Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Enkelt nätverk


Pooma

Recommended Posts

Hej hej!

 

Mitt första inlägg här. Vet inte om jag lägger det i rätt forum, men jag försöker så gott jag kan och lovara tt bättra mig om jag gör fel nu i början.

 

Nåväl. Vad är mitt problem? Min stationära dator har en gigantisk skärm som tar upp hela min lägenhet, och jag har en nyare härlig bärbar dator som jag för det mesta använder. Därför vill jag kunna sköta den stationära datorn från den bärbara. Är det möjligt? Finns det program som gör att jag kan styra min andra dator som om jag satt framför den? Det jag vill kunna göra är väl mest att ladda hem till den datorn, via den datorn utan att behöva ligga och belasta den bärbara när jag gör annat med den. Är det nån som har idéer på hur man kan lösa det här problemet?

 

Jag behöver inga avancerat saker. Datorerna är redan sammankopplade i ett nätverk.

 

Ladda hem vill jag helst göra via torrenter och dc++

 

Tacksam för alla förslag och idéer.

 

 

Mattias

 

Link to comment
Share on other sites

Vilka operativsystem är det du kör på dessa maskiner?

 

Om det är XP så kan du enkelt använda Remote desktop/Fjärrskrivbord (RDP)

http://www.microsoft.com/windowsxp/using/mobility/default.mspx

http://www.microsoft.com/windowsxp/using/mobility/getstarted/remoteintro.mspx

 

 

/Cluster

------------------------------------------------------------

Ditt vetande är värdelöst om inte andra vet att du vet

-----------> http://eforum.kicks-ass.net <------------

 

Link to comment
Share on other sites

Fungerar bara med XP Pro, inte Home. Det vill säga, burken man vill styra måste ha XP Pro medans den burk man skall styra från kan ha Home. Men har har du XP Pro är Remote Desktop överlägset. Annars får du köra VNC, funkar också bra men är lite segt jämfört med Remote Desktop. Jag använder bägge hemma då jag både har Home och Pro burkar.

 

http://www.realvnc.com/

 

Link to comment
Share on other sites

TAck för tipsen, ska se om jag får detta att fungera. Jag har XP, om det är home eller pro vet jag inte, vilket borde tyda på home! :)

 

Nu ska jag försöka. Jag återkommer och berättar hur det gått!

 

Matttias, som vilar efter städning

 

Link to comment
Share on other sites

Återigen tack för tipsen. Hade XPhome så klart, jag är hemma och inget pro. Till slut blev det dock så att jag fixade PCanywhere och det verkar fungera bra. Hoppas jag.

 

Tack för hjälpen

 

Mattias, som leker styrman

 

Link to comment
Share on other sites

Visst fungerar PC Anyware säkerligen bra men jag rekommenderar UltraVNC starkt. Jag tycker det fungerar utmärkt. Fördelen är att det likt Microsoft Remotedesktop går att styra både via en vanlig webbläsare som Firefox eller Internet Explorer alternativt separat program.

 

Använder du UltraVNC så kan du ha båda skärmarna på samtidigt och därmed t.ex. styra med båda tangentborden eller båda mössen.

Har du handdator eller mobiltelefon finns det säkerligen VNC program även för dessa så du kan styra datorn även från dem.

 

Det kanske inte behöver sägas, men programmet är helt gratis och kompatibelt med alla andra VNC program. Men har man samma både som Viewer o Server så kan man enkelt skicka filer däremellan samt kopiera o klistra in fritt i mellan datorerna.

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...