Just nu i M3-nätverket
Jump to content

länk


www.Ryderman.se

Recommended Posts

www.Ryderman.se

jag håller på med ett forum o har fastnat nu...

 

jag vill att man på varje sida ska kunna klicka på ett användarnamn o då komma till dess presentation..

 

admin.asp?visa=visauser&id= och sedan ska kontots ID nummer komma

 

 

http://www.ryderman.se

 

Link to comment
Share on other sites

Jaha?

Eftersom du verkar köra Jeopardyvarianten på inlägg så får väl jag stå för frågorna då...

Vad är det som du inte får till?

Är det länken du inte kan skapa eller är det presentationssidan som du behöver hjälp med?

Har du någon kod man kan titta på?

Får du något felmeddelande och hur lyder det i så fall?

 

Som man frågar får man svar ;)

 

 

 

/Cluster

------------------------------------------------------------

Ditt vetande är värdelöst om inte andra vet att du vet

-----------> http://eforum.kicks-ass.net <------------

 

[inlägget ändrat 2005-07-27 20:50:48 av Cluster]

Link to comment
Share on other sites

asså hur ska jag bära mig åt?
asså posta like kod ba'

 

Mao:

Om du klistar in den kod du använder för att generera länkarna nu så kanske någon kan hjälpa dig. Använd gärna såväl KOD- som LOG-knapparna när du klistrar in koden.

[ LOG ] [ KOD ] ...din kod här... [ /KOD ] [ /LOG]

 

 

/Cluster

------------------------------------------------------------

Ditt vetande är värdelöst om inte andra vet att du vet

-----------> http://eforum.kicks-ass.net <------------

 

[inlägget ändrat 2005-07-27 20:57:33 av Cluster]

Link to comment
Share on other sites

www.Ryderman.se

vi kör ett annat sätt:

 

 

If Request.Querystring("visa")= "inne" And Session("login") = "ok" Then%>

INLOGGAD</b></div>

Set RecSet=Conn.Execute("Select * From users where anvnamn='" & Session("user") & "'")

Inloggad som användare <a href="admin.asp?visa=visauser&amp;id=<%=RecSet("id")%>"><%=Session("user")%></a>

RS.Close

<%End If

 

jag har då asså en session med ett namn som finns på en rad i en tabell.. jag vill att den ska gå till den raden där det namnet finns o välja ID och skriva ut det efter visauser&id=........ i länken...

 

 

 

http://www.ryderman.se

 

[inlägget ändrat 2005-07-27 22:16:37 av www.Ryderman.se]

Link to comment
Share on other sites

Verkar konstigt att din sessionsvariabel user kan ha värdet ok. Känns mer logiskt att den skulle ha ett användarspecifikt värde; antingen anv.id eller anv.namn.

 

Din IF-sats uppfylls ju bara om sessionsvariabeln har värdet ok.

Då försöker du läsa ut * (=alla kolumner) ur tabellen users på den rad där kolumnen anvnamn har värdet ok.

Detta innebär att du bara kommer få resultat om du har en användare som har användarnamnet ok.

För alla andra användare så skippas detta, dvs. det funkar inte.

 

Mitt förslag är att du i din inloggningsrutin sätter en sessionsvariabel till användarens id och en annan till användarens namn.

typ:

[b]Session[/b]([GRÅ]"userId"[/GRÅ])=RS([GRÅ]"id"[/GRÅ])
[b]Session[/b]([GRÅ]"userName"[/GRÅ])=RS([GRÅ]"anvnamn"[/GRÅ])

Id't använder du när du skall köra SQL-satser och användarnamnet när du skall visa det någonstans och slipper då göra en (extra) utläsning från databasen. Dessutom så kan dessa två sessionsvariabler användas för att säkerställa att användaren har loggat in. Detta gör du genom att först av allt i de sidor som kräver inloggning kolla så att tex sessionsvariabeln userId har tilldelats ett värde.

