Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll
Funkyman

Bränna tankade avi-filmer med Toast Lite på Mac???

Rekommendera Poster

Jag har tankat ner lite filmer på LimeWire. De flesta är runt 650-702 MB. Om filmerna är max 660 MB funkar det fint att bränna dem på vanlig CD och se dem min TV-DVD-spelare. Är filmerna större än 660 MB så får de inte plats på vanliga CD-skivor och jag försäker därför bränna dem på DVD med en LaCie via Toast Lite. Får det inte att funka...

 

Ska man använda Data eller Video-alternativet vi bränning? Om jag lägger dem i Data så går det fort att bränna, men min TV-DVD Spelare kan inte läsa dessa filer. Använder jag Video alternativet så tar det minst 8 timmar att "encoding" och när det gått så lång tid så avslutas programmet oväntat....

 

Finns det något annat sätt att lösa detta på? Vilket format ska man ha på DVD skivorna för att kunna se dem på TV? avi funkar ju bra när jag bränner på vanlig CD-brännare...

 

Tacksam för svar. Annars har jag en sprillans ny DVD-brännare som säljes billigt... :-(

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Först det viktigaste:

Du borde ha laddat ner .mpg -filer istället. De har sämre kvalitet men om du tvunget vill se filmerna i "dumburken" är det så du ska göra.

 

En sak till:

Tyvärr är det försent att göra nått åt det nu efterssom det är olagligt att ladda ner film idag.

 

------------------------------

De flesta DVD-spelare kan bara spela Mpeg2. De brukar då ha filnamnstillägget .mpg . För att kunna spela upp dem på alla DVD som klarar brända skivor så måste du göra om dem till .mpg (VCD eller SVCD).

 

Sedan kan du bränna dem på vanliga skivor som VCD eller SVCD men CD-skivor klarar ju bara 74-80 minuter så därför är de .mpg -filmer man laddar ner ofta i flera delar.

 

När du bränner ska du bränna som VCD eller SVCD men som sagt, det förutsätter att de är i mpg-format.

 

------------------------------

Själv har jag datorn i vardagsrummet och TV:n är ett kort i datorn. Samma sak med DVD:n. Så de problemen löste jag enkelt för 5 år sedan när TV:n pajade och jag sparade utrymme och många tusenlappar samtidigt (DVD kostade minst 5000kr då).

 

Livet blir snart enklare:

50" vägg-TV med 1900 x 1200 punkter kommer i höst. Ställ datorburken bredvid och koppla till tv:n. Trådlöst tgb och mus beredda på hyllan under vardagsrumsbordet.

 

Tips:

Vänta något år. Snart är en platt TV billigare än en rör-TV. Detta borde gälla TFT-skärmarna nästa år och TV:n kommer inte långt efter.

 

// Fanatikern: Datorn är idag en multimediamaskin och leksak men ingen skrivmaskin. Har du ditt playstation på skrivbordet också?

 

 

[inlägget ändrat 2005-08-06 07:05:52 av softstate]

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Tack för ditt svar. Jag har emellertid några punkter som jag inte har helt klara för mig ännu:

 

1) KAN man inte tanka ner filmer längre eller är det för att man inte FÅR göra det längre?

 

2) Hur kommer det sig att jag kunde bränna flera filmer på CD-brännare och sedan spela dem på TV:n via min vanliga DVD-spelare, som var i avi-formatet, men att när jag bränner dem på DVD-brännaren så måste de vara med mpg-format?

 

3) Hur vet man om filmerna är mpg 2 om de bara har tillägget mpg? Eller funkar mpg också?

 

4) VCD och SVCD är nya begrepp för mig, vad betyder det?

 

5) Du säger att mpg har sämre kvalitet, jag tycker att avi har dålig kvälitet redan...

 

 

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

1. Det går att ladda ner men är inte tillåtet enligt ny paragraf. Polisen har inte tid att jaga och antipiratbyrån får inte bokföra IP-adresser. Men det är inte tillåtet.

 

2. knepigt, Det finns vissa spelare som kan spela avi-formatet DiVX (bränd som data tror jag) men XViD har jag inte sett nån som klarar.

 

- XViD och DiVX heter båda .AVI men använder olika codec. XViD är en variant av DiVX som uppstod när DiVX blev kommersiellt. .AVI kan vara vad som helst. Det talar om för PC:n att det är ljud och bild tillsammans (film)

 

3. mpg är mpeg2 men filnamnstillägg i PC brukar bara ha 3 bokstäver

 

4. VCD och SVCD är mpeg2 med vissa specifikationer på upplösning och bitrate. Båda är sådana att en 74-minutersskiva rymmer 74 minuter film och en 80 minuters skiva rymmer 80 minuter film.

 

VCD

Upplösningen på VCD är 352x288 (PAL) eller 352x240 (NTSC). Formatet är ungefär samma upplösning som VHS. Nästan alla DVD-spelare klarar VCD.

 

SVCD

Upplösningen på SVCD är 480x576 (PAL) eller 480x480 (NTSC) och är max vad en TV kan visa. De flesta DVD-spelare klarar SVCD.

 

http://susning.nu/VCD

http://susning.nu/SVCD

http://susning.nu/AVI

http://susning.nu/DIVX

http://susning.nu/XVID

 

...en sak till som är bra att veta:

Det går att bränna ca 800MB .mpg på en 700MB skiva. Anledningen är att VCD och SVCD bränns som filmCD (liknande musikCD) och det är minutantalet som är det viktiga. Så om den är kortare än 80 minuter går det bra.

 

[inlägget ändrat 2005-08-06 15:56:58 av softstate]

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Tack för dina svar. Men med fler svar kommer fler frågor...

 

1) Hur kan man veta om formatet är DivX eller XviD? Det ser man ju inte när man tankar ner filmerna?

 

2) Min DVD-spelare vid TV:n kan spela vissa skivor med .avi som jag bränt, men inte vissa. Vet inte vad det beror på men det kan vara att vissa är XviD som den inte klarar. Enligt bruksanvisningen så ska den klara DivX.

 

3) Mpg-filmer som jag tankat ner. Hur bränner jag dem? I data format eller Video? Provade dataformat, men jag kan inte se dem på TV-DVD:n. På min Mac funkar det dock utmärkt...

 

 

Tack på förhand.

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
1) Hur kan man veta om formatet är DivX ...

 

Högerklicka på filmen och välj egenskaper, på en av flikarna kan du se vilket format ljudet är och vilket videoformat det är (xvid eller divx) Nästan alla filmer numera är xvid efterssom xvid är gratis.

 

2) Min DVD-spelare vid TV:n kan spela vissa skivor med .avi som jag bränt, men inte vissa. Vet inte vad det beror på men det kan vara att vissa är XviD som den inte klarar. Enligt bruksanvisningen så ska den klara DivX.

 

Låter rimlig. Numera är de flesta filmer divx5 så då måste spelaren klara det...

 

3) Mpg-filmer som jag tankat ner. Hur bränner jag dem?

 

De ska alltså brännas som VCD eller som SVCD. Om det inte går behöver du ett nyare brännarprogram. Prova Nero 6, finns som demo.

 

http://www.nero.com/eng/nero-prog.html

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

prova att bränna ut hela mappen som data .det gör jag

funkar det inte kontakta tillverkaren de kan ha rätt codeks till din dvd spelare .obs om den är packad måste du packa upp den först med tex winrar

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett nytt konto på vårt forum. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu×
×
  • Skapa nytt...