Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

XP SP2 och GPO


TSH

Rekommendera Poster

Kan man i GPO för XP SP2 ställa in så man kan ansluta till XP-klienten med DameWare (fjärrstyrningsverktyg som vi använder)? Efter installation av SP2 så går det inte längre att fjärrstyra klienterna med DameWare. Jag har öppnat upp port 6129 som DameWare använder men det hjälper inte. Hur löser man detta? Någon mer GPO-inställning som behöver göras?

 

/Tsh

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Ser du om ditt portundantag slår igenom på klienterna? Det ska komma upp i grå text under egenskaperna för brandväggen. Klokt val att du vill ha brandväggen påslagen, men för att vara säker på att problemet ligger i där, fungerar prorammet med avstängd brandvägg?

 

Ett alternativ till portundantag är att göra ett programundantag. Då måste du veta vilken programfil som ligger och lyssnar på anrop från nätet. Men i gengäld är det inte lika lätt för ett elakt program att döda det program man öppnat för och ta över porten själv istället.

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Jo programmet fungerar med avstängd branvägg.

DameWare fungerar så att det installerar sig som en service om det inte redan finns eller uppdaterar sig om man ansluter med en nyare version

 

/Tsh

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Ja då är det bara att sätta sig och labba med vad som behöver öppnas...

 

Kolla med netstat -a -b på klienten så att det inte är något mer som kan knytas till dameware som ligger och lyssnar.

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...