Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Länka till filmer


Madoor

Rekommendera Poster

Hur är det här med länkning till filmer egentligen?

 

Se denna sida: http://www.warcraftmovies.com/movieview.php?id=1666

 

Där länkar de till olika filmer. I två fall länkar de till andra sidor där man sedan kan välja att ladda ner filmen. I ett tredje fall länkar de direkt till nedladdningskällan, utan att passera någon annan sida på vägen. Hur är det rent juridiskt med dessa två olika länkningar? Är det någon skillnad på dem om man inte skulle ha tillåtelse att visa upp filmen (den ena är väl djuplänkning vad jag har förstått)? Finns det någon risk för den som driver sidan att få ett strängare straff för sådant här? Spelar det någon roll om det finns en sammanfattning + info om filmen på sidan eller inte? Har alla rätt att skriva teknisk info + en sammanfattning om något?

 

Vidare har warcraftmovies.com försökt att skriva av sig allt ansvar genom dessa två sidor: http://www.warcraftmovies.com/tou.php http://www.warcraftmovies.com/disclaimer.php

Hur fungerar det? Kan man skriva av sig ansvaret på det sättet, eller är det bara någon sorts skrämselfaktor? Om man kan skriva av sig ansvaret: vad ska man skriva?

 

Jag har kollat på http://www.juridicum.su.se/iri/karc/Upphovsratt_2001.pdf (det avsnitt som verkade behandla mitt ämne), men kan inte säga att jag blev mycket klokare av det.

 

Tack på förhand!

 

[inlägget ändrat 2005-08-20 14:16:13 av Madoor]

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...