarar

Som sagt, fax har vissa fördelar gentemot epost: det finns ingen virusrisk med att skicka och ta emot fax och så kan man faxa över namnteckningar och bilder direkt på papper, vilket de flesta företag och myndigheter vill ha

Jämförelsen med skoaffären som självklart inte säljer mjölk är lustig, men inte alls övertygande. Som sagt, det finns konkurrenter till Skype som både är billigare och erbjuder även faxtjänster

Skype tjänar just nu bra med pengar men om de har medarbetare som inte tål kritik eller inser behovet av att komma med något nytt, så dröjer det inte länge innnan Skype är ett minne blott....

Mina inlägg är avsedda som konstruktiv kritik, inte destruktiv

 

Men om Skype folket inte lyssnar är sötebrödsdagarna snart över.

 

 

 

[inlägget ändrat 2005-11-15 20:34:50 av SatuMare]

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Det verkar som att den som svarar på mina frågor vill försvara Skype till varje pris, så det måste vara Skype anställda som svarar

Jag tror inte Skype har några anställda i Sverige. Om du däremot ställer frågorna i Skypes forum (http://forum.skype.com/) så finns det Skype-anställda som kan svara (förslagsvis söker du först, folk blir lätt sura om man frågar samma sak som flera hundra redan frågat).

 

Som sagt, fax har vissa fördelar gentemot epost

Visst finns det fördelar, det är ingen som har sagt något annat.

Det enda jag har försökt förklara för dig är att det är lika självklart (eller inte) att Skype skulle vilja satsa på en tjänst som kan förmedla fax som att NRJ skulle vilja sända datatrafik över radio. Att ursprungsimplementationen av fax råkade gå över POTS innebär inte att alla andra som förmedlar samtal är självklara bärare av tjänsten.

 

Skype handlar om röstkommunikation, skulle de divergera från det skulle de avvika från sin affärsidé och de skulle förmodligen inte tjäna speciellt mycket pengar på det eftersom marknaden är för liten för att motivera det.

Hade de bedömt marknaden som viktig är det möjligt att de skulle ha formulerat en annan affärsidé men nu råkra de syssla med röstkommunikation och vill man skicka fax så får man vända sig till någon annan.

 

Skype tjänar just nu bra med pengar men om de har medarbetare som inte tål kritik eller inser behovet av att komma med något nytt

Jag och många fler ger Skype kritik på mer eller mindre daglig basis och jag kan lova dig att de tål kritiken, de är till och med tacksamma för den (så sent som idag fick jag tre månaders förlängning på min röstbrevlåda eftersom jag klagat på att den inte fungerar som den ska).

 

Om du söker i deras forum efter frågor om fax-tjänster kommer du att se att du inte är den enda som efterfrågat det men du kommer också att se att samtliga som önskat sig tjänsten fått förklarat för sig att de inte bedömer den som affärsmässigt intressant. Det är tack vare att de gör sådana bedömningar som de kommer att vara en viktig spelare för lång tid framöver, den som försöker lösa allt på en gång och inte blir bäst på något har däremot oftast inte någon vidare ljus framtid.

 

Rent tekniskt är Skype baserat på något som är nästan identiskt med G.729-codecen, den går inte att använda med faxar och datatrafik eftersom den är specialiserad på ljust röst och filtrerar bort sånt som faxar hör.

För att kunna köra fax över skype skulle de behöva skapa speciella skypein/out-nummer som var förinställda på att använda en annan codec och det är tveksamt om kvaliteten över p2p-arkitekturen skulle bli tillräckligt bra för att köra fax ändå.

Du kan läsa mer här:

 

G.729: http://en.wikipedia.org/wiki/G729

p2p och skype: http://www.skype.com/products/explained.html

 

 

[inlägget ändrat 2005-11-15 22:53:22 av fhe]

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.×
×
  • Skapa nytt...