Tex:

[color="#0000ff"]If[/color] [b]Session[/b]([GRÅ]"userId"[/GRÅ])=[GRÅ]""[/GRÅ] [color="#0000ff"]Then[/color]
   [b]Response[/b].Redirect([GRÅ]"login.asp"[/GRÅ])
[color="#0000ff"]Else[/color]
   [color="#006400"]'...det som skall göras på denna sida[/color]
[color="#0000ff"]End[/color] [color="#0000ff"]If[/color]

 

 

/Cluster

------------------------------------------------------------

Ditt vetande är värdelöst om inte andra vet att du vet

-----------> http://eforum.kicks-ass.net <------------

 

[inlägget ändrat 2005-07-27 22:40:31 av Cluster]

Link to comment
Share on other sites

www.Ryderman.se

men nej... skit i loginsystemet.. de har jag ett redan som funkar precis som de ska.. läs texten jag skrev...

 

"jag har då asså en session med ett namn som finns på en rad i en tabell.. jag vill att den ska gå till den raden där det namnet finns o välja ID och skriva ut det efter visauser&id=........ i länken..."

 

 

http://www.ryderman.se

 

Link to comment
Share on other sites

Jo jag läste (tydligen lite för mycket för att det skall passa dig)...

Och det jag ser i koden (samt ev. förslag till förbättring) tar jag också upp, så funkar jag. Att du inte vill ha förslag på förbättringar (tex som att du skall försöka att inte blanda ASP/serverside så mycket med HTML/clientside i din kod) skall jag lägga på minnet.

 

[log]

[MÄRK]<%[/MÄRK] 
[color="#0000ff"]If[/color] [b]Request[/b].Querystring([GRÅ]"visa"[/GRÅ])=[GRÅ]"inne"[/GRÅ] [color="#0000ff"]And[/color] [b]Session[/b]([GRÅ]"login"[/GRÅ])=[GRÅ]"ok"[/GRÅ] [color="#0000ff"]Then[/color]
   [b]Response[/b].Write([GRÅ]"INLOGGAD</b></div>"[/GRÅ])
   [color="#0000ff"]Set[/color] RecSet=Conn.[color="#0000ff"]Execute[/color]([GRÅ]"SELECT id FROM users WHERE anvnamn='"[/GRÅ]& [b]Session[/b]([GRÅ]"user"[/GRÅ]) &[GRÅ]"'"[/GRÅ])
   [b]Response[/b].Write([GRÅ]"Inloggad som användare <a href="[/GRÅ][GRÅ]"admin.asp?visa=visauser&id="[/GRÅ]& RecSet([GRÅ]"id"[/GRÅ]) &[GRÅ]""[/GRÅ][GRÅ]">"[/GRÅ]& [b]Session[/b]([GRÅ]"user"[/GRÅ]) &[GRÅ]"</a>"[/GRÅ])
   [color="#0000ff"]Set[/color] RecSet=[color="#0000ff"]Nothing[/color]
[color="#0000ff"]End[/color] [color="#0000ff"]If[/color]
[MÄRK]%>[/MÄRK]

(notera resultatet av användning av LOG- och KOD-knapparna)[/log]

 

 

/Cluster

------------------------------------------------------------

Ditt vetande är värdelöst om inte andra vet att du vet

-----------> http://eforum.kicks-ass.net <------------

 

[inlägget ändrat 2005-07-28 00:24:03 av Cluster]

Link to comment
Share on other sites

www.Ryderman.se

nu kommer då nästa problem :)

 

vi tar samma kod som du hade... men vi ska ändra en sak...

 

dels så ska den inte hämta namnet från sessionen utan från en sträng som heter <%= str_objRs_post_by_name %> och så går den in i samma tabell o kollar id nummret på den posten

 

 

http://www.ryderman.se

 

Link to comment
Share on other sites

Varför är det ett problem?

 

Det är väl bara att byta ut

Session("user")
mot

str_objRs_post_by_name

 

Eller?

 

 

/Cluster

------------------------------------------------------------

Ditt vetande är värdelöst om inte andra vet att du vet

-----------> http://eforum.kicks-ass.net <------------

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.



×
×
  • Create New...