Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Hur många digitalboxar...


PicaPica

Rekommendera Poster

... behövs till 15 TV-apparater? Jag har förstått att man nu behöver en digitalbox till varje TV resp video (om man nu vill spela in från någon annan kanal än den man tittar på).

 

 

Är det någon som vet hur utvecklingen ser ut framöver? Kommer en box att kunna sända signaler till flera signalmottagare samtidigt?

 

Mycket tacksam för hjälp!

 

/Lars

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

... behövs till 15 TV-apparater?

Det beror på hur många olika program du vill kunna se. Om alla ska titta på samma sak (t.ex om man vill köra CNN på 15 TV-apparater i en Hotell-lobby så räcker det med en mottagare.

 

Är det någon som vet hur utvecklingen ser ut framöver?

Det är relativt givet att det precis som i många andra länder kommer att säljas TV-apparater som antingen är förberedda för nätet där de ska användas eller har någon form av kortplats där man kan stoppa in ett kort för att koda av signaler i det nät man befinner sig.

 

Det finns minns två aktörer på svenska marknaden som börjat bygga in decoders, den stora trögheten verkar ligga i att nätoperatörerna nog inte kommer att gilla att dela ut 15 tvillingkort utan att få pengar för 15 abonnemang på TV1000.

 

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Gunnar Dahlström

Utvecklingen går mot att boxarna byggs in i tv'n, videon, dvd'n ...

 

Sedan skulle det underlätta om dom olika bolagen kunde enas om 1 krypetrings sätt så att man inte är beroende av att ha rätt tv till rätt bolag.

 

Tänk om man kunde köpa en generell "digital box" och sedan kunna switcha mellan viasat, boxer, comhem .... bara genom att byta "plastkortet". Vi är inte där ännu men jag tror vi kommer dit.

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Om du bara är ute efter dom fria kanalerna så ska det komma ( har kommit) en digitalmottagare som omvandlar signalen till analog signal, har du redan dragit kabel från t.ex. en centralantenn så sätter du boxen direkt efter antennen och tv apparaterna funkar precis som vanligt, har du inte redan nu kabel dragen så får du även dra lite kabel....

 

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Detta låter som en riktigt bra lösning. Det underlättar valet nu när vi har för avsikt att köpa just så många TV-apparater. Det blir ju duktig skillnad på totalpriset!

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

  • 2 months later...

Det som han menar är en s.k "Multibox" där det finns 3 digital mottagare inbyggt som bara kan ta in SVT 1,2 och TV4 på 3 olika tv eller video/dvd spelare. Boxen omvandlar sedan dessa till analoga kanaler.

Det går alltså inte att vidare sända fler av gratiskanalerna SVT 24 eller barnkanalen om man inte väljer bort någon annan kanal (tror det, inte 100% säker).

 

Den är endast till för gratiskanalerna men det skall gå att koppla på en box med betalkanaler typ boxer men är inte säker om det fungerar riktigt som man tänker sig att det gör.

 

Läs mer på: www.multibox.se

 

 

Bästa pris och fler diskussioner kring boxen finns på :

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=63548

 

/ Fredde

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...