Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll
Stipp

Pula i boot.ini ?

Rekommendera Poster

Stipp

Hej! Någon som vet hur jag ändrar i Boot.ini, så att ME startar först?

 

Nuvarande boot.ini:

 

[boot Loader]

Timeout=5

Default=C:\$WIN_NT$.~BT\BOOTSECT.DAT

[Operating Systems]

C:\$WIN_NT$.~BT\BOOTSECT.DAT="Installationsprogram f”r Microsoft Windows XP Professional"

C:\="Microsoft Windows"

 

Default= borde ändras till vad?

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Mattias C

Har för mig det ska vara:

 

[boot Loader]

Timeout=5

Default=C:[Operating Systems]

C:\$WIN_NT$.~BT\BOOTSECT.DAT="Installationsprogram f”r Microsoft Windows XP Professional"

C:\="Microsoft Windows"

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Avicii
Stipp1 skrev:

 

Hej! Någon som vet hur jag ändrar i Boot.ini, så att ME startar först?

Enklast är att välja ME som första alternativ, så behöver du inte editera boot.ini

Högerklicka på den här datorn -> Egenskaper -> Avancerat -> Start och återställning -> Inställningar. Klicka på pilen i rullgardinslisten och välj Millennium Edition -> OK, så hamnar ME överst i boot-menyn och följdaktligen startar först.

Tillägg: Detta gör du i XP.

 

[inlägget ändrat 2005-06-20 14:04:30 av Maratonmannen]

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Mattias C

Ser inte ut som XP är installerat av menyn att duma (Installationsprogram för Microsoft Windows XP Professional"

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Stipp

Finns bara ME på maskinen! Killen hade fullt av virus o trojaner på datorn

och försökte formatera den från en XP-skiva. Vilket misslyckades, så det blev någon "halvinstallation".

Har rensat datorn från virus nu, men den vill starta XP installations program

varje gång man knäpper på datorn.

Därför tänkte jag ändra startordningen till att ME startar först.

 

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Avicii

Se denna tråd och inlägget av Seppo hur boot.ini med bara Windows 98 ser ut:

 

//eforum.idg.se/viewmsg.asp?EntriesId=589362#589572

 

Har annars en bild på en boot.ini med bara Millennium Edition hemma. Om du behöver postar jag den senare.

 

[inlägget ändrat 2005-06-20 14:47:25 av Maratonmannen]

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett nytt konto på vårt forum. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu



×
×
  • Skapa nytt...