Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll
Fredrik:.

CDON Downloads/MP3 Watermark?

Rekommendera Poster

Vet någon vad MP3 med watermark är för något? Går dem och spela upp som vanligt med t ex Winamp, eller måste man ha nån speciell decoder?

 

[inlägget ändrat 2005-07-31 00:47:21 av Fredrik:.]

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

tror inte det är det d letar efter men visst kan du ladda ner watermark på mp3:

http://www.mp3shits.com/full/download/Art_Garfunkel_-_Watermark_mp3/24814/

 

Nä, det är ett kopieringsskydd och det betyder att man tillsätter ett brus i skivan som inte kan uppfattas av det mänskliga örat men som är avsett att skapa probrem när man piratkopierar. Systemet är gammalt och jag tvivlar på att det är vattentätt.

 

http://www.cnn.com/TECH/computing/9901/27/mp3.idg/index.html

 

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

> Går dem och spela upp som vanligt med t ex Winamp, eller måste

> man ha nån speciell decoder?

 

Nej, du bör inte ha någon speciell dekoder utan köra som vanligt. Däremot finns det en möjlighet för framtida problem, så innan du köper bör du ta reda på vad de använder vattenstämpeln till. Är de bara för att identifiera eventuella piratkopior eller kommer det att kunna användas till att förhindra uppspelning?

 

Vattenstämepltekniken har omtalats som ett sätt att stoppa den analoga kopieringen. Man säger ju alltid att kopieringen inte går att stoppa, för allt du kan höra kan du ju spela in. Men det förutsätter ju att din inspelningsutrustning kan spela in alla ljud. Idag är det en självklarhet, men det är inte säkert att det kommer att förbli så.

 

Vattenstämpel är en slags identifiering som vävs tätt samman med det material det ska skydda så att identifieringen inte ska försvinna även om du förändrar materialet. Vattenstämpel i ljud finns alltså i ljudet och om en framtida inspelningsutrustning hör en vattenstämpel så vägrar den att spela in. Det ska alltså inte vara möjligt att spela in ens med mikrofon mot högtalaren.

 

Tyvärr finns teknikerna redan idag och används. Samhället verkar gå mot att göra det tekniskt omöjligt för medelsvensson att bryta mot lagen oavsett vilka konsekvenser det får.

 

Det har tidigare uppdagats att det inte går att öppna bilder i Photoshop som föreställer sedlar: http://graphicssoft.about.com/b/a/056023.htm

 

Så här står det i manualen till en ny video jag köpte åt mamma: "Du kan inte spela in kopieringsskyddad video med denna inspelare. Kopieringsskyddad video omfattar bland annat DVD-Video-skivor och vissa

satellitprogram. Om kopieringsskyddat material påträffas under en inspelning kommer inspelaren automatiskt att göra paus, och ett felmeddelande visas på skärmen.".

 

Så om du köper mp3:or med vattenstämplar kan det alltså bli problem när din framtida stereo stöder "finesserna" fullt ut.

 

Förut var det så att när det kom nya prylar så var de bättre än de gamla. Det är tyvärr inte så längre. När man nu köper en ny teknisk pryl kan man inte vara säker på att den funkar lika bra som en gammal. Trenden går mot att fler begränsningar införs och att man kan göra färre saker med nya prylar, trots att den tekniska utvecklingen innebär att det går att göra mer, men tillverkarna tar inte tillvara på det.

 

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett nytt konto på vårt forum. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu×
×
  • Skapa nytt...