Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Webserver med glocalnet(problem)


cubanito

Recommended Posts

Hej

Jag försöker få igång ett webserver, men jag kommer fram till min glocalnet modem från nätet där jag ska skriva en avändare namn och ett lösenord, är det något som har haft samma problem??, jag kör med windows iis,

Mvh

Gonzalez

 

[bild bifogad 2005-06-17 20:22:36 av cubanito]

721811_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

mmh, ja där har vi ett problem. Det borde vara lättlöst med lite kunskap om NAT DHCP eller vad det nu är som krävs. Kasta ett öga på mitt Glocalnet modem (SpeedTouch 516) och finner att jag inget vet.

 

Testar att slänga upp HFS och ser att jag inte når den om jag försäker accessa den via min/modemets externa adress. Inte heller fungerar det om jag änra portnumert på HFS.

 

Det vore trevligt om någon med lite kunskaper om detta skulle kunan fylla på min kunskapsbank med lite som gör det möjligt att fixa detta.

 

 

här finenr nu manualen om modemet om det behövs:

http://www.speedtouch.com/pdf/Manuals/510-530-516-536-546/v5/E-DOC-CTC-20040907-0007_v1.0_public.pdf

samt för det mer avancerade CLI interfacet:

http://www.speedtouch.com/pdf/Manuals/510-530-516-536-546/v5/CLI/E-DOC-CTC-20040907-0010_v1.0_public.pdf

 

 

/T

 

Even when we know we´ll never find the answers, we have to keep on asking questions.

 

Link to comment
Share on other sites

Ja, det är det som är problemet. Frågan är ju vad man kan göra åt det.

 

Modemet har DHCP och NAT, det går att konfigurera på massa sätt men jag vet inte hur. Det borde vara ganska enkelt, för den som vet, att ställa in det. Kanske något i modemet som routar en visst anrop till en viss IP-adress som då webbservern på datorn svarar på. Men hur gör man detta?

 

 

 

 

/T

 

Even when we know we´ll never find the answers, we have to keep on asking questions.

 

Link to comment
Share on other sites

Tja, jag hittade denna sidan:

http://www.portforward.com/default.htm

 

och trodde den skulle hjälpa men jag lyckades inte.

 

När jag följde guiden för port-forwarding gav det enbart en effekt, nämligen att jag med den externa IP-aderssen inte når modemets setup längre.

 

 

*hjälp*

 

/T

 

Even when we know we´ll never find the answers, we have to keep on asking questions.

 

Link to comment
Share on other sites

Jag löste problemet genom att köppa en ny modem, en dsl 300 t från Dlink, det funkar perfeckt nu. Det krävs lite konfigurationer men de går i allafall.

annars har jag fått en email från supporter av speedtouch, de förklarar hur man gör, testa ni som har problemet och om det funkar så kan jag lämna tillbacka modemet jag köpte och köra med min gamla....

 

Jag lägger den bifogade filen som behövs....

mejl från supporter:

 

There is nothing wrong with the basic configuration. However, you need

to enter a single rule to NA(P)T, which will send the webpage request

to your server.

I have attached a link to our NAT manager

http://www.speedtouch.co.uk/downloads/500/427/NATmanager427.zip

 

After unzipping, you can execute the enclosed exe file. You should

enter the following values:

Outside ip : 0.0.0.0

Inside IP : ( this is the private IP address of your webserver)

Incoming/outgoing port : 80

Protocol : http

 

 

If you have further questions, please contact us by phone or send us an

email, so that we may further assist you.

 

 

MVH

Gonzalo RG

 

 

Link to comment
Share on other sites

mmh, samma effekt som om jag går in i modemet och lägger till en post i NAPT...

 

Dvs det enda som sker är att jag istället för mötas av inloggningen till modemet får en tom sida.

Jaja, jag testar ju bar agenom min egen dator, kanske blir annan effekt om jag verkligen är utifrån även om det inte borde det? Eller?

 

Jag får testa lite mer på måndag.

 

 

/T

 

Even when we know we´ll never find the answers, we have to keep on asking questions.

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.



×
×
  • Create New...