Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Ge kritik på site


dream77

Recommended Posts

Hej

Jag använder Firefox och det verkar vara i mitten som det inte riktigt hänger med. Se skärmdump. Jag är ingen programerare så nåt sånt kan jag inte hjälpa till med, men den gröna rutan bär sig lite konstigt åt. Här överlappar den, men på andra sidor hamnar texten utanför rutan om man ökar fontstorleken.

 

Se bifogad bild

 

[bild bifogad 2005-07-13 22:36:32 av bmhson]

729100_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Hej jag glömde nämna det.

Jag är mycket väl medveten om problemmet med olika webbläsare, vet bara inte hur jag ska göra för att lösa det. någon som vet får gärna hjälpa mig.

 

Tack för bilden bmhson, folk har mest beskrivit det för mig, men nu fick jag ju se själv.

 

Om vi bortser från webbläsarproblemmet som kommer att åtgärdas.

Vad tycker ni om sidan?

Är den lättnavigerad?

Förstår man vad jag gör?

Färgvalet är lite annorlunda, jag gillar det, gör ni?

Kort ocjh gott, funkar den?

 

Tacksam för alla åsikter.

 

Link to comment
Share on other sites

Nu använder jag också firefox så sidan såg ganska crashad ut när jag kollade på den. Menyn föll sönder, boxar hamnade lite här och där. Men, bortsett från det. ett par andra saker jag noterade...

 

Tycker att du eftersom du jobbar med foto ska ge grafiska element större utrymme (just nu är det väl ingenting egentligen förutom minatyren på förstasidan). Bilderna på portfolion är ju på tok för små (när man klickar upp dom alltså. Skogsbilden tex är 300x200. Man ser inga detaljer alls, högre upplösning åt folket! :)

Du blandar dessutom fonter lite hur som helst. Inte snyggt med Times New Roman på information och sedan Verdana/Arial på startsidan. Tycker du ska ha en sans-font på alla sidor.

 

Och räknaren! *brrrrr*

Tycker i allmänhet räknare är ganska överflödigt (alltså för att visa för besökaren att han fan-i-mig inte är först med att vara här) och är de dessutom lysande gröna med en blå ram och drar åt sig mest uppmärksamhet på hela sidan är det illa. Ta bort eller sätt in en liten texträknare om du nödvändigt ska ha den.

 

http://rodolfomichel.com/

Tycker jag har en bra ratio, bilder vs text.

 

Du är väl fotograf och det är väl det ditt företag gör? Varför all text. Låt ditt material tala för sig själv. Sen är det väl lite overkill med både gästbok och forum?

 

 

Edit:

Kände mig så arg. Var inte meningen. Fick dåligt samvete.

 

Edit 2:

"Loooove uuuu" ;)

[inlägget ändrat 2005-07-14 00:05:50 av Cechise]

Link to comment
Share on other sites

Ok

 

Ska se över fonterna, inte tänkt alls på det.

 

Hade jag kunskap eller råd skulle jag gärna ha en sådan där snygg flash sida.

 

Andledning till att jag vill ha lite mer text är att jag vill ha ett mer personligt ansikte bakom företaget. Tror att det kan gynna på sikt, vi får väl se, jag är ju så ny än.

 

En rolig grej jag noterat är att sidan verkar tilltala tjejer mer, stämmer det? All respons jag fått från tjejer är att de tycker sidan ser ok ut. Men det kanske inte är så, jag har ju inte hunnit fått så mycket konstruktiv kritik än att det går att göra en analys.

 

Fortsätt gärna att ge mig kritik.

 

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Hade jag kunskap eller råd skulle jag gärna ha en sådan där snygg flash sida.

 

Jag menade inte att du skulle göra en superflashig sida eller nåt. Mer att du kanske borde tänka över vad som är kärnan av sidan. Vad det är det egentligen handlar om och vad du vill framhäva. Är ju inte helt insatt i vad det är för slags sida du ska ha men jag har fått intrycket av att det är bilderna som är det viktiga och att du därför borde ge dem mer utrymme/fokus. De är ju ändå det "essentiella" (som man säger på svengelska).

 

 

En rolig grej jag noterat är att sidan verkar tilltala tjejer mer, stämmer det?

Tjejer är djur. Förmodligen därför. ;)

 

Link to comment
Share on other sites

Nej det förstod jag att du inte menade.

