Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Räknare in i flash


hostname81

Recommended Posts

beror på vad du har för räknare. Har du gjort en själv där du har resultatet sparat i en databas så kan du enkelt hämta ut det i php/asp/jsp eller nåt och sen ta in det i flash via loadVariables tex.

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

En räknare som tillhandahålls av mitt webhotell.

Koden ser ut som nedan:

<img src="/cgi-sys/Count.cgi?df=composit.dat|display=Counter|ft=6|md=10|frgb=100;139;216|dd=5">  

Mvh

Pontus

 

Link to comment
Share on other sites

hmm. Det blir nog svårt. Du kan ju alltid testa ladda in den på samma sätt som en jpeg med loadMovie() men jag är tveksam till att det skulle funka.

 

Blir nog att placera den under flashen eller nåt ifall du vill använda den där.

 

 

Om ditt webbhotell stöder php kan du bygga en enkel räknare själv att använda i flash. Så här tex:

http://www.kirupa.com/developer/mx/hitcounter.htm

 

 

 

 

Edit:

Här verkar man förresten kunna få en gratis räknare som ska funka i flash. Har inte testat(eftersom man måste fylla i email) men du kan ju kolla upp det om du känner för det

http://www.polar-lights.com/counter/

kanske här också:

http://www.flash-counter.com/en/main.php

 

Prova googla "flash counter" eller "free counter for flash"

[inlägget ändrat 2005-06-21 18:37:07 av Cechise]

Link to comment
Share on other sites

Jag kan ju göra så att jag gör en vanliog html sida där jag lägger in flash filmen men då undrar jag hur man kan fåp samma bakgrund som flash filer har, bakrunden ligger ju i biblioteket men måste väl finnas som en jpeg fil ellet nåt någonstans?

Mvh

Pontus

 

Link to comment
Share on other sites

mja beror ju på vad det är för bakgrund. är det en bakgrund du importerat till flash från tex en jpeg så borde du väl ha kvar den nånstans. Är det nåt du ritat upp i flash finns det inte.

Hur ser bakgrunden ut?

Är det bara en enfärgad bakgrund kan du plocka ut hexvärdet för färgen och använda det som background i din html-fil.

 

 

Orelaterad fråga

Kom å tänka på det iom räknare osv. När de erbjuder såna där gratisräknetjänster. Får alla användare använda samma länk med olika id eller hur funkar det? Borde det inte bli kollisioner osv när möjligheten att många försöker komma åt samma fil och skriva till samma databas samtidigt?

 

Link to comment
Share on other sites

Bakrunden är en som finns i flash från början då jag använder en presentations template som finns i flash mx 2004.

Mvh

Pontus

 

Link to comment
Share on other sites

ok. finns ju flera olika?

 

Kan du inte bara göra nån slags kant/ram runt flashen och sedan ha en enfärgad bakgrund utanför den? Tror jag skulle bli fint :)

 

Link to comment
Share on other sites

Jag använder en template som man väljer genom att välja presentation och sedan tech presentation.

Mvh

Pontus

 

Link to comment
Share on other sites

Blir nog svårt där också eftersom det är en gradient och oavslutade linjer i bakgrunden. Skulle också här rekommendera att lägga en ram runt och sedan ha en heltäckande färg eller ett mönster utanför den. Blir både enklare och förmodligen snyggare.

 

bifogar en bild på hur det skulle kunna se ut.

 

 

[bild bifogad 2005-06-23 12:38:46 av Cechise]

 

 

[inlägget ändrat 2005-06-23 12:39:27 av Cechise]

723370_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.



×
×
  • Create New...