Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll
k043

Vilken är den bästa mjukvarubrandväggen därute?

Rekommendera Poster

k043

Jag skulle vilja ha tag i den bästa mjukvarubrandväggen som komplement till min router. Nu har jag sygate personal firewal pro men jag skulle vilja prova något annat.

 

Vad är bra?

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Hakinger

Vad som är bra är en smaksak och man får prova sig fram. Ska man ha den bästa så får man harva sig igenom olika brandväggstester. Här är en sån: http://www.firewallleaktester.com/tests.htm'>http://www.firewallleaktester.com/tests.htm

Visserligen är ju testerna från förra hösten men vad jag vet så står sig resultaten någorlunda. kanhända att nån brandvägg fått skydd för dom olika exploiten.

På förstasidan http://www.firewallleaktester.com finns ett antal verktyg som testar olika svagheter som virusmakare kan utnyttja. Är man lite nervös så kan man ju testa och se ifall ens nuvarande brandvägg klarar dom. Men det är nog inte så stor risk att man råkar ut för virus/trojaner som använder sig av dom verktygen ifall man inte är en sån som klickar på allt exekverbart man kommer över och om man använder en vettig webläsare.

 

Själv använder jag Look´n´stop (shareware). Mest för att det är så enkelt att göra regler genom loggen. http://www.looknstop.com/En/index2.htm

Men även för att den klarar just dom testerna såpass bra. En annan positiv sak är att man bara betalar en gång för den. Andra (betal) brandväggar brukar man ju få betala årligen. Nackdelen är att den inte utvecklas lika snabbt, men än så länge håller den vad den lovar även fast det var ett helt halvår sen det kom en uppdatering till den. ;)

Sen att den bara innehåller en brandvägg, ingenting annat, som t.ex. active x blockare, reklam/popup/script blockare och annat som en Firefox-användare inte behöver tilltalar mig.

 

Håller även på och testar en gratisbrandvägg som verkar lovande. En viss inlärningströskel krävs, men det är inte så avancerat.

 

Netveda Safety net: http://snipurl.com/h908

 

Outpost http://www.agnitum.com har ett bra rykte. Själv tröttnade jag på den då jag tyckte att regelmakeriet var för omständigt. Men det är ju en smaksak egentligen.

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
DnSx

Jag som trodde att kerio's brandvägg var bra, nu fick jag en smärre chock när jag såg hur många av programmen som inte blev stoppade.

Något blev stoppat av NOD32, och några andra av pest patrol.

 

Det är kanske dags att lära sig hur man konfigurerar min hårdvarubrandvägg korrekt :)

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Cecilia

Blandar du inte ihop lite olika sorters stopp nu?

En brandvägg kan ju inte ta bort spionprogram och liknande, den kan ju bara hindra dem från att gå ut på internet samt hindra andra att tränga in i din dator.

Ett antivirusprogram eller ett antispionprogram kan upptäcka när något illasinnat program/fil finns på datorn och ta bort det.

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett nytt konto på vårt forum. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu×
×
  • Skapa nytt...