 

Vad tycker du om färgvalet i sidan?

 

Tycker du att den är lättnavigerad?

 

Ps: Du är inte den enda som har klagat på räknaren.

 

Så småningom när jag sytt ihop säcken ska jag ge lite större plats åt bilderna, vill få strukturen att fungera först.

 

Jag förstår varför hemside nissar är så dyra.

Vilken tid jag fick lägga ned. En så enkel sak som att kunna skicka emails direkt från sidan tog ett tag innan jag fick kläm på. Men efter ett tag hittade jag cpanel, då vart allt enklare.

 

Jag kanske blir tvungen att lämna ifrån mig sidan så småningom och låta ett proffs göra den. Just nu känns det viktigare att få in ordrar så jag kan äta, sedan får proffset kanske göra om den om jag inte får ordning på sidan själv.

 

 

 

[inlägget ändrat 2005-07-14 01:14:56 av dream77]

Link to comment
Share on other sites

Vad tycker du om färgvalet i sidan?

 

Färgvalet har jag väl egentligen inget problem med. Det funkar ganska bra även om det inte är sådär jätteexotiskt eller spektakulärt. Dom är ganska lågmälda. Jag tycker generellt itne att man ska vara rädd för att använda starka färger men jag vet hur svårt det är och har jätteproblem själv när det kommer till färgsättning osv. Det enda jag inte riktigt är ok med är den turkosa/gröna rutan som dyker upp i bland. Tycker den skär sig en aning.

 

 

Tycker du att den är lättnavigerad?

Just nu är den ju inte det för mig eftersom det faller sönder lite i FF. Hmm

 

-- Kollade just sidan i IE. Ser ju ganska annorlunda ut faktiskt. Ramarna runt rutor, avstånd, skuggor osv. Stor skillnad

 

Sidan är rätt lätt att navigera tycker jag. Speciellt via menyn uppe till höger (lite jobbigt att man inte kan klicka på texten bara). Negativt är ju att du egentligen har två versioner av samma meny på samma sida. Den till höger som jag gillar och den längre på vänster sida. Kan lätt bli förvirrande och ger ett intryck av att det finns mycket mer innehåll än vad det egentligen gör (vilket i sin tur ger känslan av att det är mer svåröverskådeligt).

På det hela taget bra indelat och uppstyltat verkar det som. Slopa bara en av menyerna.

 

 

Ps: Du är inte den enda som har klagat på räknaren.

Forstod nästan det ;-)

 

 

Jag kanske blir tvungen att lämna ifrån mig sidan så småningom och låta ett proffs göra den. Just nu känns det viktigare att få in ordrar så jag kan äta, sedan får proffset kanske göra om den om jag inte får ordning på sidan själv.

 

Är ju kanske det bästa. Då tar det inte så mycket tid från ditt riktiga arbete heller, men det är inte lätt att ha råd med sånt. Ett alternativ kan ju vara att köpa en färdig template och göra sidan från den. Finns på tex templatemonster. Eftersom du verkar ha en del kunskaper om html så kan du nog få ihop den. Har ingen erfarenhet av sådant själv men det är iaf betydligt billigare än att betala nån att göra sidan. Kostar kring 500kr tror jag

 

http://www.templatemonster.com/category.php?type=0&tid=+-+Any+-&search_words=+-+Any+-&from_=&to=&cat=40&style=0&author=0&x=19&y=15

 

Det som är bra med att göra den själv (förutom den sköna känslan av att skapa) är ju att man kan få det precis som du vill.

 

 

Edit

Verkade förresten som det var mest flashgrejer på templatemonster :(

[inlägget ändrat 2005-07-14 03:21:37 av Cechise]

Link to comment
Share on other sites

Ja du ser, den ser avsevärt bättre ut i ie. Det är ju dessutom något jag kommer att lösa, så den ser likadan ut i ff.

 

Kul att du gillade den högra menyn.

 

Anledningen att jag har båda är att det är två helt olika sett att navigera på sidan. Den vänstra är ju lite mer traditionel.

 

Ja det vore bra att kunna klicka på bara texten i den högra menyn, jag vet inte hur man fixar det bara.

 

Jag har ju använt ett sådan här wusiswg program, ett sånt som alla riktiga webutvecklare hatar. Men som dödlig finns det ingen annan utväg.

