Just nu i M3-nätverket
Jump to content

XP athgina.dll


Bengt 654

Recommended Posts

Hej!

 

När XP ska startas kommer det upp Dll dilen atgina.dll för inloggningsgränssnittet kunde inte laddas. Kontakta systemadministratören så att dll filen kan ersättas eller återställas. Sedan startar datorn om och om igen och kommer inte in i XP.

 

Finns det något jag kan göra för att rätta till datorn?

 

(Har laddat in ett nytt XP tparalellt men då kan inga program köras)

 

Link to comment
Share on other sites

När XP ska startas kommer det upp Dll dilen atgina.dll för inloggningsgränssnittet kunde inte laddas.

 

Ok, jag tog filnamnet ifrån texten och inte ifrån rubriken.;)

 

Du skall få en annan länk av mig, som du förstår så vet jag faktiskt inte vad ditt problem beror på då jag inte känner igen filnamnet men använder Google för att hitta min information.

 

http://www.leog.net/fujp_forum/topic.asp?TOPIC_ID=7287&whichpage=2

Skrolla ner en bit i texten så hittar du en diskution om just den filen och inloggningsproblem.

 

Min nya Google länk.

http://www.google.com/microsoft?hq=microsoft&hl=sv&q=athgina.dll&lr=

 

Tunna/

 

Link to comment
Share on other sites

För att kunna ändra registernyckeln enligt Tunnas länk så se om det går att komma in i Windows om du trycker F8 upprepade gånger under datorns uppstart och sedan väljer Senast fungerade konfiguration (eller någon liknande text) eller Felsäkert läge. Om nu det var stavningen athgina.dll som gäller.

 

Om det är stavningen atgina.dll som gäller så går den inte att hitta på internet, så då kan det vara någon liten otrevlighet du har fått in som måste rensas bort.

 

Edit:stavfel

[inlägget ändrat 2005-07-25 10:05:40 av Cecilia]

Link to comment
Share on other sites

Har du möjligen ett trådlöst nätverkskort med chip från Atheros?

 

Lite bakgrund:

 

GINA är en förkortning för Graphical Identification and Authentication och är den del av Windows som visar inloggningsrutan för användaren. Den vanliga inloggningsrutan kommer från en fil som heter msgina.dll. Den kan dock bytas ut om man vill ha en annan typ av inloggningsruta istället. Det kan t.ex. vara för inloggning med smartcard eller fingeravtrycksinloggning. Hackers har givetvis också kommit på att man kan utnyttja detta genom att göra en dll som visar en vanlig inloggningsruta men sparar undan alla lösenord som skrivs innan de skickas vidare till Windows.

 

Mer info för den vetgirige:

http://msdn.microsoft.com/msdnmag/issues/05/05/SecurityBriefs/

 

Hur som helst... På den här sidan:

 

http://www.leog.net/fujp_forum/topic.asp?TOPIC_ID=7287&whichpage=2 (på mitten ungefär)

 

...nämns att Atheros wireless-prylar har en egen gina-dll för att komma runt någon hibernation-bugg i Windows. En mycket tveksam lösning enligt mig. Buggen är dessutom åtgärdad sedan länge om jag inte tar helt fel.

 

I ditt fall så har Windows ställts in att använda athgina.dll för inloggningar istället för msgina.dll, men Windows hittar ingen sådan fil och kan därför inte visa inloggningsrutan.

 

Kolla från ditt parallella Windows om det ligger någon athgina.dll i system32-katalogen. Se annars om du kan kopiera dit den från någon wireless-skiva.

 

Ett annat alternativ om du kan komma åt regedit (kanske i felsäkert läge) är att gå till registernyckeln: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon och radera värdet Ginadll (som förmodligen är ställt till "athgina.dll") för att få Windows att falla tillbaka till sitt normala inloggningsförfarande.

 

Att labba med detta är på gränsen till hjärtkirurgi och görs helt på egen risk.

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.



×
×
  • Create New...