Just nu i M3-nätverket
Jump to content

rebootar.. om och om igen...


doh

Recommended Posts

formaterade nyss om en dator och la in win XP

allt funkar bra tills jag har kör windos update och de vill att jag ska starta om datorn när jag startar om datorn så kommer den så pass långt att den laddar windows, sen blir det bluescreen å den rebootar igen... ARGH!

:(

 

Link to comment
Share on other sites

Jag har liknande problem, fast jag hinner inte riktigt installera hela xp innan allt startar om och hamnar i någon form av reboot loop var 5:e sekund. Har AMD processor och tror att det är detta som spökar då jag aldrig haft något problem tidigare med alla mina Intel burkar. Kan vara något med minnet, har hört att AMD är extra kinkigt med minnen.

 

Link to comment
Share on other sites

Testa datorns minne kan man göra med programmet här:

http://memtest86.com/

Skrivs antingen till en diskett (Pre-compiled Memtest) eller en CD (Memtest ISO image zip) enligt anvisningarna på sidan som man sedan startar datorn från (så det behövs ingen fungerande Windows).

 

Ett annat vanligt problem vid blåskärmar är problem med hårddisken. Tillverkarna av hårddiskar brukar ha testprogram att ladda ner från sina webbplatser. En del av dem finns även samlade på denna nedladdningsbara CD (som även innehåller minnesttestprogram):

http://ultimatebootcd.com/

 

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...