 

länken du gav var rätt intressant. Det fanns en del vanliga html sidor också. Priset var bra också, men sedan om man granskar närmare i prislistan VAD DET KOSTAR ATT ÄNDRA SAKER, då blev det inte lika roligt längre. Då kan du lika gärna anlita någon.

 

Jag är nöjd med grunderna i min sida och så småningom kan jag ju faktiskt lämna den till ett proffs och säga, de har sakerna vill jag ha fixat, så här ska det se ut. Och låta han / hon fixa färgerna och dylikt. Men det är nog bättre och billigare att göra så eftersom själva grundarbetet redan är gjord då.

 

Ja, den turkosa lampan som blinkar till när du håller musen där är jag faktiskt ganska tveksam till själv.

 

Min rosa box på kontaktsidan tycker jag är jättefin, men vet inte om gemene man tycker det.

 

Jag tycker färgerna är rätt starka och trodde att folk skulle reagera på det. Men det är inte så många som gjort det.

 

En annan tanke, alla som klagat mest är de med ff, fast jag meddelat att jag är medveten om problemmet.

 

Fast jag tycker att du har gett bra och konstruktiv kritik. (Cechise)

Fortsätt gärna att komma med ideer och tankar du tycker skulle göra sidan bättre.

 

Alla ni andra som ser den, Kom gärna med era synpunkter.

 

 

 

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Angående startsidan:

 

Jag tycker inte att det är viktigt att nämna att du slitit fem månader för att bygga hemsidan. Det är helt oväsentligt och inte heller bra. Varför ska besökaren veta att det tagit dig fem månader? Den naturliga frågan blir om allt annat kommer att dröja lika länge. Startsidan bör fånga besökarens uppmärksamhet och visa vad du kan erbjuda och varför besökaren ska välja ditt företag.

 

Alla som har ett företag bör läsa ”Från idé till företag, Affärsplanering för framgång” skrivet av McKinsey & Company. Du kan ladda ner den från http://www.venturecup.org/files/doc/ost/handboken.pdf'>http://www.venturecup.org/files/doc/ost/handboken.pdf

 

Besök även http://www.venturecup.org/

 

Lycka till och ha det bra,

A.C.Magic

-------------------------------------------------------

Two things are infinite: the universe and human

stupidity; and I´m not sure about the universe

(Albert Einstein)

 

Link to comment
Share on other sites

Magic, du har så rätt! Uppdatering är nu gjord.

 

Tack för länken.

 

Ps: Det tog inte fem månader att uppdatera ;)

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Är en inbiten gnällspik, så plocka ut det du anser relevant.

 

IE, 1024x680, flash avstängt windows

 

Fortsätt med ofixerad fontstorlek, hatar när folk låser fonten :thumbsup:

 

1. Om man inte har fönstret maximerat (vilket jag nästan aldrig har) så försvinner den högra kolumnen (1024). Du kan ju fundera på om det verkligen behövs två olika navigeringssätt? Annars har det senaste numret av Datormagazin (från det konkurrerande förlaget, förlåt IDG) en artikel om flexibel breddhantering. Har bara snabbläddrat, men det verkade intressant (fast det blir ju en massa jobb).

 

2. Strunta i texter som "du har hamnat hos", i alla fall på förstasidan. Framhäv väsentligheterna, dvs vad du säljer, din specialitet osv, om man får överdriva kan du gärna skrika PORTRÄTTSPECIALIST eller nåt :-). Om någon kommer från google så har du inte många sekunder på dig att övertyga någon om att dom har kommit rätt. Du kanske skall göra listan ännu kortare och "pang på". Den familjära stämningen kan du bygga på längre ner.

 

3. Försök gärna att fokusera ännu hårdare på kunden. Istället för ".. innebär att jag inte kostar någonting.." så kan du skriva "...du betalar inte någonting om du...". Lite fjantig Jantelag, men det kan påverka hur man upplever en text i förvånansvärt hög utsträckning.

 

4. Telefonnumret i "foten" på alla sidor, det är förmodligen telefonen folk kommer att kontakta dig med, "pang på".

 

5. Försök att försätt dig själv i akut psykos med personlighetsklyvning :-) och gå in på sidan som om du vore kundtyp 1, 2,3 osv. Hittar du den info du vill ha? Blir du sugen?

