Just nu i M3-nätverket
Jump to content

ipadress problem


kolsvagluggen

Recommended Posts

kolsvagluggen

Hej

har uppkoppling via d-link 604. Grannens grabb var över med sin burk för at "lana" men nu behåller den ipadress från d-linken. Hemma hos honom sker uppkoppling direkt via kabelmodem= annan ipadress från kabelbolagets dhcp. men maskinen vägrar koppla upp. Har provat med att avinstallerat kortet, kollat efter brandväggar men inte klurat ut problemet. Gick hem med burken till mig igen och då funkar den, en skillnad har jag märkt. Vid uppstart har den visat en inloggning för nätverkskortet då den funkar, varför vet ej, den visas aldrig när den inte får kontakt. Enligt ägaren har de aldrig haft lösen. Tror jag formaterar om maskinen, eller????? Har någon något förslag

 

Link to comment
Share on other sites

Han har DHCP aktiverat om jag förstått det rätt, samt ominstallation av protokollet TCP/IP

 

Har du kört:

ipconfig /release

ipconfig /flushdns

ipconfig /renew

 

Liknande problem löstes med detta samt byte av PCI plats på kortet

 

Värt ett försök, skall ju inte behöva blåsa maskinen för en sådan här sak.

 

/Yabba

 

 

[inlägget ändrat 2005-07-19 01:05:27 av Yabba]

[inlägget ändrat 2005-07-19 01:41:38 av Yabba]

Link to comment
Share on other sites

kolsvagluggen

ska testa det med ipconfig / release. platsbyte av kort kan bli problem då jag tror han har intergrerat sådant. kanske ska sätta in ett annat för att testa.

Tack

 

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.



×
×
  • Create New...