 

6. Som sagt var, fler snabbåtkomliga typbilder. På portfolio vore det kanske bra med något slags indelning, typ diverse, bröllop, dopbilder, studentporträtt eller vad det nu är folk vill ha.

 

6b. Vet inte om du kan lita på att folk har Flash. Några backupbilder i annat format på förstasidan?

 

 

Jag har aldrig lämnat en sida för att den har "tråkig design" däremot händer det ofta när det inte fungerar eller när jag inte hittar det jag söker, så "keep it simple" och fokuserat (fast snyggt...).

 

Information jag saknar (fast kanske inte på förstasidan)

Ungefärliga priser

Vilket geografiskt område jobbar du i

Hur lång tid tar det att få bilderna

Hur väljer vi ut vilka bilder som är bra

Hur får jag bilderna

Vad kostar extrakopior

copyrightmärker du även de bröllopsbilderna vi beställde??

Säljer du studentbilden på Lisa när hon förlovar sig med prins xerxes

 

 

Link to comment
Share on other sites

Rest man Klaymen

Tänkte bara ge lite feedback jag med (kom inte på nåt svenskt ord :S)

 

Som flera andra har sagt, bör du slopa följande:

 

- Dubbla menyer (jag fick intrycket att din site hade lika mycket information som microsoft.com, fick inte direkt lust att börja söka efter det jag är ute efter)

 

- Räknaren (ingen kommentar nödvändig)

 

- Den lite överdrivna variationen (talar då mest om färger och teckensnitt, att ha så många olika gör att man inte får någon enhetskänsla, och att det märks att du använt ett wysiwyg-program för att göra sidan)

 

Några andra saker

 

- Försök lägga saker och ting på ungefär samma höjd och position i sidled, svårt att förklara men strukturera upp det hela lite, så att det inte ser så rörigt ut (det är det värsta jag vet)

 

- Se till att bilderna är i fokus, kanske lägga en av dina bättre bilder som lite tonad bakgrund bakom menyn, kan se professionellt ut. Se bara till att den inte blir för stor (i kb alltså, inte cm). Dessutom bör du som sagt öka upplösningen på bilderna som ligger på sidan. Om man ändå har klickat på bilden så betyder ju det att man vill se den, och då gör det inget om det tar en stund att ladda. Bara de små versionerna av bilderna (de klickbara) är ruskigt små.

 

Kan posta igen om jag kommer på nåt mer.

I övrigt bra information på sidan, inte så svårt att navigera som man först fick intryck av. Gör färdigt det hela bara så slipper du betala för template/proffshjälp, plus att du lär dig en massa på kuppen.

 

 

 

/ RMK

Jobbiga_färger.

 

Link to comment
Share on other sites

Ska se över de två ovanståendes kritik. De var väldigt vettiga, tack så mycket.

 

Japp, det får nog bli att ta bort ett navigationsfält och i så fall har jag kvar den traditionella, dvs den gula. Ni är många som sagt det.

 

Vart tycker ni att jag ska lägga viktig info och månadens fråga, på den gula?

 

Ja texten bör nog vara lite mer slagkraftig, lätt att missa själv eftersom allt är så självklart för mig.

 

Ska ordna till bilderna.

 

prisinfo finns när man beställer, men ska lägga det under företag, eller kanske på första sidan med en länk också.

 

Ska lägga en bild på första sidan.

 

den färgrika texten någon av er gav gjorde ett tydligt budskap.

Ska se över det.

 

Haha, jag vill ha en räknare, men jag kanske kan göra den mer diskret.

 

Ska ta en paus nu men återgår till arbetet ikväll.

 

Fortsätt gärna att komma med tips så kollar jag på det senare under kvällen.

 

Link to comment
Share on other sites

Att copyright texten försvinner när man köper bilden utgår jag ifrån att folk förstår. Den infon får man dessutom tillsammans med sin cd skiva när man ska välja ut bilder.

 

Annars hittar du det på support, vanliga frågor.

 

men kanske ska klämma in det endå som en notis, det var som någon sa.

 

"klaga inte på användaren om han / hon gör fel, allt är ditt fel."

 

Den tyckte jag var ba.

 

Link to comment
Share on other sites

Tryck ännu hårdare på att du inte tar något fast pris för själva fotojobbet. Det tror jag är din grej (för att fånga nya kunder).

 

Ahh, ser att mycket av den info jag efterlyste finns under "Affär" (lite sent i processen, där hamnar man väl inte förrän man har bestämt sig). Länk på förstasidan låter bra. Det kanske till och med är så pass viktigt att det kan ligga direkt i den gula navigationen? Du har ju gott om utrymme där. I värsta fall skulle du kunna flytta allt som inte har direkt med affären att göra (gästbok, dagbok, forum) till den högra kolumnen?

 

Vad skall "Affär" innehålla? Om det bara skall vara en kunds färdiga bilder så kanske du skall kalla det "dina bilder" eller nåt. Jag trodde först att du sålde kameratillbehör, bildbyråbilder eller att du hade en butik på stan.

 

Du kanske skall fundera på att döpa om support till "Vanliga frågor", "Frågor? ", "information" eller liknande. Känns mer relevant.

 

ofixerad->olåst->någon designterm

Dvs man kan inte ändra storleken med CTRL+musrull eller visa->textstorlek (pt eller vad det är dom använder).

Det är en del "designers" som anser att alla människor skall sitta med samma synskärpa, storlek på skärmen och upplösning som dom själva och låser fontstorleken ("annars förstör folk designen..."). Det är i alla fall ett @£$£@$ otyg. Visserligen bara ett problem om man använder IE, men det är ju fortfarande den största läsaren.

 

PS, bli inte knäckt av alla kritiska åsikter. Det är visserligen meningen med att posta här, men det kan ju bli lite för mycket. Välj ut det du anser vettigt. Det är trots allt din sida

 

 

********************************

Vart tycker ni att jag ska lägga viktig info och månadens fråga, på den gula?

Det beror på vad du skall ha under viktig info. Räcker det inte med länk på förstasidan? Annars kan du väl slå ihop nyheter/viktig info. Månadens fråga behöver väl inte ligga i navigationen över huvudtaget? Reservera lite plats på förstasidan. Eller ersätt räknaren :-)

 

[inlägget ändrat 2005-07-14 16:45:30 av MH]

Link to comment
Share on other sites

länken du gav var rätt intressant. Det fanns en del vanliga html sidor också. Priset var bra också, men sedan om man granskar närmare i prislistan VAD DET KOSTAR ATT ÄNDRA SAKER, då blev det inte lika roligt längre. Då kan du lika gärna anlita någon.

 

Där ser man. Har aldrig tittat så noga. Satt faktiskt och funderade på hur dom kunde tjäna pengar på att sälja så billigt :) (dom hade iofs ändå ganska billig timtaxa med 62kr/timmen)

 

 

Link to comment
Share on other sites

Hej igen

Jag funderade lite i natt när jag inte kunde somna om..

 

Som privatperson skulle jag leta fotograf via den lokala telefonkatalogen eller via Gula Sidorna. OM jag hittade din sida på något sätt skulle jag absolut vilja veta var du finns. Inte anlitar jag en fotograf från Falun om jag bor i Malmö eller i Luleå och ska gifta mig? Nu hittade jag ju den infon så småningom, men den bör stå på första sidan.

 

Det är kanske skillnad på företag som beställer större jobb, men du borde nog tala om hur långt du är beredd att åka för ett jobb.

 

Bra att den gröna rutan är borta. Den levde sitt eget liv även i IE, om man ökade på textstorleken!

 

Link to comment
Share on other sites

Hej igen!

 

Nu har jag gjort en massa uppdateringar. Framförallt så är bilderna i bättre kvalite nu. Startsidan är rejällt ändrad, text i samma font, plus lite annat smått och gått.

 

Kika gärna in igen. http://www.kalasfoto.se

 

När ni endå är där kan ni ju passa på att rösta på sidan.

 

Vad tycker ni?

 

Ps: Jag har fortfarande inte löst problemmet med olika webbläsare. HJÄLP MIG!!!!!!

 

 

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

NU är sidan helt omjord så jag skapade en ny tråd.

 

kolla "Ge kritik på site (helt omgjord!!)

 

//eforum.idg.se/viewmsg.asp?EntriesId=730801

 

[inlägget ändrat 2005-07-19 14:13:07 av dream77]

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...